Και τώρα τι; Μόνιμη αναστολή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου;

0
1011

Αποτελεί γεγονός ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, με την Πολιτεία και την ΕΠΟ να μην δείχνουν διάθεση ουσιαστικής συνεννόησης, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας. Για την ακρίβεια γίνεται λόγος κατά διαστήματα για διάθεση «διαλόγου», αλλά επί της ουσίας αυτός δεν υλοποιείται στην πράξη, γιατί οι «κόκκινες γραμμές» κάθε πλευράς δεν μεταβάλλονται.

Το θέμα είναι ότι η «κόντρα» που καλά κρατάει εδώ και μήνες μεταξύ Υφυπουργείου Αθλητισμού ή αν προτιμά κανείς Πολιτείας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δεν οφείλεται αποκλειστικά στο ζήτημα της εφαρμογής του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων και της υποχρέωσης των συλλόγων για την αθλητική τους αναγνώριση από την ΓΓΑ. Έχει ξεκινήσει νωρίτερα και οφείλεται και σε αρκετούς άλλους λόγους.

Το «σκηνικό» της αντιπαράθεσης αυτής περιλαμβάνει μια συνεχής «κόντρα» με «εγωιστικές συμπεριφορές», χωρίς καμία διάθεση σύμπνοιας και συνεργασίας, προκειμένου να βρεθεί λύση, με αποτέλεσμα να πλήττεται σοβαρά το Ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αλήθεια ρωτήθηκαν οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για το αν θέλουν αναστολή επ’ αόριστον; Γιατί αυτή η κατάσταση δεν επικρατεί και στον υπόλοιπο ερασιτεχνικό αθλητισμό; Η επιθετική τακτική με μονομερείς αποφάσεις ή αποφάσεις «με το έτσι θέλω» δεν βοηθάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από όποια κατεύθυνση και αν προέρχεται.

Σε κάθε περίπτωση η αγωνιστική δράση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να επανέλθει άμεσα και την ίδια ώρα θα πρέπει να υπάρξει διάθεση να περιοριστούν οι «αποστάσεις» που χωρίζουν τις δύο πλευρές. Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος της όλης αυτής κατάστασης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι όποιος «διαιωνίζει» ίσως και σκόπιμα αυτή την «κόντρα», αντί ουσιαστικά να προσπαθεί να βρει λύση στο ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here