Μαντινειακός ΑΟ – ΑΕΚ Τρίπολης 0-0 (πεν. 0-4) (+φωτό)

0
1490

Αγωνιστική δράση είχαμε το απόγευμα της Τετάρτης 25/09 για την Β’ φάση του Κυπέλλου Αρκαδίας με την ομάδα του Μαντινειακού να υποδέχεται στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών την ΑΕΚ Τρίπολης. Ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ Τρίπολης αποτελούσε εξ’ αρχής το λογικό φαβορί της αναμέτρησης ως ομάδας Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Μια αναμέτρηση όμως στην οποία η πρόκριση ήρθε μεν για τους «κιτρινόμαυρους» αλλά δύσκολα καθώς χρειάστηκε να οδηγηθεί το ματς στην παράταση. Εκεί ένα γκολ του Μάγγου στο 92’ ξεκλείδωσε το ματς και επέφερε μια νίκη με 0-4 στην παράταση.

Η σχετική κούραση της ΑΕΚ Τρίπολης λόγω του ματς της πρεμιέρας την περασμένη Κυριακή στη Γ’ Εθνική, οι σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα και η μεγάλη προσπάθεια και άξια επαίνων στη διάρκεια του 90λεπτου για τον Μαντινειακό, έπαιξαν το ρόλο τους ως προς την εξέλιξη της συγκεκριμένης αναμέτρησης, η οποία εν τέλει επέφερε χαμόγελα στην ομάδα της ΑΕΚ Τρίπολης.

 

Ελάχιστες ουσιαστικές φάσεις στο α’ μέρος…

Αγωνιστικά το ξεκίνημα της αναμέτρησης για το πρώτο 10λεπτο οι φάσεις προς τις δύο εστίες αποδείχθηκαν ελάχιστες. Αυτή η εικόνα χαρακτήρισε συνολικά το α’ μέρος, με την ΑΕΚ Τρίπολης σίγουρα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με συνεχή κυκλοφορία με υπομονή της μπάλας, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα. Σ’ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η σοβαρότητα των παικτών του Μαντινειακού που απέφυγαν τα λάθη στην άμυνα και με συγκέντρωση «καθάρισαν» σχεδόν εύκολα τις όποιες επισκέψεις της ΑΕΚ στην περιοχή.

Η μοναδική φάση του α’ ημιχρόνου που καταγράφεται αλλά ουσιαστική άνηκε στην ΑΕΚ Τρίπολης και ήταν η κεφαλιά του Μεϊδάνη μετά από ωραία σέντρα, με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του Μαντινειακού. Στο φινάλε του α’ μέρους το σκορ παρέμενε δικαιολογημένα 0-0 βάσει της εικόνας του παιχνιδιού.

 

Στα ίσα και με καλές στιγμές ο Μαντινειακός στην επανάληψη…

Στην επανάληψη η ΑΕΚ Τρίπολης μπήκε δυνατά προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο με ένα σουτ του Ζιούλη στο 49’ μετά από ωραία ενέργεια να καταλήγει στην αγκαλιά του Δημητρίου. Η εικόνα ωστόσο δεν άλλαξε πολύ συγκριτικά με το α’ ημίχρονο. Η ΑΕΚ Τρίπολης αν και έφτανε σχετικά εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή, είχες αρκετές κακές επιλογές για την τελική προσπάθεια. Την ίδια ώρα ο Μαντινειακός παραμόνευε, ψάχνοντας τις προϋποθέσεις για να απειλήσει. Στο 69’ ένα επικίνδυνο πλασέ του Παπαγεωργίου πέρασε λίγο άουτ. Στο 71’ μετά από επικίνδυνη σέντρα των «κιτρινόμαυρων» και περίεργη πορεία της μπάλας από κόντρα παραλίγο να καταλήξει στην εστία του Μαντινειακού ωστόσο η άμυνα απομάκρυνε όπως-όπως σε κόρνερ.

Στο 74’ πάντως ο Μαντινειακός θα μπορούσε να είχε σκοράρει σε μια εξαιρετική ευκαιρία. Ήταν η ωραία ενέργεια του Πριόβολου το σουτ του οποίου απομάκρυνε σωτήρια ο Καπατσώνης σε κόρνερ. Η ΑΕΚ Τρίπολης προσπάθησε στο φινάλε να πετύχει το γκολ πρόκρισης αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 78’ μετά από κερδισμένο φάουλ σε εξαιρετικό σημείο η απευθείας εκτέλεση σταματάει στο τείχος και στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Ανδριανού καταλήγει άουτ. Στο 87’ ένα σουτ του Καϊάφα πέρασε άουτ.

 

Το γκολ του Μάγγου και η κατάρρευση του Μαντινειακού στην παράταση…

Στην παράταση η ΑΕΚ Τρίπολης έψαξε το γκολ και κατάφερε αιφνιδιάζοντας την άμυνα του Μαντινειακού να το πετύχει, με ωραίο σουτ του Μάγγου. Κάπου εκεί ήρθε η κατάρρευση του Μαντινειακού που ρίσκαρε περισσότερο για την ισοφάριση και παράλληλα λόγω κούρασης από το συνεχές τρέξιμο, αντιμετώπισε ρήγματα στην άμυνα που οδήγησαν σε τρία ακόμη γκολ για την ΑΕΚ Τρίπολης.

Στο 101’ ένα σουτ του Μάγγου φεύγει λίγο άουτ. Στο 106’ μετά από ωραία συνεργασία παικτών της ΑΕΚ Τρίπολης, το πλασέ του Λαφογιάννη, κατέληξε στην εστία του Μαντινειακού για το 0-2. Στο 107’ μετά από απευθείας εκτέλεση του Λαγού, αναγκάζει τον Καπατσώνη να αποκρούσει σε κόρνερ. Στο 112’ μια βιαστική απομάκρυνση του Δημητρίου, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ Τρίπολης να επιτεθεί γρήγορα με την μπάλα να καταλήγει στον Ανδριανό που με πλασέ σκόραρε για το 0-3. Στο 114’ μετά από ωραία σέντρα και κεφαλιά του Αρδάμη διαμορφώθηκε το τελικό 0-4.

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό γήπεδο Φιλικών | 25/09/2019 (16:00).
ΘΕΑΤΕΣ: 80-90.
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κώστας Τριανταφύλλου (Αρκαδίας).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Σωτήριος Μπέλτσος (Αρκαδίας)..
ΤΕΡΜΑΤΑ: 92’ Μάγγος, 106’ Λαφογιάννης, 112’ Ανδριανός, 114’ Αρδάμης.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 27’ Μεϊδάνης.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43’ Μανδρώνης, 80’ Φωτόπουλος, 94’ Ρούμπος | 43’ Ζιούλης.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ (Σπύρος Λαγός): Δημητρίου, Κολλάρας, Παπαδόπουλος, Ρούμπος, Λαγός Ι., Μανδρώνης, Πριόβολος, Παπαδάτος (34’ λ.τρ. Φωτόπουλος), Γιάνναρος (90’+4’ Καλλιανιώτης), Παπαγεωργίου (72’ Μαρκόπουλος, 115’ Μουστόγιαννης), Μπαρμπαγιάννης.
ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Μεϊδάνης): Καπατσώρης, Τσαλγιτζόπουλος, Αντωνιάδης (11’ Μπίσιας), Μεϊδάνης, Καϊάφας, Σελεμίδης (57’ Μάγγος), Πετρόπουλος Ειρ., Αρδάμης, Ανδριανός, Ζιούλης (50’ Κατής), Γκανάρας.

 

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here