Με μικρό σχετικά αλλά ευέλικτο και νεανικό ρόστερ ο Παναρκαδικός;

0
148

Ο Παναρκαδικός συνεχίζει την προετοιμασία του για τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις που περιλαμβάνουν χρονικά το θεσμό  του Κυπέλλου Αρκαδίας και στη συνέχεια το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία της ομάδας του «τριφυλλιού» ξεκίνησε αρκετά καθυστερημένα. Η ομάδα επίσης καθυστέρησε να ενισχυθεί, ενώ μεσολάβησε και η αντικατάσταση προπονητή με τον κ. Παναγιώτη Τζαναβάρα να πιάνει δουλειά στους «πράσινους» στις 23 Αυγούστου.

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, με το ρόστερ σιγά-σιγά να βρίσκεται ουσιαστικά στο γήπεδο και αποκτά επιθυμητούς αγωνιστικούς ρυθμού. Άλλωστε και στα τελευταία δύο φιλικά ματς οι «πράσινοι» έδειξαν καλά αγωνιστικά στοιχεία. Η ομάδα μέχρι και σήμερα μετά την ανανέωση του περσινού ρόστερ, δεν διαθέτει μεγάλο αριθμό παικτών όπως ίσως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις (αριθμός μεταγραφών που έγιναν ή αναμένεται να γίνουν), το ρόστερ θα αποτελέσει έκπληξη αν ξεπεράσει τους 23-24 ποδοσφαιριστές. Παράλληλα όμως η ομάδα και ο προπονητής φρόντισαν να αποκτήσουν παίκτες που μπορούν να καλύψουν περισσότερες από μία θέσεις, κάνοντας πιο ευέλικτο το συγκεκριμένο ρόστερ.

Πρέπει σ’ αυτό το σημείο να σχολιαστεί η πολύ σημαντική παρουσία στην ομάδα που δεν είναι άλλη από αυτή του γυμναστή της ομάδας, κ. Θοδωρή Κόγκα, ο οποίος στον τομέα της εκγύμνασης και της φυσικής κατάστασης κάνει πολύ καλή δουλειά η οποία θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο αφ’ ενός στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας στη διάρκεια της χρονιάς και αφ’ εταίρου στο να προστατευτούν οι παίκτες από πιθανούς τραυματισμούς. Το νεανικό σεμεγάλο βαθμό ρόστερ του Παναρκαδικού μπορεί να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα από άλλες ομάδες με την ταχύτητα και τα τρεξίματα που μπορεί να έχει και που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σε πολλούς τομείς, όμως στην πίεση, στην κυκλοφορία της μπάλας και στο transition. Τέτοια στοιχεία έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες του κ. Τζαναβάρα και αυτό αποφέρει ικανοποίηση στις τάξεις της ομάδας.

Το δεδομένο είναι ότι ο Παναρκαδικός ακόμη δεν είναι έτοιμος αγωνιστικά στο βαθμό που θα ήθελε ο τεχνικός της ομάδας. Υπάρχουν αρκετές μέρες ακόμη που σε συνδυασμό με τουλάχιστον ένα επίσημο ματς (για το Κύπελλο Αρκαδίας) και 1-2 φιλικά, ανάλογα με το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα βοηθήσουν σημαντικά ώστε η ομάδα να φτάσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ετοιμότητας και σίγουρα με ακόμη καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο με αυτό που κατά διαστήματα έδειξε η ομάδα στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here