Κωστής Παπαμαρκάκης στο «Κ.Ε.» για την εμφάνιση του Χρήστου Φραντζεσκάκη: «Ικανοποιημένος από την προσπάθεια» (+vid)

0
500

Από τη φετινή ημερίδα του Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στην Τρίπολη το περασμένο Σάββατο (22/05), δεν απουσίασε ο νεαρός σπουδαίος Σφυροβόλος Χρήστος Φραντζεσκάκης ο οποίος μάλιστα με βολή στα 76,85μ. βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ (76,78μ. από τις 06/09/2020). Ο ίδιος μάλιστα δείχνει σταθερότητα στις υψηλές βολές του φέτος, γεγονός που του επιτρέπει να αισιοδοξεί τόσο σε ότι αφορά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε λίγες ημέρες, όσο και για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο προπονητής του Φραντζεσκάκη, κ. Κωστής Παπαμαρκάκης μιλώντας και στην κάμερα του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ», δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το ατομικό ρεκόρ, ενώ παραδέχθηκε για την τελευταία του βολή λόγω και της άρτιας τεχνικής ότι θα μπορούσε να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο. Χαρακτήρισε πάντως ως θέμα χρόνου να πετύχει την πρόκριση. Επόμενοι αγώνες για τον Χρήστο Φραντζεσκάκη θα είναι το μίτινγκ «Βενιζέλια» και στη συνέχεια το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο κ. Παπαμαρκάκης συμφώνησε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον αθλητή του να σταθεροποιείται σε σταθερά υψηλές βολές, τόσο αγωνιστικά όσο ψυχολογικά, παρά κάποια προβλήματα τραυματισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 7 αθλητές του κ. Παπαμαρκάκη αρκετοί εκ των οποίων νεαροί ήρθαν από τον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος στην Τρίπολη για το Φεστιβάλ Ρίψεων, κερδίζοντας εντυπώσεις με τις επιδόσεις και αγωνιστική παρουσία τους. Ο ίδιος εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του για την προσπάθεια όλων των παιδιών.

 

«Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τις ρίψεις γιατί ένας φίλος, μας παραχώρησε το χωράφι του»

Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες στις οποίες μέχρι πριν λίγο καιρό οι αθλητές του κ. Κωστή Παπαμαρκάκη και του ΓΣ Ελευθέριου Βενιζέλου, κάνουν προπόνηση αποφέροντας σπουδαίες διακρίσεις σε Πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Η απάντηση του κ. Παπαμαρκάκη είχε ως εξής: «Βρέθηκε ένας φίλος και έκανε κάτι που δεν το έκανε κανείς! Έδωσε ένα χωράφι του για 3-4 χρόνια ο άνθρωπος. Αν δεν το είχε δώσει να σας πω την αλήθεια, εγώ δεν θα ήμουν προπονητής τώρα. Τα παιδιά και ο Χρήστος κι εγώ προσωπικά του είχα πει να φύγει στην Αθήνα. Δεν ξέρω ποιος θα έκανε. Εγώ δεν θα έκανα προπόνηση, γιατί 20-25 χρόνια έχω τραβήξει απίστευτη ταλαιπωρία. Δεν υπάρχει άνθρωπος να έχει κάνει προπόνηση σε τέτοιες συνθήκες».

Συνεχίζοντας μας είπε χαρακτηριστικά: «Το όνομα του ανθρώπου αυτού είναι το πρώτο που θα πρέπει να ακούγεται και κανενός άλλου. Μανώλης Θωμαδάκης είναι ο μεγάλος μας χορηγός. Είναι ο άνθρωπος και αδερφός! Σ’ αυτόν οφείλεται αυτό που καταφέρνουμε. Μετά ήρθε ο σύλλογος και η Ομοσπονδία και διαμορφώσαμε εκεί τον χώρο, αλλά κάτω έχει αμμοχάλικο σαν να ρίχνεις σε ποταμό. Σπάνε οι λαβές, σπάνε τα συρματόσχοινα, αλλά για εμάς αυτά δεν είναι προβλήματα. Με αυτά που έχουμε περάσει είμαστε καλά. Δόξα το Θεό!».

Ο κ. Παπαμαρκάκης μίλησε για μια στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση και τη σημερινή Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια, ωστόσο όλα τα προηγούμενα χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν εχθρική απέναντι στο σύλλογο και την προσπάθεια, με τον πολύπειρο προπονητή να μην μπορεί να καταλάβει το λόγο.

Ο Χανιώτης προπονητής σχολίασε ότι περιμένει τι θα γίνει μ’ αυτό το θέμα, καθώς ο άνθρωπος που παραχώρησε το χωράφι του, δεν το παραχώρησε εφ’ όρου ζωής και είπε ότι αν δεν γίνει κάτι θα πρέπει να σταματήσουν και να φύγουν από το χώρο.

 

«Συγχαρητήρια στον Άγγελο Μαντζουράνη»

Κλείνοντας ο κ. Παπαμαρκάκης εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για το Πανελλήνιο ρεκόρ του Άγγελου Μαντζουράνη που σημείωσε στην Τρίπολη. Τόνισε ότι τα ρεκόρ είναι για να ανανεώνονται και ότι τα ρεκόρ βοηθούν στην εξέλιξη του Ελληνικού αθλητισμού. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 άνηκε στον Χρήστο Φραντζεσκάκη, ωστόσο η χαρά εκφράστηκε και από τον ίδιο αθλητή για την επιτυχία του νεαρότερου αθλητή του ΓΣ Κηφισιάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here