Με πρωταρχικό «όπλο» την άμυνα ο Αστέρας κοιτάζει πλέον ψηλά

0
409
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Η πραγματικότητα στην πορεία του Αστέρα τις τελευταίες αγωνιστικές συνδυάζεται με την αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα που επιτρέπει στην ομάδα ακόμη και από όχι πολλές ουσιαστικές τελικές προσπάθειες να φτάνει στην κατάκτηση των θετικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο αν η ομάδα της Τρίπολης δεν στηριζόταν ιδίως τις τελευταίες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League 1 στην αμυντική λειτουργία της και στην αποτελεσματικότητα να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της, δεν θα είχε καταφέρει να κατακτήσει 18 βαθμούς στα τελευταία έξι παιχνίδια με 6/6 νίκες!

Ο Αστέρας Τρίπολης των τελευταίων αγωνιστικών στηρίζεται στην αμυντική λειτουργία του. Έχει φανεί αυτό και στο τακτικό κομμάτι, όταν μετά από το προβάδισμα σχεδόν σε όλα τα ματς, οι «κυανοκίτρινοι» προτίμησαν να δώσουν έμφαση στην αμυντική λειτουργία κρατώντας το προβάδισμα και το θετικό αποτέλεσμα. Πέρα από την προσήλωση στην άμυνα σε μεγάλα ή έστω σημαντικά διαστήματα των αναμετρήσεων, οι «Αρκάδες» αποδεικνύονται και με το παραπάνω αποτελεσματικοί έως τη δεδομένη στιγμή.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς στις τελευταίες έξι αγωνιστικές ο Αστέρας έχει σημειώσει 8 γκολ (1,3 γκολ/ματς), ενώ έχουν δεχθεί μόλις ένα τέρμα (0,17 γκολ/ματς)! Αν μη τι άλλο αυτό το αποτέλεσμα έχει προκύψει μέσα από τη συλλογική προσπάθεια των παικτών που με την μεγάλη διάθεση, τη συγκέντρωση και τη συνεργασία, έχουν καταφέρει να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία της ομάδας σχεδόν στον απόλυτο βαθμό).

Πάμε να δούμε λίγο κάποια στατιστικά δεδομένα μετά και το δεδομένο σερί της ομάδας σε νίκες που ουσιαστικά εξασφαλίζει την παρουσία της στα φετινά play-off:

► Ο Αστέρας Τρίπολης μέχρι και την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής μετά το ματς της Τρίπολης επί του Ολυμπιακού (και πριν το νικηφόρο σερί των Αρκάδων), είχε την 3η χειρότερη απόδοση στην άμυνα στη συνολική παρουσία της ομάδας στη Super League, με 19 τέρματα σε 15 αγώνες (1,27 γκολ/ματς).

► Τη δεδομένη στιγμή μετά τις έξι διαδοχικές νίκες ο Αστέρας στην άμυνα διαθέτει αυτή τη στιγμή την 5η καλύτερη επίδοση στη συνολική παρουσία της στη Super League με 20 τέρματα παθητικό σε 21 αγώνες (0,95 γκολ/ματς). Κι σ’ αυτό βοήθησε η τρομερή αμυντική λειτουργία της στις τελευταίες έξι αγωνιστικές.

Καλύτερη παραγωγικότητα του Αστέρα στην 14χρονη παρουσία του στη Super League στην αμυντική λειτουργία του είχε επιτευχθεί σε δύο διαφορετικές σεζόν. Στη σεζόν 2007-08 και παρθενική σεζόν του Αστέρα η εκπληκτική ομάδα του Πάουλο Κάμπος είχε σε 30 αγώνες δεχθεί 24 γκολ (0,80 γκολ/ματς) και την ομάδα τελικά να τερματίζει στην 7η θέση. Τη σεζόν 2017-18 ο Αστέρας σε συνολικά 30 αγώνες είχε δεχθεί επίσης 24 γκολ (0,80 γκολ/ματς) με αποτέλεσμα να κατακτήσει στο τέλος της κανονικής διάρκειας την 5η θέση.

► Αντιθέτως η χειρότερη παραγωγικότητα του Αστέρα στην συνολική παρουσία της στη Super League σε επίπεδο αμυντικής λειτουργίας, είχε προκύψει τη σεζόν 2016-17 όταν η ομάδα σε σύνολο 30 επίσημων αγώνων είχε δεχθεί συνολικά 49 γκολ (1,63 γκολ/ματς). Εκείνη τη σεζόν οι «Αρκάδες» είχαν καταλάβει την 12η θέση μετά από έναν «εφιαλτικό» β’ γύρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here