ΚΟΕ: Χαιρετίζει την απόφαση της ΓΓΑ και ζητά άδεια χρήσης και των κλειστών κολυμβητηρίων

0
460

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει με ανακοίνωσή της την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να δώσει άδεια χρήσης των ανοιχτών κολυμβητηρίων για αθλητές άνω των 15 ετών. Ωστόσο παράλληλα ζητά και την εξασφάλιση άδειας χρήσης και για τα κλειστά κολυμβητήρια, καθώς αρκετά σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ανοιχτά κολυμβητήρια.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΚΟΕ αναφέρει:

«Σχετικά με την ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 586, 13.2.2021), για την άδεια χρήσης των Ανοιχτών Κολυμβητηρίων από 15.2.21 και κατ’ επέκταση των προπονήσεων σ’ αυτά για αθλητές άνω των 15 ετών (γενν. 2006) όπως διευκρινίστηκε, η ΚΟΕ χαιρετίζει την απόφαση της ΓΓΑ, η οποία και αποτελεί μέρος των κατ’ επανάληψη αιτημάτων της Ομοσπονδίας το τελευταίο τρίμηνο της καραντίνας λόγω covid – 19, για λειτουργία όλων των Κολυμβητηρίων.

Το γεγονός όμως ότι, πάρα πολλά Σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ανοιχτά κολυμβητήρια, αλλά μόνον κλειστά, δημιουργεί ανισότητες, σύμφωνα με το σκεπτικό της τελευταίας ΚΥΑ.

Η ΚΟΕ κάνει εκ νέου έκκληση, στο πλαίσιο πάντοτε της ίσης μεταχείρισης των σωματείων, να δοθεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης και των κλειστών Κολυμβητηρίων για τα σωματεία, με τους αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις πάντοτε, που προβλέπουν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στην πλήρη ενεργοποίηση ολόκληρου του δυναμικού των αθλημάτων μας, χωρίς εξαιρέσεις, μετά την παρατεταμένη αποχή από την προπονητική και αγωνιστική δράση και τις σοβαρές επιπτώσεις που αυτή επιφέρει.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here