Μία μόλις αμφισβητούμενη φάση στο Αστέρας – Ολυμπιακός σχολιάστηκε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ (+vid)

0
70
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Για λόγους πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων και υλοποιήθηκε η σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της Κ.Ε.Δ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Με τη συνδρομή του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση διαλόγων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του αναλύονται αμφισβητούμενες φάσεις από τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος. Τις προηγούμενες ώρες παρουσιάστηκε νέο βίντεο με ανάλυση αμφισβητούμενων φάσεων από την 15η και 16η αγωνιστική.

Σ’ αυτές λοιπόν συμπεριλαμβάνεται μια μόλις φάση από την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός και επί της ουσίας καμία από τις φάσεις για τις οποίες υπήρξαν παράπονα από τους «γηπεδούχους», όπως η φάση στην οποία έγινε το 0-1 και η φάση στην οποία κέρδισε ο Ολυμπιακός το φάουλ για να σκοράρει στη συνέχεια ο Φορτούνης. Η μοναδική φάση την οποία ο κ. Κλάτενμπεργκ αναλύει από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι εκείνη στις καθυστερήσεις του α’ μέρους με την σύγκρουση του Σα με τον Ρεγκίς, όπου και υπεδείχθη επιθετικό φάουλ. Φάση για την οποία ο Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την διαιτητική απόφαση.

Για τη συγκεκριμένη φάση ο Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ σχολίασε: «Ο διαιτητής καταλόγισε άμεσο ελεύθερο λάκτισμα για παράβαση πάνω στον τερματοφύλακα από τον επιτιθέμενο. Ο VAR έλεγξε όλες τις γωνίες λήψης και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ θεωρεί ότι πρόκειται για μία νόμιμη διεκδίκηση για τη μπάλα με τον τερματοφύλακα καθαρά να βρίσκει πρώτος τη μπάλα, ξεκάθαρα και με πρόθεση. Οποιαδήποτε επαφή πραγματοποιείται στη συνέχεια, συμβαίνει λόγω κίνησης των δύο παικτών, που φτάνουν μαζί στη φάση, στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν τη μπάλα.».

 

Κανένα πέναλτι στη φάση του 37ου λεπτού στο ματς του Απόλλωνα με τον Αστέρα…

Μία αμφισβητούμενη φάση από τη αναμέτρηση του Αστέρα με τον Ολυμπιακό αναλύθηκε από τον κ. Κλάτενμπεργκ. Επρόκειτο για τη φάση στο 47’ όταν η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του αμυνόμενου Πέπε Καστάνιο στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα.

Στη συγκεκριμένη φάση κρίθηκε ότι ο παίκτης του Αστέρα δεν βρίσκει σκόπιμα τη μπάλα με το χέρι ενώ δεν έχει καλή οπτική επαφή με τη μπάλα, με το σχόλιο του Προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ να αναφέρει: «Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση κατά την οποία ο επιτιθέμενος έπαιξε τη μπάλα η οποία βρήκε στο χέρι του αμυνόμενου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε την περίπτωση και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς το χέρι του αμυνόμενου βρίσκεται σε φυσική θέση κοντά στο σώμα του επιτιθέμενου ποδοσφαιριστή χωρίς να έχει καταστήσει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. Ο επιτιθέμενος παίκτης έπαιξε τη μπάλα με το πόδι του η οποία στη συνέχεια απευθείας βρήκε το χέρι του αμυνόμενου, ούτε μπορούσε να δει τη μπάλα, ούτε είχε χρόνο για να την αποφύγει.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here