ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ (και) στη Δονούσα…

0
810

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2015 βρέθηκα, για επαγγελματικούς λόγους, στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην Ηρακλειά. Λίγες μέρες αργότερα έγραψα ένα άρθρο για το νησί και τους ανθρώπους του. Κυρίως για τα παιδιά. Το έστειλα στο Φώτη και, αφού το επιμελήθηκε, το ανάρτησε στην ιστοσελίδα μας.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και φέτος. Στις 2 Σεπτέμβρη, ξημερώματα, ξεκίνησα απ’ την Τρίπολη με προορισμό το Αιγαίο και πάλι. Έφτασα το μεσημεράκι στη Δονούσα. Για τους ίδιους λόγους. Αντίστοιχα σκέφτηκα να «φτιάξω» ένα κείμενο. Καθυστέρησα όμως λίγο παραπάνω.

Πάντως η «δουλειά» μου τώρα ήταν πιο εύκολη. Κι αυτό διότι ο πυρήνας αυτών που ήθελα να αναφέρω συγκεκριμενοποιήθηκε με την πρώτη εικόνα που αντίκρισα, μπαίνοντας στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Δονούσας. Το οποίο έχει φέτος δέκα εξαιρετικά παιδιά – μαθητές, που μαζί με τα τρία παιδάκια του, συστεγαζόμενου Νηπιαγωγείου και τα πέντε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου αποτελούν το μαθητικό πληθυσμό της όμορφης Δονούσας.

Και επειδή θεωρώ πως, γενικά, οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα και να λέμε λιγότερα περνάω στο «θέμα». Τα παιδιά, στο πλαίσιο μιας παλαιότερης εργασίας, έχουν φιλοτεχνήσει τη σκάλα του σχολείου με πολύ ωραία και επιμορφωτικά μηνύματα. Δεν ξέρω αν θα φαίνονται καλά στη φωτογραφία, γι’ αυτό τα αναπαράγω:

Σε αυτό το σχολείο, είμαστε αγαπημένοι, είμαστε φίλοι. Κάνουμε λάθη, λέμε συγγνώμη, συγχωρούμε, δίνουμε 2η ευκαιρία, προσπαθούμε πολύ, είμαστε χαρούμενοι, είμαστε μια ομάδα.

Κλείνω με αυτό. Ας τα έχουμε στο μυαλό μας. Στη δουλειά μας, στην καθημερινότητά μας, στο γήπεδο, στους «αγώνες»… Στη ζωή… Νομίζω καλό θα μας κάνει. Κακό δεν θεωρώ ότι θα φέρει. Προσθέτω σκόρπιες λέξεις. Ήθος, αλληλεγγύη, σεβασμός. Ειδικά στη διαφορετική άποψη. Και τελικά αγάπη… Χαιρετισμούς από Δονούσα… Καλή αντάμωση…

Γιάννης Βασιλόπουλος
Δονούσα, 24 Οκτώβρη 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here