Με ελλείψεις σε διαιτητές και κριτές γραμματείας αναμένεται η έναρξη των πρωταθλημάτων στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

0
489

Τις προηγούμενες ημέρες η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ πραγματοποίησε τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων της Α1 και Α2 τοπικής κατηγορίας για την τρέχουσας αγωνιστική περίοδο. Αυτό που εκτός από το πρόγραμμα έγινε γνωστό είναι ότι το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ξεκινά στις 11/11/2023, ενώ το αντίστοιχο στην Α2 τοπική κατηγορία, ξεκινάει μια εβδομάδα αργότερα στις 18/11/2023.

Εκείνο που επίσης έγινε γνωστό στη διάρκεια της κλήρωσης των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων, ήταν ότι τα δύο πρωταθλήματα αναμένεται να ξεκινήσουν με δεδομένο πρόβλημα την έλλειψη διαιτητών, καθώς και κριτών γραμματείας.

Το γεγονός ότι η ΕΟΚ αποφάσισε στα πλαίσια της αναβάθμισης της National League 2 (Γ’ Εθνική κατηγορία) να αυξήσει τους διαιτητές των αναμετρήσεων από δύο σε τρεις και γενικότερα τα τελευταία χρόνια στις μικρότερες Εθνικές κατηγορίες, ουσιαστικά υποχρεώνουν διάφορες Ενώσεις μεταξύ των οποίων και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να αναζητήσει νέους διαιτητές, καθώς οι αξιολογημένοι στις Εθνικές κατηγορίες θα πρέπει να καλύπτουν τα Σ/Κ τις αναμετρήσεις των Εθνικών κατηγοριών. Γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ γνωστοποίησαν ότι κάποια παιχνίδια ειδικά στην Α1 κατηγορία θα προγραμματίζονται να διεξαχθούν καθημερινές. Η ζήτηση πάντως σε νέους διαιτητές επαναλαμβάνεται ότι είναι μεγάλη στα τοπικά πρωταθλήματα και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για όσους θα σκέφτονταν να ασχοληθούν με τη διαιτησία είναι αξιόλογες. Μην ξεχνάμε ότι ξεκινάει και η λειτουργία σχολής διαιτητών των τρέχοντα μήνα (περισσότερα μπορεί να διαβάσει κανείς ΕΔΩ).

Παράλληλα όμως και η έλλειψη κριτών στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ είναι μεγάλη σε βαθμό που αν επιδεινωθεί η κατάσταση περισσότερο, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των επίσημων αγώνων. Το τελευταίο καιρό μάλιστα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι κριτές να μετακινούνται με έξοδα μετακίνησης καλυμμένα από άλλους Νομούς για να καλύψουν το κενό που έχει προκύψει στη στελέχωση της γραμματείας σε αναμετρήσεις της Α1 και Α2 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Και σ’ αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχουν απευθύνει κάλεσμα σε εκπροσώπους σωματείων και φυσικά σε όποιον το επιθυμεί να παρακολουθήσει κάποιες από τις προσεχείς σχολές κριτών.

Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που η ΕΟΚ οραματίζεται ψηφιακά φύλλα αγώνος σύντομα στα Ελληνικά πρωταθλήματα, καλό θα ήταν να βρει πρώτα λύση στο φαινόμενο της έλλειψης διαιτητών και κριτών ειδικά στην Ελληνική περιφέρεια και στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η εξεύρεση λύσεων θα πρέπει να αφορά πρώτα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το Ελληνική μπάσκετ και στη συνέχεια να θέτονται στόχοι πρωτοποριακοί και μεγαλόπνοοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here