Μαντινειακός ΑΟ – Απόλλων Τυρού 2-1 (+φωτό)

0
658

Φέτος το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας στην ΕΠΣ Αρκαδίας χαρακτηρίστηκε συναρπαστικό σε ότι αφορά την «μάχη» της «ουράς» για αρκετές ομάδες. Η «μάχη» της σωτηρίας συνεχίζεται και όπως όλα δείχνουν θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση την τελευταία αγωνιστική ακόμη και αν μετά την αποχώρηση του Νικηταρά, μία είναι η θέση που θα οδηγήσει στο Β’ τοπικό. Ένα από ιδιαίτερα σημαντικά παιχνίδια της παραμονής ήταν και αυτό της περασμένης αγωνιστικής στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών ανάμεσα σε Μαντινειακό και Απόλλων Τυρού, το οποίο ανέδειξε νικήτρια την «γηπεδούχο» ομάδα με σκορ 2-1.

Αγωνιστικά το απόγευμα της Κυριακής το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για την ομάδα του Μαντινειακού που έφτασε πρώτα σε κάποιες καλές στιγμές προς την αντίπαλη εστία. Μόλις στο 1’ ένα μακρινό σουτ του Μπεντεβή ήταν καλό και έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 4’ μετά από παράλληλα μπαλιά από τον Πριόβολο ο Αποστολόπουλος στο δεύτερο δοκάρι δεν πρόλαβε σε κενό τέρμα να σπρώξει τη μπάλα προς τα αντίπαλα δίχτυα. Το κίνητρο για τη νίκη είναι μεγάλο για τις δύο ομάδες, γεγονός που μετουσιώνεται στον αγωνιστικές χώρο σε δυνατές «μονομαχίες». Στο 29’ ο Αποστολόπουλος μετά από σέντρα του Μπούσγα δεν μπορεί με κεφαλιά να σκοράρει με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 41’ ωστόσο οι «γηπεδούχοι» επιβεβαιώνουν την ελαφρά υπεροχή τους σε γκολ όταν μετά από ενέργεια του Τζαβαλά με ωραίο γυριστό σουτ σκοράρει για το 1-0. Για τους «φιλοξενούμενους» η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή ήρθε μετά από σουτ του Κάστα που πέρασε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να προηγηθεί όταν μετά από ολιγωρία της άμυνας του Μαντινειακού ο Τζιανής σε δεύτερο χρόνο με κεφαλιά σκοράρει για το 1-1. Στη συνέχεια της συνάντησης ο Μαντινειακός προσπάθησε να αντιδράσει. Αρχικά ένα σουτ του Γαβαλά έφυγε άουτ. Στο 70’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέλλου πέρασε άουτ. Οι δύο ομάδες πλέον ψάχνουν ιδιαίτερα το νικητήριο όπως όλα έδειχναν γκολ. Στο 73’ μετά από σουτ του Μπούσγα ο Σβερκούνος αποκρούει σωτήρια με τα πόδια. Στο 78’ ένα διαγώνιο σουτ του Τζιανή περνάει επικίνδυνα άουτ και στο 79’ ένα σουτ του Μπούσγα μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Σβερκούνος. Στο 85’ ωστόσο έρχεται το γκολ για τους παίκτες του Γιάννη Αποστολόπουλου, όταν μετά από ασταθή απόκρουση ο Αποστολόπουλος με κεφαλιά «ψαράκι» σκοράρει για το 2-1 που έδωσε και μια σπουδαίας σημασίας νίκη για το Μαντινειακό.

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό γήπεδο Φιλικών | 31/03/2019 (16:00).
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΘΕΑΤΕΣ: 50-60.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκος Αγγελάκος (Αρκαδίας).
ΒΟΗΘΟΙ: Νίκος Σταματόπουλος (Αρκαδίας), Δημήτρης Μποβέρος (Αρκαδίας).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Γιώργος Μπιρμπίλης (Αρκαδίας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 41’ Τζαβαλάς, 85’ Αποστολόπουλος | 51’ Τζιανής.
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13’ Γαβαλάς, 70’ Ρούμπος, 90’+1’ Πριόβολος, 90’+2’ Μπούσγας | 59’ Ψαρολόγος Αμ., 62’ Κάστας, 83’ Σβερκούνος, 88’ Χείλαρης.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. (Γιάννης Αποστολόπουλος): Πανόπουλος, Πριόβολος, Μπαρμπαγιάννης, Ρούμπος, Παναγούλιας (78’ Λυρής), Παπαδάτος, Τζαβαλάς (61’ Φουρκιώτης), Μπεντεβής, Αποστολόπουλος, Μπούσγας (90’+3’ Ζαρόκωστας), Γαβαλάς (81’ Δερνίκος).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΥΡΟΥ (): Ψαρολόγος Ιωάν., Μαστοράκης, Ψαρολόγος Εμμ., Σβερκούνος, Παρασκευάς, Μέλλος, Κοσκολός, Ψύχας (49’ Καμβύσης), Τζιανής, Κάστας, Χείλαρης.

 

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here