Με διαφορετικά δεδομένα η επιστροφή στην επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα για Παναρκαδικό και Ερμή

0
494

Η εβδομάδα που διανύουμε βρίσκει τις ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας να επιστρέφουν στην επίσημη αγωνιστική δράση καθώς στις 11 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αυτή η εβδομάδα λοιπόν βρίσκει τον Παναρκαδικό να κορυφώνει την προετοιμασία του για το εντός έδρας ματς επί του Μολαϊκού, την ώρα που ο Ερμής Μελίγους συνεχίζει την προετοιμασία του για ακόμη ένα δεκαήμερο από τη στιγμή που για την 5η αγωνιστική η ομάδα της Βόρειας Κυνουρίας έχει προγραμματισμένο ρεπό.

Η πραγματικότητα είναι ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει εκ νέου με διαφορετικά δεδομένα που δεν αφορούν πρωταρχικά το ίδιο το πρωτάθλημα, αλλά κυρίως τις ίδιες τις Αρκαδικές ομάδες και τα γεγονότα που τις «ακολουθούν» από το περασμένο Καλοκαίρι και την έναρξη της προετοιμασίας τους για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, μέχρι σήμερα. Δεδομένα που οδηγούν τα δύο σωματεία στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος με διαφορετικές συνθήκες και παραμέτρους, οι οποίες μπορεί να παίξουν το δικό τους ρόλο σε αγωνιστικό επίπεδο στη διάρκεια της φετινής Γ’ Εθνικής ή μπορεί να μην παίξουν κανένα απολύτως ρόλο, επιφυλάσσοντας ενδεχομένως και αντιστρόφως ανάλογες πορείες στις 9 μόλις εναπομείναντες επίσημες αγωνιστικές.

 

Τα τέσσερα διαφορετικά δεδομένα…

Οι δύο ομάδες της Αρκαδίας ξεκινούν με τέσσερα διαφορετικά δεδομένα στην επανεκκίνηση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, τα οποία έχουν ως εξής:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ | Από το περασμένο Καλοκαίρι μέχρι σήμερα την ίδια ώρα που στον Παναρκαδικό έχουν αναλάβει την τεχνική ηγεσία τρία διαφορετικά πρόσωπα (Ντίσιος, Δρακόπουλος, Μαυρουδής), ο Ερμής πορεύεται με τον ίδιο πρόσωπο όχι απλά από την αρχή της σεζόν, αλλά και από τον προηγούμενη. Η σταθερή παρουσία του Κώστα Καλογιαννίδη εξασφαλίζει συγκεκριμένη αγωνιστική «ταυτότητα» στην ομάδα, με συγκεκριμένο πλάνο, συγκεκριμένη τακτική και σε επιθυμητά επίπεδα την συνοχή και ομοιογένεια στην ομάδα που δεν έχει ουσιαστικά διαφοροποιηθεί από την αρχή της σεζόν. Αντιθέτως στον Παναρκαδικό με την έλευση στην τεχνική ηγεσία διαφορετικών προπονητών, το αγωνιστικό πλάνο στην ομάδα στη διάρκεια της σεζόν έχει διαφοροποιηθεί και είναι λογικό και ευνόητο είναι η ομάδα να προσπαθεί να αποκτήσει την απαιτούμενη συνοχή και ομοιογένεια.

ΣΤΑΘΕΡΟ ΡΟΣΤΕΡ | Η αλήθεια είναι ότι ο Ερμής από την αρχή της χρονιάς έως σήμερα έχει προχωρήσει σε πολύ συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του και αυτό με την ενίσχυση τεσσάρων παικτών της ομάδας με την επιστροφή των ομάδων στην αγωνιστική δράση. Από την άλλη ο Παναρκαδικός είχε αρκετά «σκαμπανεβάσματα» σε ότι αφορά το ρόστερ του. Αποχωρήσεις παικτών που για διάφορους λόγους δεν συνέχισαν στο σύλλογο πριν καλά-καλά διακοπεί το περασμένο Φθινόπωρο το πρωτάθλημα και αρκετές νέες μεταγραφικές κινήσεις το τελευταίο διάστημα με σκοπό την ενδυνάμωση της ομάδας σε πρόσωπα. Αυτό το γεγονός παίζει επίσης το δικό του σημαντικό ρόλο για την εξασφάλιση της επιθυμητής ομοιογένειας στην ομάδα με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ | Η προετοιμασία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της επιστροφής στην επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα στη Γ’ Εθνική για όλες τις ομάδες. Εξαίρεση δεν αποτελούν οι ομάδες της Αρκαδίας. Ο μεν Παναρκαδικός καλείται να «δέσει» σαν σύνολο μέσα σε μικρό διάστημα και μετά από πολύμηνη αποχή από κάθε δραστηριότητα με νέο προπονητή και με αξιόλογα διαφοροποιημένο ρόστερ, με στόχο να παίξει ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Ερμής δουλεύοντας περισσότερο καιρό με το σύνολο του έμψυχου δυναμικού «αναλλοίωτο», εκμεταλλεύεται και το ρεπό της 5ης αγωνιστικής για να επιστρέψει στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις λογικά στις 18 Απριλίου (αν δεν προκύψει από νωρίς εμβόλιμη αγωνιστική).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ | Σ’ αυτή την επανεκκίνηση στη Γ’ Εθνική κατηγορία οι δύο Αρκαδικές ομάδες «επιστρέφουν» με λίγο διαφορετικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με τη βαθμολογική συγκομιδή των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών. Εντυπωσιακό σχεδόν ξεκίνημα για την ομάδα του Ερμή με δύο νίκες και μία ισοπαλία, 7 βαθμούς και επιστροφή στη δράση από την 3η θέση, ενώ ο Παναρκαδικός με «μουδιασμένο» ξεκίνημα με μία νίκη, δύο ήττες, 3 βαθμούς και επανεκκίνηση από την 9η θέση. Περισσότερο αυτή η παράμετρος θα παίξει ρόλο στον ψυχολογικό τομέα, αφού οι τέσσερις βαθμοί δεν αποτελούν μεγάλη διαφορά.

 

Ισχυρό κίνητρο και από τις δύο εκπροσώπους μας για την επίτευξη των στόχων…

Η ομάδα του Παναρκαδικού είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία και έχει αποδείξει πολλές φορές ότι στα «δύσκολα» ανταποκρίνεται καταφέρνοντας εν’ τέλει μέσα από την προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο να εξασφαλίζει τους στόχους της. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Παρά τις απρόβλεπτες καταστάσεις, κάποιες «αναποδιές», η ομάδα έχει τις δυνατότητες να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και να εξασφαλίσει τους στόχους της, αρκεί να αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο τις πραγματικές δυνατότητες του υπάρχοντος ρόστερ.

Από την άλλη ο Ερμής Μελιγούς με ελάχιστη εμπειρία από συμμετοχές σε Εθνικές κατηγορίες, φέτος αποτελεί ένα σωματείο με υγεία, σοβαρότητα και συγκεκριμένα αγωνιστικά και μη πλάνα που δικαιολογούν απόλυτα το πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με την 3η θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα στον 7ο όμιλο τη δεδομένη στιγμή. Το ζητούμενο είναι η ομάδα να βγάλει στο γήπεδο αυτό που αποτυπώνεται καθημερινά στις προπονήσεις και στα επίσημα ματς μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος το περασμένο Φθινόπωρο.

Οι δύο εκπρόσωποί μας στη Γ’ Εθνική κατηγορία είναι δεδομένο ότι θα παλέψουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ότι περισσότερο προκύψει φυσικά και θα είναι καλοδεχούμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here