Το διάστημα που διανύουμε φουντώνουν όλο και περισσότερο οι διεργασίες και το παρασκήνιο που αφορά τον καταρτισμό των Ομίλων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Μια διαδικασία η οποία αποφέρει πολλές διαμαρτυρίες, παράπονα, γκρίνια και αρκετούς χαμένους λόγω των γεωγραφικών δεδομένων που προκύπτουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ομάδες που εκπροσωπούν το Αρκαδικό ποδόσφαιρο στην Γ’ Εθνική, βρίσκονται έστω και παρασκηνιακά σε δύσκολο θέση σε ότι αφορά την ένταξη τους σε Όμιλο με ομάδες των οποίων οι αποστάσεις των εδρών τους από την Αρκαδία απέχουν πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Τα τελευταία χρόνια οι δυναμικές αντιδράσουν έχουν γλιτώσει από τα χειρότερα τις Αρκαδικές ομάδες.

Η φετινή χρονιά ωστόσο δεν φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση, καθώς φημολογία φέρνει στο στόχαστρο αποφάσεων που μπορούν να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τον Παναρκαδικό και την ΑΕΚ Τρίπολης. Για παράδειγμα μια επικείμενη παρουσία των Αρκάδων εκπροσώπων μας στη Γ’ Εθνική σε όμιλο που περιλαμβάνει ομάδες από νησιά του Αιγαίου θα μπορούσε κυριολεκτικά να τινάξει τους οικονομικούς προϋπολογισμούς των ομάδων στον «αέρα».
Η θέση τόσο του Παναρκαδικού όσο και της ΑΕΚ Τρίπολης αποδείχθηκε άμεση και ξεκάθαρη και μάλιστα με κοινή επιστολή προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίακαι την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και της Γ’ Εθνικής! Ενδεχόμενη λοιπόν παρουσία των Αρκαδικών ομάδων σε όμιλο με ομάδες από το Βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα, θα σημάνει αυτομάτως και μη συμμετοχή των δύο συλλόγων στο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά η κοινή επιστολή του Παναρκαδικού και της ΑΕΚ Τρίπολης που υπογράφουν οι Προέδροι των δύο ιστορικών σωματείων της Τρίπολης κ.κ. Κωστόπουλος και Βαλασόπουλος αντίστοιχα αναφέρει τα εξής:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Α.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
– Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ε.Π.Ο.
– Αξιότιμοι κ. Σύμβουλοι της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας,
Με αφορμή τα σχόλια που διαρρέουν καθημερινά για το σχηματισμό των ομίλων της Γ Εθνικής κατηγορίας, οι Διοικήσεις του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ και της Α.Ε.Κ ΤΡΙΠΟΛΗΣ εκφράζουν δημόσια την έντονη δυσαρέσκειά τους και δηλώνουν προς κάθε πλευρά ότι δεν θα δεχτούν να γίνουν τα “θύματα” της καραμπόλας, που μεθοδεύουν κάποιοι, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Με ομόφωνη απόφασή της τόσο η Διοίκηση του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ, όσο και η Διοίκηση της Α.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ δηλώνουν ότι σε καμιά περίπτωση δε θα δεχτούν να συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής 2019 – 2020 αν η τελική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ συμπεριλάβει τις ομάδες της Τρίπολης στον όμιλο με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων! Μερικοί φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ότι οι ομάδες της Γ Εθνικής δίνουν κάθε χρόνο αγώνα επιβίωσης. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν καταλάβει ότι οι οικονομικές συνθήκες των σωματείων δεν επιτρέπουν ούτε “ηρωισμούς” αλλά ούτε και “ταξίδια αναψυχής” στη νησιωτική Ελλάδα!
Αν οι υπεύθυνοι δεν το καταλάβουν έγκαιρα και προχωρήσουν με αυτή τη λογική, που “φωτογραφίζεται” εντέχνως από τα ΜΜΕ, στο σχηματισμό των φετινών ομίλων τότε το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα πριν ακόμα ξεκινήσει αφού οι συμμετοχές των ομάδων θα είναι τόσο λίγες που ίσως να χωράνε μόνο σε ένα όμιλο!
Ας το σκεφτούν λοιπόν σοβαρά οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ πριν κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις τους για τους φετινούς ομίλους.
Ας το σκεφτούν όσο ακόμα είναι νωρίς. Εμείς πάντως ως διοικήσεις του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο.ΤΡΙΠΟΛΗΣ και Α.Ε.Κ ΤΡΙΠΟΛΗΣ τους προειδοποιούμε έγκαιρα και τους καλούμε να πάρουν τις αποφάσεις τους με λογική και χωρίς να έχουν στο μυαλό τους δεύτερες σκέψεις.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά σε αυτή την χώρα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο διεκδικούμε το …αυτονόητο”.
Τρίπολη, 28.08.2019

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Α.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here