Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος αγώνας του φετινού Πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας αυτοκινήτων στην Τρίπολη

0
111

Το Σαββατοκύριακο (20-21/04) πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Αυτοκινήτων για τη φετινή σεζόν. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πρώτο αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού που διεξάγεται στο αεροδρόμιο μετά το Νοέμβριο του 2017. Μετά από πολλές προσπάθειες (και πολλά εμπόδια που ξεπεράστηκαν) του Δήμου Τρίπολης και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου Τρίπολης κ. Βασίλη Κοττή ο οποίος έχει μια ουσιαστική σχέση με το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Τρίπολη «φιλοξένησε» και πάλι μια σημαντικά διοργάνωση με αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που στέφθηκε στην πράξη με μεγάλη επιτυχία τόσο οργανωτικά και αγωνιστικά, καθώς και σε επίπεδο ανταπόκρισης του κοινού και φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που γέμισαν το αεροδρόμιο της Τρίπολης με σκοπό να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο αγώνα. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι έγινε ουσιαστική δουλειά στον τομέα της ασφάλειας, προκειμένου να αποτραπούν απρόοπτα όπως το ατύχημα που είχε συμβεί στον τελευταίο αγώνα που είχε «φιλοξενηθεί» στην Τρίπολη το 2017. Χαρακτηριστικό ότι στο σημείο της πίστας όπου βρίσκεται η υποστήριξη των οχημάτων και οι θεατές, είχαν τοποθετηθεί μεγάλοι σάκοι με άμμο, σε μία από τις διάφορες ενέργειες που έγιναν από τους διοργανωτές στον τομέα της ασφάλειας.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με την 1η μέρα το Σάββατο (20/04) στην οποία πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στο χώρο του Στρατιωτικού Αεροδρομίου της 124 ΠΒΕ, καθώς και η ενημέρωση των αγωνιζομένων. Ακολούθησαν λίγο μετά τις 10:00 οι προγραμματισμένες ελεύθερες αρχικά και στη συνέχεια χρονομετρημένες δοκιμές.

Την 2η μέρα το πρωί της Κυριακής (21/04) πραγματοποιήθηκε ο κύριος αγώνας όλων των κατηγοριών (Ν&Α, Ε, Ιστορικών και Formula Saloon). Νωρίτερα φυσικά πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο warm up σε ότι αφορά την κατηγορία Ν&Α και αμέσως μετά για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

 

Ικανοποίηση από τον Βασίλη Κοττή για τη διοργάνωση…

Ένας από τους ανθρώπους που έτρεξαν το τελευταίο διάστημα όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να ξεπεραστούν τα πολλά εμπόδια και να διοργανωθεί και πάλι στην Τρίπολη μετά από περίπου 6,5 χρόνια αγώνας Πανελληνίου πρωταθλήματος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο αεροδρόμιο της 124 ΠΒΕ, ήταν ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Βασίλης Κοττής με την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη.

Για τη σημερινή διοργάνωση ο κ. Κοττής δεν θα μπορούσε να μην είναι ευτυχής και ικανοποιημένος, για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και την πολύ καλή προετοιμασία στον τομέα της ασφάλειας θεατών και προσωπικού υποστήριξης, την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού που γέμισε το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης, μα πολύ περισσότερο για το γεγονός ότι η διεξαγωγή αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού «επέτρεψαν» στην Τρίπολη.

Ο κ. Κοττής τόνισε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια προκειμένου η «φιλοξενία» αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού στο αεροδρόμιο της 124ΠΒΕ να γίνει θεσμός. Μάλιστα αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο και άλλος αγώνας για το συγκεκριμένο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

 

Δήμαρχος Τρίπολης: «Τόνωση της επισκεψιμότητας»

Στο αεροδρόμιο της 124 ΠΒΕ βρέθηκε και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμης το μεσημέρι της Κυριακής (21/04), έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους αγώνες, να συνομιλήσει με ανθρώπους της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους ομάδων που συμμετείχαν στους αγώνες, καθώς και με οδηγούς.

Σε σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέδειξε τη σημασία που έχουν τέτοιες διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού για την επισκεψιμότητα της περιοχής, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Αναλυτικά στο σχόλιό του ο κ. Τζιούμης ανέφερε:

«Τονώνουμε την επισκεψιμότητα της πόλης μας!!

Βρέθηκα στην 124ΠΒΕ για το 1ο Αγώνα Ταχύτητας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων. Ο Δήμος Τρίπολης βοηθά με τις όποιες δυνάμεις του κάθε αθλητικό γεγονός  που προσελκύει κόσμο στην πόλη μας, ενισχύοντας έτσι την τοπική μας οικονομία.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here