Κούβαλης: «Στόχος να επαναφέρουμε το “βαρύ” όνομα της φανέλας του Πανναυπλιακού!»

0
604

Λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του Βασίλη Κούβαλη με την ομάδα του Πανναυπλιακού εν’ όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Αργολίδας, ο Αρκάς προπονητής μίλησε στο «Κόντρα Επίθεση» και στον Φώτη Αλεξόπουλο για αυτή τη νέα συνεργασία που έρχεται να προστεθεί στην προπονητή του καριέρα.

Ο Κούβαλης συνηθίζει να αποδέχεται προκλήσεις και δύσκολες αποστολές, κάτι που φαίνεται να ισχύει και με τη συγκεκριμένη συνεργασία με το σύλλογο του Ναυπλίου, καθώς η ομάδα δεν θα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις την προσεχή σεζόν, αλλά μια δύσκολη αποστολή για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας.

Αναλυτικότερα τα όσα ο Βασίλης Κούβαλης δήλωσε στο «Κ.Ε.», έχουν ως εξής:

Συμφωνία με την ομάδα του Πανναυπλιακού, εν’ όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στην Α1 κατηγορία Αργολίδας. Ένα πρώτο σχόλιο;

Έγιναν όλα γρήγορα. Μου ζήτησαν οι άνθρωποι του Πανναυπλιακού να κάνουμε ένα ραντεβού. Ακολούθησε μια συνάντηση στην οποία είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε. Η ομάδα του Πανναυπλιακού όπως πολλοί γνωρίζουν αποτελεί μια ιστορική ομάδα με «βαριά» φανέλα. Απ’ ότι συζήτησαμε με τους ανθρώπους του συλλόγου και τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Γιώργο Ψυχογιό, νομίζω ότι θα δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα είναι στα στάνταρ του Πανναυπλιακού, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αυτό δεν συμβαίνει στην ομάδα του Ναυπλίου. Κι αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε. Να επαναφέρουμε το βαρύ όνομα της φανέλας στην ομάδα της πόλης του Ναυπλίου.».

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Ναυπλίου τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε κάποιες αντιξοότητες, αλλά πλέον η διοίκηση δείχνει αποφασισμένη να πατήσει δυναμικά στα πόδια της!

Κάνει μια προσπάθεια και αυτό μου εξήγησε και ο Πρόεδρος να επιστρέψει στο προσκήνιο με αργά και σταθερά βήματα, οργανώνοντας την ομάδα σε όλους τους τομείς και με κάποιες αλλαγές που πρέπει και είναι αναγκαστικές να γίνουν.

Αποτελεί ακόμη μια μεγάλη πρόκληση αυτό για σένα προπονητικά;

Πάντα στις προκλήσεις δεν λέω όχι. Μου αρέσουν τα δύσκολα και με τη δουλειά μου προσπαθώ να ανταπεξέρχομαι σε κάθε πρόκληση που αναλαμβάνω να φέρω σε πέρας. Ελπίζω και με την ομάδα του Πανναυπλιακού να τα καταφέρω. Δεν είναι ο πρώτος στόχος μας το Πρωτάθλημα και πρέπει να το τονίσω αυτό. Είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι κυριολεκτικά ομάδα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

ΦΩΤΟ: sport.argonafplia.gr

Άρα στόχος της διοίκησης είναι να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας καλής ομάδας που θα προσπαθήσει για κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια;

Σίγουρα ο Πανναυπλιακός είναι μια ομάδα που έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Τα τελευταία χρόνια όπως τόνισες αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει προβλήματα. Πρέπει να γίνει ένα γενικό «λίφτινγκ» σε όλους τους τομείς. Στο έμψυχικο υλικό, στον τρόπο λειτουργίας, στη νοοτροπία που είναι πολύ βασικό συστατικό και πρέπει να αλλάξει. Όπως είπα να «επιστρέψει» και να είναι πραγματικά «βαριά» η φανέλα της ομάδας του Πανναυπλιακού και του “brand name” που φέρει ο σύλλογος μαζί του.

Τέλος σε ότι αφορά τους λόγους που σε οδήγησαν να υπογράψεις με την ομάδα της Αργολίδας.

Είπαμε ότι είναι μια πρόκληση. Σίγουρα το όνομα του Πανναυπλιακού δεν με αφήνει αδιάφορο, εκτός από εμένα, οποιονδήποτε προπονητή. Το όνομα του Πανναυπλιακού σε όποια κατάσταση και να είναι, είναι «βαρύ», όμως πρέπει να το δείξουμε αυτό μέσα στο γήπεδο. Όπως γνωρίζεις δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Ήδη έχουμε πει αρκετά. Απαντήσεις πρέπει να δίνονται μέσα στο γήπεδο και παράλληλα απαιτείται πολύ δουλειά. Αυτό υπόσχομαι ότι θα το τηρήσω και θα το ακολουθήσω για να μπορέσουμε να κάνουμε και να φτιάξουμε αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here