Με «γοργούς» ρυθμούς οι διαδικασίες για την επικαιροποίηση της διακήρυξης για το έργο στο ΔΑΚ Τρίπολης

0
298

Τις προηγούμενες ημέρες το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ στο οποίο είχε γίνει γνωστή η ακύρωσης της διακήρυξης του έργου ανακατασκευής του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης, μετά από σχετική απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών σε αίτημα – ένσταση υποψήφιου αναδόχου του έργου.

Γι’ αυτό το θέμα μέσω της περιοδικής παρουσίας του Δημάρχου Τρίπολης σε διαδικτυακή συζήτηση στην οποία απαντά σε ερωτήματα πολιτών του θέσαμε το σχετικό ερώτημα. Στο αν δηλαδή αυτή η αναπάντεχη εξέλιξη με την ακύρωση της διακήρυξης μπορεί να πάει αρκετά πίσω χρονικά το έργο. Ο κ. Τζιούμης πήρε θέση και απάντησε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για επικαιροποίηση της διακήρυξης, προκειμένου να δημοσιευθεί εκ νέου και να επαναληφθεί η ανοιχτή πρόσκληση για την εύρεση αναδόχου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ως εξής: «Δεν έγινε καμία ακύρωση του έργου. Είχε προηγηθεί μια διακήρυξη για το συγκεκριμένο έργο του ΔΑΚ Τρίπολης. Ακολούθησε μια προσφυγή από μια εταιρία η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό, υποστηρίζοντας ότι η μελέτη κατά κάποιο τρόπο μπορεί να ήταν «φωτογραφική» για κάποιες εταιρίες. Η μελέτη πήγε πίσω γιατί δικαιώθηκε η συγκεκριμένη εταιρία και έπρεπε εμείς να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες αλλαγές της μελέτης. Ήδη τις κάνουμε και τις αμέσως επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα εκδοθεί η νέα μελέτη και θα πραγματοποιηθεί νέα διακήρυξη, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου ο διαγωνισμός και να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here