Κρίσιμη περίοδος στον Αστέρα για ανασύνταξη και αγωνιστικό «λίφτινγκ» όπου απαιτείται

0
61
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR.

Η ολοκλήρωση του α’ γύρου στη Super League 1 «σηματοδοτήθηκε» από τη διακοπή του πρωταθλήματος για περίπου έξι εβδομάδες, προκειμένου να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Για τον Αστέρα η συγκεκριμένη περίοδος από την περασμένη Τρίτη, περιλαμβάνει ξεκούραση μετά τις άδειες στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου.

Τις επόμενο διάστημα αναμένεται η επιστροφή στο γήπεδο για τη διεξαγωγή προετοιμασίας εν’ όψει του β’ γύρου, με διεξαγωγή των καθιερωμένων εργομετρικών, ενώ μέχρι στιγμής κλεισμένα θεωρούνται και δύο φιλικά ματς με Ατρόμητο και Παναιτωλικό.

Η επόμενη περίοδος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς αποτελεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο η ομάδα έχει τα περιθώρια για ανασύνταξη εν’ όψει του δεύτερου γύρου. Μεγάλο διάστημα ικανό να επιτρέψει στο προπονητικό τιμ και τους παίκτες να διορθώσουν ή και να αλλάξουν αρκετά πράγματα στην αγωνιστική «ταυτότητα» της ομάδας τα οποία δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά στη διάρκεια του α’ γύρου. Είναι σίγουρο ότι η ομάδα πρέπει να διορθώσει αρκετά πράγματα. Αποτελεί επίσης ένα διάστημα που θα βρει την ομάδα στο ξεκίνημα του β’ γύρου ευνοημένη ως προς το γεγονός της επιστροφής παικτών σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα από τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν το προηγούμενο διάστημα.

Αυτή η περίοδος θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον Αρκαδικό σύλλογο, προκειμένου στο β’ γύρο της φετινής Super League 1, να παρουσιαστεί κυρίως πιο αποτελεσματικός σε σχέση με τον α’ γύρο. Κι αυτό το αναφέρουμε γιατί σε πολλά επίσημα φετινά ματς οι «Αρκάδες» ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί, αλλά έχασαν δικούς τους βαθμούς από αδυναμίες και λάθος επιλογές.

Ο Αστέρας είναι σίγουρα μία από τις ομάδες που χαρακτήρισαν ως ένα πολύ ουσιαστικό «δώρο» στη φετινή αγωνιστική περίοδο αυτή την μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα. Δεδομένο είναι ότι οι δύο φετινοί γύροι του πρωταθλήματος λόγω της μεγάλης αυτής διακοπής, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και δύο διαφορετικά μικρά πρωταθλήματα και γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε στις αρχές του 2023 ποιες ομάδες από αυτή τη διακοπή ευνοήθηκαν και ποιες όχι.

Το ζητούμενο είναι ο Αστέρας Τρίπολης στο β’ γύρο να είναι μία από αυτές τις ομάδες που θα παρουσιαστούν ανταγωνιστικότερες από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here