«Κόντρες» μέσω ανακοινώσεων και δηλώσεων από Λεωνίδιο και Απόλλων Τυρού

0
832

Ενδιαφέρουσα χαρακτηρίστηκε η εξέλιξη της Β’ φάσης του θεσμού του Κυπέλλου Αρκαδίας τόσο αγωνιστικά όσο και εξω-αγωνιστικά. Συγκεκριμένα τις τελευταίες ώρες προέκυψε μια αντιπαράθεση σε επίπεδο δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ του ΑΣ Λεωνιδίου και του Απόλλων Τυρού.

Αφορμή αυτής της «κόντρας» φαίνεται να αποτέλεσε το γεγονός της χρησιμοποίησης από την ομάδα του Απόλλωνα, ενός παίκτη που παραχωρήθηκε με μορφή δανεισμού από το Λεωνίδιο στο μεταξύ τους αγώνα Κυπέλλου Αρκαδίας για τη Β’ φάση. Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του ΑΣ Λεωνιδίου κ. Ευστράτιου Βερβεσού στο leonidion.gr, η συμφωνία ήταν να μην χρησιμοποιηθεί ο παίκτης κάτι που φέρεται να μην τήρησαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα.

Αναλυτικότερα η σχετική δήλωση του κ. Βερβεσού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως άνθρωπος θεωρώ ότι ένα από τα σημαντικά αγαθά ενός ανθρώπου είναι να κρατάει το λόγο του και να τηρεί τις συμφωνίες που κάνει. Είναι ένας άγραφος νόμος που χαρακτηρίζει το ήθος των ανθρώπων.
Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκα για κάποια χρόνια με τη φανέλα του Απόλλωνα και είχα τη χαρά να συνεργαστώ με ανθρώπους πολύ ειλικρινείς και φερέγγυους, τόσο από πλευράς διοίκησης όσο και από πλευράς συμπαικτών.
Δυστυχώς στο Σύλλογό σας τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ως πρόεδρος του Α.Σ. Λεωνιδίου είχα μια συμφωνία με τη διοίκηση του Απόλλωνα για τα μεταξύ μας παιχνίδια που αφορούσε ποδοσφαιριστή του Α.Σ.Λ. που παραχωρήθηκε για την φετινή σεζόν στον Απόλλων Τυρού και αθετήθηκε. Δεν σεβάστηκαν ούτε το λόγο που έδωσαν ούτε τη σφραγίδα του Απόλλωνα Τυρού που χρησιμοποίησαν.
Λυπάμαι γιατί γνωρίζω ανθρώπους από τον Τυρό που τους εκτιμώ πολύ και δεν περίμενα ότι ο Σύλλογος του Απόλλωνα έχει παραδοθεί σε τέτοιους ανθρώπους. Να ξέρετε όμως κύριοι της σημερινής διοίκησης ότι έχει ο καιρός γυρίσματα”.

Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Λεωνιδίου
Ευστράτιος Βερβεσός».

Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση της διοίκησης του ΑΣ Απόλλων Τυρού η οποία απάντησε στον Πρόεδρο του ΑΣ Λεωνιδίου με ανακοίνωση η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπενθυμίζοντας ότι χθες ήταν Σάββατο και συστήνοντας ταυτόχρονα ψυχραιμία προς όλους, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξης:
Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, εκ του Α.Σ. Απόλλων προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Ζητούμε συγνώμη που παίξαμε με 11 ποδοσφαιριστές και με τερματοφύλακα.
Το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι και υπάρχει και η ήττα, το να χάνεις αποτελεί μέρος του παιχνιδιού, όταν δεν την αποδέχεσαι και αναζητάς δικαιολογίες δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το ίδιο το ποδόσφαιρο.».

Δεν γνωρίζουμε που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες της Νότιας Κυνουρίας που φέτος αναμένεται να βρεθούν δύο φορές αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας. Σε μια σεζόν μάλιστα που εκτιμήση πολλών φίλων του τοπικού ποδοσφαίρου αναφέρουν ότι οι στόχοι των δύο πλευρών είναι κοινοί και κατ’ επέκταση οι μεταξύ τους αναμετρήσεις πιθανότατα να έχουν πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here