Με πολλές συμμετοχές και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο οι αγώνες Σκοποβολής στην Τρίπολη (+φωτό, vid)

0
209

Οι διασυλλογικοί αγώνες σκοποβολής με αεροβόλα όπλα με την επωνυμία «Κύπελλο Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα» οι οποίοι καθιερώνονται και θα διεξάγονται στη μνήμη του Αρκά ήρωα αεροπόρου που «έπεσε» εν’ ώρα καθήκοντος, ξεκίνησαν σήμερα (11/03) και θα συνεχιστούν και την Κυριακή (12/03).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον αγώνα του περασμένου Φθινοπώρου που διεξήχθη στο κλειστό σκοπευτήριο του Δήμου Τρίπολης διοργάνωση που μπήκε «σφίνα» στο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, ο συγκεκριμένος αγώνας καθώς επίσης και ένας ακόμη που είναι προγραμματισμένος για τον προσεχή Οκτώβριο, αποτελούν επίσημες διοργανώσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί κανονικά στο καλαντάρι της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων οι συμμετοχές αθλητών/τριων ήταν πολλές μεταξύ των οποίων και με Αρκαδική εκπροσώπηση για τον Τοπικό Φιλοσκοπευτικό Σύνδεσμο Τρίπολης «Εύανδρος» που αποτελεί και το σωματείο που διοργανώνει και τους συγκεκριμένους αγώνες. Δεν περνάει απαρατήρητος ο αριθμός των περίπου 40 νεαρών αθλητών και αθλητριών του Αρκαδικού συλλόγου που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν αύριο στους συγκεκριμένους αγώνες. Παράλληλα όμως το επίπεδο των αθλητών που συμμετείχαν και συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι υψηλό, με αθλητές κάποιοι από τους οποίους αποτελούν από τους κορυφαίους στην κατηγορία τους και μέλη στην Εθνική μας ομάδα. Φυσικά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η δυναμική παρουσία σε συμμετοχές, σωματείων που αποτελούν δυνάμεις στο χώρο της Σκοποβολής στη χώρας μας, όπως ο Παναθηναϊκός ΑΟ, η Σκοπευτική Λέσχη «Ζευς», ο Άθλος κ.α.

Τα συμπεράσματα από την εξέλιξη του αγωνιστικού προγράμματος κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας συνδυάστηκε με μια άρτια διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα οι εντυπώσεις από τις αποστολές και τους επισκέπτες να είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Παράλληλα το Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης για ακόμη έναν επίσημο αγώνα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ήταν έτοιμο από όλες τις απόψεις για να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Γεγονός που επίσης δεν πέρασε απαρατήρητο με τις καλύτερες των εντυπώσεων να αποτελούν γεγονός για το μικρό «στολίδι» στο χώρο της Σκοποβολής στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν εκπρόσωποι της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος που με την παρουσία τους στην Τρίπολη όχι μόνο τίμησαν για ακόμη μία φορά μια επίσημη διοργάνωση στην Τρίπολη, αλλά δείχνουν παράλληλα και τη δέουσα σημασία, στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Τρίπολη η οποία συντελείται με θεαματικό τρόπο τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ αυτών και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας κ. Αλέξανδρος Δημακάκος.

Το πιο «φωτεινό» μέρος αυτής της διοργάνωσης ωστόσο αποτέλεσε η έντονη παρουσία των νεαρών αθλητών/τριων της σκοποβολής που συμμετείχαν στους αγώνες, με διάθεση, όρεξη και πάθος για το αγαπημένο τους άθλημα. Το «αύριο» της σκοποβολής στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας των αγώνων η αγωνιστική δράση ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 και ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά τις 21:00. Την Κυριακή οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 09:00 μέχρι το μεσημέρι οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι απονομές.

 

Κώστας Τζιούμης: «Η Τρίπολη να γίνει προορισμός και στο άθλημα της Σκοποβολής»

Την ικανοποίησή του από την οργάνωση των αγώνων του «Κυπέλλου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα», τις συμμετοχές, αλλά και το αγωνιστικό επίπεδο, εξέφρασε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης. Στις δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στόχος είναι να κάνουμε την Τρίπολη κέντρο για να μπορούν να διεξάγονται αγώνες σκοποβολής που είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα. Ανακαινίσαμε το σκοπευτήριο το οποίο πλέον είναι σύγχρονο και δύο αγώνες από το επίσημο καλεντάρι της Ομοσπονδίας, θα γίνουν στην Τρίπολη.

Αυτό σημαίνει ότι το σκοπευτήριο μας έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τέτοιους αγώνες, ενώ είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Σκοπευτικός Σύλλογος «Εύανδρος».

Είναι καλό να ασχολούνται νέα παιδιά και στην περιοχή μας με την σκοποβολή και πάνω από 40 παιδιά έχουν ήδη εγγραφεί στο σύλλογο. Θέλουμε η Τρίπολη να γίνει προορισμός. Μετά την πανδημία, με αγώνες και με άλλες δράσεις, προσπαθούμε να φέρουμε κόσμο στην περιοχή μας. Οι επισκέπτες είναι οι καλύτεροι διαφημιστές μας. Αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε τρεις μεγάλες δράσεις, μαζί με τα Γεωργάντεια και το Ιστορικό Rally.»

 

 

Φωτορεπορτάζ από τους σκοπευτικούς αγώνες…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here