Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης (+φωτό, vid)

0
908

Το 1ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης πλέον αποτελεί ιστορία μετά τη Κυριακάτική ολοκλήρωσή του με τον τερματισμό των πληρωμάτων και των 70 λιγότερο ή περισσότερο παλιών οχημάτων με μικρή ή μεγάλη ιστορία. Ένας αγώνας ο οποίος πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στέφθηκε με επιτυχία για αρκετούς λόγους.

Ρεκόρ συμμετοχών στο συγκεκριμένο αγώνα, συνολικά μεγάλη ικανοποίηση και θετικές εντυπώσεις από τους οδηγούς τόσο σε ότι αφορά τη διοργάνωση, όσο επίσης και τις διαδρομές των δύο σκελών του αγώνα το διήμερο του Σαββάτου (15/01), όσο και της Κυριακής (16/01). Επίσης ο αγώνας προσέλκυσε αρκετούς φίλους του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θέλησαν να δουν από κοντά τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο όπου η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη με πολλά κρούσματα και εννοείται επηρεάζει την διοργάνωση κάθε δυνατής εκδήλωσης. Ο απολογισμός ήταν τέτοιος που δίνει το δικαίωμα στους διοργανωτές και στο Δήμο Τρίπολης να επαναλάβουν αυτή την εκδήλωση στο μέλλον και μάλιστα συνθηκών επιτρέποντος περαιτέρω αναβαθμισμένη.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το 1ο σκέλος του το πρωί του Σαββάτου (15/01) από το Ναύπλιο και με τους συμμετέχοντες περνώντας στην Αρκαδία με διέλευση από την ευρύτερη περιοχή της Τεγέας και μέρους του πρώην Δήμου Σκυρίτιδας, τερμάτισαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Αρκαδική πρωτεύουσα και την πλατεία Άρεως. Το πληρώματα των οχημάτων διανυκτέρευσαν στην Τρίπολη με τα οχήματα παραταγμένα στην πλατεία Άρεως, να αποτελούν ιδιαίτερο πόλο έλξης για αρκετό κόσμο και πολίτες.

Το πρωί της Κυριακής (16/01) πραγματοποιήθηκε από την πλατεία Άρεως η εκκίνηση του 2ου σκέλους του συγκεκριμένου Ιστορικού Ράλλυ, σε μια πιο σύντομη χιλιομετρική διαδρομή σε μεγάλο μέρος της ορεινής Αρκαδίας, με τερματισμό το μεσημέρι της Κυριακής (17/01) και πάλι την πλατεία Άρεως. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές του συγκεκριμένου αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκκίνηση του 2ου σκέλους του 1ου Ιστορικού Ράλλυ Τρίπολης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος λίγο αργότερα ως συνοδηγός σε μία BMW 2002 του 1974 με οδηγό τον Βασίλη Κοττή και μέλος πληρώματος τον Παναγιώτη Κοττή, συμμετείχε συμβολικά στον αγώνα.

 

Φωτορεπορτάζ από το 1ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here