Με αυτή την ειδική βαθμολογία ξεκινούν τα play-out της Β’ Εθνικής βόλεϊ γυναικών

0
362

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας βόλεϊ γυναικών της ΕΣΠΕΠ, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο (04-05/02) και πλέον το μυαλό των ομάδων βρίσκεται στη συνέχεια σε ότι αφορά την διαδικασία των play-off και play-out.

Ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης αν και πάλεψε, δεν κατάφερε να αποφύγει την διαδικασία των play-out και πλέον καλείται σε σύνολο οκτώ ομάδων να διεκδικήσει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις, προκειμένου έτσι να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία (κάτι που θα εξαρτηθεί και από το πόσες ομάδες της ΕΣΠΕΠ θα υποβιβαστούν από την Α2 Εθνική γυναικών).

Πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά πως έχει η κατάσταση από εδώ και στο εξής για τις ομάδες της διαδικασίας των play-out. Από τις εφτά ομάδες κάθε ομίλου της κανονικής διάρκειας, οι τρεις πρώτες ομάδες θα συνέχιζαν στα play-off, ενώ οι τέσσερις τελευταίες κάθε ομίλου θα συμμετείχαν στα play-out.

Στα play-out οι ομάδες μεταφέρουν τους βαθμούς που κέρδισαν στην κανονική διάρκεια από τις ομάδες που επίσης συμμετέχουν στα play-out και καλούνται να αντιμετωπίσουν σε διπλούς αγώνες τις ομάδες που στην κανονική διάρκεια αγωνίζονταν στο άλλο όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα play-out, κατά σειρά σε διπλά παιχνίδια (α’ και β’ γύρο) τους: ΑΟ Ακρίτα, ΕΑΠ, ΑΟ Αστέρια και ΓΑΣ Παμβοχαϊκό.

 

Η ειδική βαθμολογία των playout

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του α’ γύρου για όλες τις ομάδες όπως προαναφέρθηκε, η βαθμολογία με την οποία ξεκινούν τα play-out, έχει αναλυτικά ως εξής:

Α/Α ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ 14
2. Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ 12
3. Α.Σ.ΠΕΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 12
4. ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 11
5. Φ.Ο.Ν. ΟΜΟΝΟΙΑ 9
6. Α.Ο. ΑΣΤΕΡΙΑ 7
7. Ε.Α.Π. 4
8. Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 3

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των οκτώ αγωνιστικών από την τελική βαθμολογία η οποία θα διαμορφωθεί, οι τρεις πρώτες ομάδες θα παραμείνουν στην Β’ Εθνική κατηγορία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ οι πέντε υπόλοιπες ομάδες (θέσεις 4-8), θα υποβιβαστούν το τοπικό γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ. Οφείλουμε πάντως να επαναλάβουμε ότι ο ακριβής αριθμός υποβιβασμού, θα εξαρτηθεί και από το πόσες ομάδες της ΕΣΠΕΠ θα υποβιβαστούν ή θα παραμείνουν στην Α2 Εθνική γυναικών, καθώς και στο αν τελικά θα ανέβει ομάδα της ΕΣΠΕΠ από την Β’ Εθνική στην Α2 Εθνική κατηγορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here