Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Λαγός μίλησε στο «Κ.Ε.» για θέματα της επικαιρότητας (+ηχήτ.)

0
242

Το μεσημέρι της Πέμπτης (18/04) ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Λαγός «φιλοξενήθηκε» στη ραδιοφωνική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» και στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης και απάντησε σε αρκετά ερωτήματα που αφορούν την επικαιρότητα στον τομέα του αθλητισμού στο Δήμο Τρίπολης.

Στην ενδιαφέρουσα κουβέντα που πραγματοποιήθηκε αρχικά ο κ. Λαγός αναφέρθηκε στις διαδικασίες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δημιουργία τμήματος Αθλητισμού στο Δήμο Τρίπολης μετά την κατάργηση των Νομικών Προσώπων. Ο ίδιος τόνισε ότι τους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, εν μέσω γραφειοκρατικών διαδικασιών που όπως και να έχει προκαλούν καθυστερήσεις. Παράλληλα ωστόσο όλες οι διαδικασίες που αφορούν τον τομέα του αθλητισμού, λειτουργούν κανονικά.

Για το θέμα της φθαρμένης εξέδρας στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών ειπώθηκε ότι έχουν εγκριθεί δύο μελέτες. Εντός του επόμενου 10ημέρου η μεσαία κερκίδα θα έχει επιδιορθωθεί, έχοντας παραγγελθεί και τα υλικά, ενώ για οποιαδήποτε παρέμβαση θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν. Σε ότι αφορά τη νέα υπερυψωμένη κερκίδα ο κ. Λαγός ανέφερε βρίσκεται στη διαδικασία εξασφάλισης χρηματοδότησης, καθώς πρόκειται για ένα έργο με μεγάλο σχετικά προϋπολογισμό.

Σχετικά με τα δημοσιογραφικά στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών και την ελλιπή θέαση σε σημαντικά σημεία του αγωνιστικού χώρου, ο κ. Λαγός αναγνώρισε το πρόβλημα και τόνισε ότι ο Δήμος έχει δρομολογήσει διάφορες παρεμβάσεις στα Δημοτικά γήπεδα εκτός από το Δημοτικό γήπεδο Φιλικών, με βασικό σκοπό την βελτίωση της λειτουργικότητάς τους όπως και αυτά του Λεβιδίου και της Τεγέας. Έγινε παράλληλα και αναφορά και στο θέμα της συντήρησης των συνθετικών χλοοταπητών στα Δημοτικά γήπεδο που θα πρέπει να γίνεται συχνά.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε στο θέμα των κανονισμών λειτουργίας των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Ανέφερε ότι ο κανονισμός του Δήμου Τρίπολης είναι έτοιμος. Θα ακολουθήσει ενημέρωση των Τοπικών Κοινοτήτων που διαθέτουν Δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (σ.σ. Τεγέας, Λεβιδίου και Τρίπολης), θα περάσει προς έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις και με εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων γι’ αυτό θέμα.

Ο κανονισμός λειτουργίας, τόνισε ο κ. Λαγός, θα είναι αυστηρός σε αρκετές περιπτώσεις και είναι προσαρμοσμένος ουσιαστικά σε ότι προβλέπεται από τα αρμόδια Υπουργεία. Συμπλήρωσε ότι την εποπτεία και τήρηση της σωστής εφαρμογής του θα έχουν οι αρμόδιοι Δημοτικοί υπάλληλοι και υπεύθυνοι Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων, ενώ στο υπό σύσταση αθλητικό τμήμα θα υπάρχει Διευθυντής και Προϊστάμενος οι οποίοι θα είναι αρμόδιοι για την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας.

Για το θέμα που είχε παρουσιαστεί τους τελευταίους μήνες με προβλήματα στη στεγανότητα της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης, ο κ. Λαγός ανέφερε ότι μετά από συνεχή επικοινωνία με τον εργολάβο, αναμένεται μια περίοδος στην οποίο θα υπάρχει ένα διάστημα 20 περίπου ημερών χωρίς βροχές, προκειμένου να γίνει μια ουσιαστικά παρέμβαση μετά από εντοπισμό των προβλημάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα.

Για το κλειστό κολυμβητήριο ο κ. Λαγός είπε ότι οι εργασίες προχωρούν, με το 90% των σίδερων που προβλέπεται να αντικαταστήσουν παλιά ή να ενισχύσουν τον μεταλλικό σκελετό των εγκαταστάσεων, να έχουν βαφτεί. Προχωρά άμεσα η ενίσχυση του μεταλλικού σκελετού και αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο (από εξωγενείς παράγοντες που δεν σχετίζονται με τη Δημοτική Αρχή ή τον εργολάβο) από τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει και η τοποθέτηση των πάνελ.

Για το εξοπλισμό του κολυμβητηρίου ο κ. Λαγός πρόσθεσε ότι στην ώρα τους θα ελεγχθούν όλα και αν χρειαστεί θα επιδιορθωθούν ή θα αντικατασταθούν και πρόσθεσε ότι έχει την ενημέρωση από το εργολάβο ότι όλος ο εξοπλισμός φυλάσσεται.

Τέλος έγινε αναφορά και για το τουρνικέ του ΔΑΚ Τρίπολης, με τον κ. Λαγό να αναφέρει ότι χρησιμοποιείται από κατόχους ειδικής κάρτας που μπορούν να εκδώσουν δωρεάν από το Δήμο Τρίπολης για αποκλειστική χρήση του χώρου του στίβου για περπάτημα ή τρέξιμο. Ο κ. Λαγός έκανε παράκληση της σωστής χρήσης του τουρνικέ διότι έχουν παρατηρηθεί φθορές από κακή χρήση. Ανέφερε ότι σε περίπτωση μη λειτουργία, να απευθύνονται στο Δήμο, γιατί παρατηρείται συνήθως πρόβλημα στην κάρτα. Οι κάρτες τέλος ειπώθηκε απευθύνονται σε συγκεκριμένους πολίτες που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων για άθληση σε ώρες εκτός λειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης (μετά τις 23:00 ή νωρίτερα από τις 07:30 το πρωί).

Μπορεί κανείς να ακούσει ολόκληρο το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Λαγού παρακάτω:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here