Μεγάλη συμμετοχή και με επιτυχία διεξήχθη το φετινό «Κρόνιο Πέρασμα»

0
382

Σε υψηλά επίπεδα συμμετεχόντων κινήθηκαν και φέτος οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα! Τόσο το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ 70χλμ. όσο και οι ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ (ΗΜΙΚΡΟΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ) 35χλμ. πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020. Παρόλες τις δυσκολίες της τελευταίας στιγμής μιας και η Κοινότητα Αγίου Πέτρου αρνήθηκε να γίνει η εκκίνηση και ο τερματισμός στην Κεντρική πλατεία του χωριού, λόγω του φόβου της πανδημίας COVID 19, η διοργάνωση ανταπεξήλθε πλήρως στις καινούργιες και συνάμα αναγκαστικές συνθήκες του αγώνα.

Το μικρό εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ένα χιλιόμετρο περίπου έξω από την Κοινότητα του Αγίου Πέτρου, έγινε ο εναλλακτικός χώρος εκκίνησης, προκειμένου να φιλοξενήσει τους δρομείς τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό. Δεκάδες δρομείς από νωρίς το πρωί προσήλθαν στο χώρο εκκίνησης των αγώνων, προκειμένου να λάβουν τους αριθμούς τους, και να βγάλουν τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ακριβώς στις 09:00 το πρωί, και αφού πρωτίστως είχαν δοθεί από τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα κ. Παύλο Γορανίτη, οι κατάλληλες οδηγίες, δόθηκε η εκκίνηση πρώτα του ΚΡΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ, και μετά του μικρότερου αγώνα ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΡΝΩΝΑ. Η εκκίνηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας και για την αποφυγή του συνωστισμού δόθηκε με την μέθοδο των wave starts. Περίπου στις 09:10 όλοι οι δρομείς και των 2 αγώνων είχαν ξεχυθεί στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα, και στις καθιερωμένες διαδρομές.

Πρώτοι τερμάτισαν όπως αναμενόταν οι δρομείς των ΔΡΟΜΩΝ ΠΑΡΝΩΝΑ, με νικητή να ανακηρύσσεται ο Δημήτρης Σαραγάς του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με χρόνο 2.49.41 και στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Λάμπρου των Σπαρτιατών Δρομέων με χρόνο 3.29.36. Η ανυπόφορη και πρωτόγνωρη ζέστη, δυσχέραινε όσο περνούσε η ώρα τις προσπάθειες των δρομέων στο ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ, για αυτό και οι επιδόσεις ήταν κάτω του αναμενόμενου. Νικητής αναδείχθηκε ο γνωστός δρομέας και γιατρός Βασίλης Πολυμερόπουλος του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής, με χρόνο 6.08.17 ενώ στις γυναίκες την έκπληξη έκανε μία δρομέας που για πρώτη φορά συμμετείχε σε αγώνα υπεραπόστασης η Μαρία – Στέλλα Ξενάκη των Σπαρτιατών Δρομέων με χρόνο 7.24.23.

Ακριβώς στις 19:00 το βράδυ, όταν εξέπνευσε και το χρονικό όριο του αγώνα, πρόλαβαν και έφτασαν οι τελευταίοι δρομείς. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις κάτω από το μεγάλο πλάτανο στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Γιώργου Καμπύλη.

Κλείνοντας η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών καταλήγει ως εξής: «Οφείλουμε να πούμε ότι όλα κύλησαν ομαλά, παρόλες τις δυσχέρειες της τελευταίας στιγμής, και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην πλάτη που έβαλε μία μικρή μερίδα κατοίκων του Αγίου Πέτρου. Το ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ, κλείνει έναν κύκλο του εδώ, και από του χρόνου ο αγώνας μας, αναμένεται να αποκτήσει νέα μορφή. Μέχρι τότε, μείνετε ασφαλείς!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here