Μαζική επιστροφή των Αρκαδικών ομάδων από την ερχόμενη εβδομάδα στις προπονήσεις!

0
689

Η προαναγγελία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για επαναλειτουργία και των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων από 18/05 για ατομικές προπονήσεις ακόμη και με μπάλα με περιορισμούς στην συμμετοχή αθλητών και φυσικά τήρηση κανόνων προστασίας, έχει «ενεργοποιήσει» τους τοπικούς συλλόγους προκειμένου που εκφράζουν την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους για ατομικές προπονήσεις!

Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» επικοινώνησε με εκπροσώπους αρκετών αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να ενημερωθεί για το αν υπάρχει πρόθεση να επιστρέψουν από το ξεκίνημα της προσεχούς εβδομάδας στις προπονήσεις, λαμβάνοντας θετική απάντηση.

Ο προπονητής του ΣΕΦΑ Αρκαδικού κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος μας ανέφερε ότι ο σύλλογος σταδιακά θα επιστρέψει στις προπονήσεις μετά από αυτή την εξέλιξη. Βέβαια αυτό θα συμβεί σταδιακά, γιατί το βασικό κομμάτι που είναι οι ακαδημίες του συλλόγου θα χρειαστεί να περιμένουν, αφού ακόμη ισχύει ο περιορισμός επιστροφής στις προπονήσεις αθλητών/τριών κάτω των 13 ετών.

Από την πλευρά του ο κόουτς του Συλλόγου Δρομέων κ. Ηλίας Μπαλής που δεν είχε σαφή εικόνα για το τι επιτρέπεται από την προσεχή εβδομάδα, τόνισε ότι αν κάτι τέτοιο ισχύει ο σύλλογος σκοπεύει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους για ατομικές προπονήσεις. Αν και η χρονιά από αγωνιστική άποψης διεκόπη οριστικά, προπονήσεις θα γίνουν.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΑΣ Πάνα Κανδήλας κ. Γιώργος Μίχας, μας είπε ότι ο σύλλογος αποφάσισε να ξεκινήσουν οι προπονήσεις από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα, με όλους τους κανόνες ασφαλείας, προκειμένου οι αθλητές του συλλόγου να επανέλθουν σε σχετικούς αγωνιστικούς ρυθμούς μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας.

Με τη σειρά της και η ΓΕΑ Άμιλλα Τρίπολης θα επανέλθει σε προπονητικούς ρυθμούς από την ερχόμενη εβδομάδα, βάσει των όσων μας ανέφερε ο προπονητής του συλλόγου κ. Θοδωρής Τσουκαλάς.

Στο χώρο του βόλεϊ ο υπεύθυνος προπονητής του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης κ. Γιώργος Χρονόπουλος τόνισε ότι σταδιακά ο σύλλογος θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Τόνισε ωστόσο ότι η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και το γεγονός ότι οι αθλήτριες θα έχουν τι επόμενο διάστημα υποχρεώσεις με εξετάσεις, καθώς και το ότι έχουν αλλάξει το πρόγραμμά τους λόγω των φροντιστηρίων, δημιουργεί μια δυσκολία στον επαναπρογραμματισμό των προπονήσεων και της επιστροφής σε ρυθμούς προπονητικούς.

Σε ότι αφορά το χώρο της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ομίλου ΑΕΚ Τρίπολης ο υπεύθυνος προπονητής κ. Γιάννης Λεμπέκος ανέφερε ότι ο Όμιλος αναμένει την ανακοίνωση και τις σχετικές οδηγίες από την Ομοσπονδία, προκειμένου οι αθλητές να επιστρέψουν στις προπονήσεις.  Άλλωστε όπως μας τόνισε ο κ. Λεμπέκος οι εγκαταστάσεις του Ομίλου πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των προπονήσεων.

Ανάλογη πρόθεση για επιστροφή στις προπονήσεις μας εξέφρασε και η Πρόεδρος του ΚΟΑ Τρίπολης κα Χριστίνα Καλαθά. Ο σύλλογος όπως μας είπε αναμένει τις σχετικές οδηγίες και το «ΟΚ» από την Ομοσπονδία, και το Δήμο Τρίπολης μέσω του Νομικού Προσώπου προκειμένου να επιστρέψουν οι αθλητές/τριες στις πισίνες. Η κ. Καλαθά σχολίασε ότι ήδη γίνεται μια οργανωτικής προεργασία προκειμένου ο σύλλογος να είναι έτοιμος να εφαρμόσει στην πράξη τους κανόνες προστασίες και να διασφαλίσει ότι οι προπονήσεις θα διεξάγονται με απόλυτη ασφάλεια.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η σεζόν σε αγωνιστικό επίπεδο έχει διακοπεί οριστικά, πέρα ορισμένων αθλημάτων που ακόμη είναι άγνωστή η τύχη των όποιων διοργανώσεων σε Πανελλαδικό επίπεδο. Κατά συνέπεια το αγωνιστικό κίνητρο κατά την επανέναρξη των προπονήσεων δεν κρίνεται ισχυρό. Ωστόσο όλοι οι σύλλογοι θέλουν να δώσουν τη δυνατότητα στους αθλητές να επιστρέψουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, μετά την αποχή από τις προπονήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here