Με πολλές συμμετοχές και άρτια οργάνωση διεξήχθησαν τα «Γεωργάντεια 2023» (+φωτό)

0
243

Ένας αγώνας δρόμου του οποίου η αναβίωση του σχεδιαζόταν και προετοιμαζόταν από μια ομάδα ανθρώπων εδώ και περίπου δύο χρόνια «έλαβε σάρκα και οστά» το πρωί της Κυριακής (12/03) στην κοινότητα Στενού του Δήμου Τρίπολης. Τα «Γεωργάντεια 2023» πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, πολλές συμμετοχές, άρτια οργάνωση και απολογισμό που αφήνει υποσχέσεις για μια ακόμη καλύτερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά, ενώ παράλληλα θέτει τις βάσεις για να αποτελεί και πάλι ένας αγώνας δρόμου που θα αποτελεί θεσμό στην περιοχή, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου Αρκά Ολυμπιονίκη της Δισκοβολίας, Νικόλαο Γεωργαντά.

Ο καιρός μέχρι το μεσημέρι στην Αρκαδική πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή ήταν εξαιρετικός και ευνόησε τους διοργανωτές, αλλά και τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλούμενους να απολαύσουν τους αγώνες δρόμου που συμπεριλαμβάνονταν στο αγωνιστικό πρόγραμμα στα «Γεωργάντεια 2023».

Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 11:00 με τους βασικούς αγώνες δρόμου των 10 χλμ και 5 χλμ, για να ακολουθήσουν αργότερα οι αγώνες δρόμου για παιδιά Δημοτικού και νήπια. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν στον αγώνα και αθλητές με ειδικά αμαξίδια τιμώντας τη διοργάνωση με τη συμμετοχή τους και δεχόμενοι τα ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, αποτελώντας πρωταθλητές της ζωής και παράδειγμα για τα πολλά δεκάδες παιδιά που βρέθηκαν και συμμετείχαν στους αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές δεν παρέλειψαν να τιμήσουν όσους στήριξαν εθελοντικά ή ως χορηγοί τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μεταξύ αυτών τιμήθηκαν η Ομάδα Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και σπουδαία Έλληνες πρωταθλητές που στήριξαν τη διοργάνωση ως πρεσβευτές αυτού του αγώνα, όπως η πρωταθλήτρια μαραθωνίου και δρόμων αντοχής Μαρία Πολύζου, η πρωταθλήτρια ακοντισμού Άννα Βερούλη και ο Έλληνας πρωταθλητής ακοντισμού Νίκος Μιχαλόπουλος. Τιμήθηκε επίσης ο Αρκάς πρωταθλητής Ελλάδος στη Δισκοβολία, Ιάσονας Θανόπουλος, που επίσης παραβρέθηκε στους αγώνες. Τιμήθηκαν και αθλητικά σωματεία τα οποία συμμετείχαν με πολυπληθείς ομάδες τους, στηρίζοντας τη διοργάνωση.

Η σημαντικότερη τέλος παράλληλη δράση η οποία αποτέλεσε γεγονός στη διάρκεια της συγκεκριμένης διοργάνωσης «Γεωργάντεια 2023», αποτέλεσε η δράση του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», μέσω της οποίας αρκετοί έδωσαν δείγμα μυελού των οστών με μια πολύ απλή και εντελώς ανώδυνη διαδικασία.

 

Φωτορεπορτάζ από τη διοργάνωση…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here