Καλά στοιχεία, αρκετή ακόμη δουλειά και μεταγραφές

0
423

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής ο Παναρκαδικός αντιμετώπισε τον Φωστήρα σε ακόμη ένα δυνατό φιλικό ματς στην προσπάθειά του να παρουσιαστεί έτοιμος στην πρεμιέρα της νέας Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Όπως έχουμε γράψει προηγούμενες ημέρες η ομάδα στη φετινή προετοιμασία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με το περσινό Καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν αρκεί ώστε η ομάδα να θεωρεί εξασφαλισμένη μια ανταγωνιστική παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα.

Η δουλειά που γίνεται ωστόσο από την πρώτη ημέρα προετοιμασίας από τον Θανάση Στάικο, τους συνεργάτες του και φυσικά το έμψυχο δυναμικό είναι ουσιαστική από την πρώτη ημέρα προετοιμασίας. Η ομάδα μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερη με τα δύο πρώτα φιλικά ματς προετοιμασίας να έχουν δείξει ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι παίκτες προσπαθούν να ακολουθήσουν το αγωνιστικά πλάνα της ομάδας αποφεύγοντας το άναρχο ποδόσφαιρο. Διάθεση να κυκλοφορήσουν με υπομονή και αποτελεσματικότητα τη μπάλα μέσα από σωστές συνεργασίες. Διάθεση να πιέσουν αποτελεσματικά τον αντίπαλο και να έχουν σωστή ισορροπία και σωστές τοποθετήσεις στο γήπεδο.

Η ομάδα όπως είχαμε τονίσει ξανά προσπαθεί να αποκτήσει ένα νέο αγωνιστικό πλάνο ή αν προτιμάτε μια νέα αγωνιστική «ταυτότητα» γύρω από τη φιλοσοφία του Θανάση Στάικου και είναι θετικό ότι οι παίκτες δείχνουν μεγάλη διάθεση να τηρήσουν σε πρώτα φάση τα βασικά στοιχεία και σταδιακά να τελειοποιήσουν και να βελτιώσουν και άλλα αγωνιστικά στοιχεία (σ.σ. μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην άμυνα, δημιουργία περισσότερων τελικών προσπαθειών κ.α.).

Ο Παναρκαδικός βρίσκεται σε σωστό δρόμο προκειμένου στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής η ομάδα να μπορεί να δηλώσει έτοιμη σε ικανοποιητικό βαθμό για τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Χρειάζονται αρκετά όμως να γίνουν και πολύ δουλειά στις προπονήσεις προκειμένου οι «πράσινοι» να βρουν λύσεις σε αδυναμίες που παρουσιάζονται. Κάτι πάντως η σταδιακή ενσωμάτωση κάποιων παικτών της ομάδας που μπήκαν στην προετοιμασία αρκετά μέρες μετά την έναρξη προετοιμασίας, ο τραυματισμός του Νίκου Λυμπερόπουλου αλλά και κάποιες εκκρεμότητες στην κάλυψη κάποιων θέσεων της ομάδας που μένουν «ανοιχτές» ακόμη να ενισχύουν το επιχείρημα ότι ο Παναρκαδικός χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη.

Ο Θανάσης Στάικος έχει τοποθετηθεί μετά από σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων για την ενίσχυση του ρόστερ σε συγκεκριμένες θέσεις, τονίζοντας ότι η ομάδα θα χρειαστεί κάποιες επιπλέον μεταγραφές. Ένα αίτημα από τον προπονητή του «τριφυλλιού» που έχει ενισχυθεί από αδυναμίες που δεν έχουν κρυφτεί στα πρώτα ματς προετοιμασίας του Παναρκαδικού. Οι μεταγραφικές εκκρεμότητες είναι συγκεκριμένες και εκτιμάμε ότι εύκολα ή δύσκολα η διοίκηση θα τις καλύψει το επόμενο διάστημα, προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει με περισσότερες προδιαγραφές στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here