Μίλαν Ράσταβατς: «Μια πραγματικά σημαντική για εμάς νίκη!»

0
82
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Στη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών μετά τη σπουδαία νίκη του Αστέρα Τρίπολης απέναντι στον Παναθηναϊκό ο τεχνικός του Αστέρα κ. Μίλαν Ράσταβατς παρουσιάστηκε αρκετά ικανοποιημένος από τη προσπάθεια και εμφάνιση της ομάδα. Μίλησε για πολύ καλή απόδοση και στον τομέα της αμυντικής λειτουργίας που βοήθησε ουσιαστικά στο να διατηρηθεί το προβάδισμα και να έρθει η νίκη.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ράσταβατς σχολίασε:

«Μια πραγματικά σημαντική για εμάς νίκη σε ένα πολύ καλό χρονικό σημείο, απέναντι στον Παναθηναϊκός που για μένα είναι πολύ καλύτερη ομάδα από αυτήν που παρουσίασε την περασμένη σεζόν. Και αυτό κάνει τη δική μας νίκη ακόμη πιο σημαντική. Για εμάς στο αμυντικό μας κομμάτι ήταν πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε και ελέγξαμε πολύ καλά το χώρο στην πλάτη της αμυντικής μας γραμμής, γιατί νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός μία φορά ουσιαστικά κατάφερε και εκμεταλλεύτηκε σε έναν τομέα στον οποίο ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ καλός. Από την άλλη δυσκολευτήκαμε στο αμυντικό ματς κομμάτι στο να πιέσουμε ψηλά την αντίπαλη ομάδα και αυτό γιατί ο αντίπαλος είναι πολύ καλός στο να αντιδράσει σε κάτι τέτοιοι και εμείς θα χρειαζόμασταν να έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές ψηλά για να πιέσουμε και αυτό θα ενείχε ρίσκο μετά στο να αφήσουμε κενά μεταξύ των γραμμών μας. Γι’ αυτό επιλέξαμε να μην το κάνουμε και νομίζω μας πήγε πολύ καλά αυτό. Είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι με πάρα πολύ πειθαρχία και καταφέραμε σ’ αυτό το σημαντικό (αμυντικό) μας κομμάτι να παρουσιαστούμε πάρα πολύ καλοί.

Όσον αφορά το επιθετικό μας κομμάτι ξέραμε ότι είχαμε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο και με κάποιες γρήγορες αντεπιθέσεις αλλά και με κάποιες πλαγιοκοπήσεις και νομίζω αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Εκμεταλλευτήκαμε τα ευάλωτα σημεία του αντιπάλου μας με πάρα πολύ σωστό τρόπο.».

Στο αν εντόπισε ότι ο Παναθηναϊκός είχε αδυναμίες στο δεξί του άκρο και γι’ αυτό εκδήλωσε επιθέσεις κυρίως από την αριστερή πτέρυγα ειδικά στο α’ μέρος ο κ. Ράσταβατς τόνισε: «Θα έλεγα ότι κάτι τέτοιο συνέβη, αλλά εκτός αυτού έγινε για τον πολύ απλό λόγο ότι από εκείνη την πλευρά έπαιζε ο Σίτο που είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλη ποιότητα και μπορεί να μας δώσει αρκετά στο επιθετικό κομμάτι, στο να κρατήσει τη μπάλα, στο να πάει στο ένας εναντίον ενός ή να κερδίσει κάποια φάουλ, οπότε είναι κάτι το οποίο το έκανε και σήμερα. Μπορεί όχι σε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα αλλά τις φορές που πήρε την μπάλα ήταν πραγματικά πολύ επικίνδυνος.».

Στο αν η σημερινή νίκη αποτέλεσε συνέχεια και συνέπεια της νίκης στη Ριζούπολη τόνισε: «Πράγματι είχαμε μεγάλη συνέχεια και μεγάλη ενέργεια από τη νίκη στη Ριζούπολη. Αν και απέναντι στον Απόλλωνα η ομάδα σίγουρα η ομάδα ένοιωθε πολύ μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με το σημερινό αγώνα, παρ’ όλο που οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, κι αυτό γιατί βλέπαμε ότι η ομάδα είχε πολύ καλές εμφανίσεις αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει τους αγώνες. Ωστόσο για εμάς το πιο σημαντικό και αυτό που έχουμε στο πίσω μέρος τους μυαλού μας είναι πρέπει να παίζουμε καλά και τότε είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή τα αποτελέσματα θα έρθουν, οπότε για εμάς ήταν περισσότερο σημαντικό ότι κερδίσαμε τον προηγούμενο αγώνα στον Απόλλωνα διότι με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή δουλειά που είχαμε κάνει στους προηγούμενους αγώνες όπου δεν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε. Σήμερα συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και αυτός είναι ο στόχος στα επόμενα παιχνίδια,, συνδυάζοντάς τα με καλές εμφανίσεις.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here