Έντονο το αίσθημα της απαισιοδοξίας για το μέλλον του μπάσκετ της Τρίπολης

0
751

Το μεσημέρι της Παρασκευής (09/02) το «Κ.Ε.» ανέβασε σχετική ιστορία στη σελίδα του στο Instagram, απευθυνόμενο στο φίλαθλο κοινό της περιοχής και ειδικότερα στο φίλαθλο κοινό του τοπικού μπάσκετ, θέτοντας του το ερώτημα στο κατά πόσο αισιόδοξο ή απαισιόδοξο είναι σε ότι αφορά το μέλλον του μπάσκετ της Τρίπολης.

Αρκετοί λόγοι αποτέλεσαν αφορμή για να δώσουμε βήμα στους φίλους αναγνώστες/τριες του contraepithesi.gr, αλλά και στους φίλους ακροατές/τριες της ραδιοφωνικής εκπομπής του «Κ.Ε.», προκειμένου να καταθέσουν τη δική τους άποψη για το θέμα.

Τα τελευταία δύο χρόνια δύο ομάδες της Τρίπολης σε επίπεδο ανδρών διαλύθηκαν ή αποχώρησαν από το πρωτάθλημα στη διάρκεια της σεζόν. Η Τρίπολη μετά από δεκαετίες έχει μείνει με μία ομάδα φέτος εν δράσει σε επίπεδο ανδρών. Η έλλειψη ανοιχτών γηπέδων την περιοχή, αλλά και ενός κλειστού προπονητηρίου το οποίο θα μπορούσε να δώσει «ανάσα» στο πρόβλημα της έλλειψης αγωνιστικών χώρων για προπονήσεις με ασφαλείς συνθήκες, είναι μερικά ακόμη δεδομένα αυτή τη στιγμή στο χώρο του τοπικού μπάσκετ.

Από την άλλη οι λίγοι που έχουν μείνει στο χώρο προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναδείξουν νέα ταλέντα μέσω ακαδημιών καθώς και τους αθλητές που θα μπορέσουν να «αιμοδοτήσουν» το τοπικό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια. Κάποια ταλέντα έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια αποτελώντας «φωτεινό παράδειγμα» ή «όαση» στην «έρημο» στη οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια το μπάσκετ της Τρίπολης.

 

Στο 70% όσων απάντησαν, δηλώνουν την απαισιοδοξία τους για το μέλλον του μπάσκετ της Τρίπολης…

Το σχετικό ερώτημα που θέσαμε με story στο Instagram είχε ως εξής: «Είστε αισιόδοξος/η ή απαισιόδοξος/η για το μέλλον του μπάσκετ της Τρίπολης;».

Οι απαντήσεις που λάβαμε με την ολοκλήρωση της δημοσίευσης της σχετικής ιστορίας μετά από 24 ώρες, είχαν ως εξής:

■ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ/Η – 5%.
■ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ/Η – 25%.
■ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ/Η – 49%.
■ ΠΟΛΥ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ/Η – 21%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό όσων εξέφρασαν την αισιοδοξία τους άγγιξε το 30%, ενώ αντιστοίχως όσοι είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον του μπάσκετ της Τρίπολης άγγιξε το 70%! Μόνο όσοι εξέφρασαν ότι είναι απαισιόδοξοι άγγιξαν σε ποσοστό το 49%. Τέλος μόλις το 5% δήλωσε πολύ αισιόδοξος για την επόμενη μέρα του μπάσκετ της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Για ακόμη μία φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη σχετική δημοσκόπηση, που αποτυπώνει τη θέση και άποψη ενός αριθμού φίλων του αθλητισμού στην προκειμένη περίπτωση για το τοπικό μπάσκετ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here