Με τόσες διακρίσεις, η ποδηλασία στην Τρίπολη πρέπει να έχει τη θέση που πραγματικά της αξίζει!

0
1471

Οι πρόσφατες επιτυχίες στην ποδηλασία πίστας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων, αποτελεί έναν ευχάριστο λόγο να επανέλθουμε για πολλοστή φορά με συγκεκριμένο άρθρο και να τονίσουμε ότι η Ποδηλασία στην Τρίπολη χρειάζεται τη στήριξη που της αξίζει! Παράλληλα αναφέρουμε για πολλοστή φορά ότι η Ποδηλασία είναι ένα άθλημα που κατατάσσει την Τρίπολη στις μεγάλες δυνάμεις της περιφέρειας σε Πανελλαδικό επίπεδο. Είναι ένα άθλημα επίσης που μπορεί να προβάλει με αρκετά αποτελεσματικό τρόπο μια ευρύτερη περιοχή για τις ομορφιές και τουριστικά αξιοθέατα, την ιστορία της και όχι μόνο.

Δεν θα κουράσω άλλο με πολλές γραμμές, αλλά απλά θα σταθώ στον συνολικό απολογισμό της ΑΕΚ Τρίπολης και του ΠΟ Τρίπολης ή του ΠΟ Τρίπολης και της ΑΕΚ Τρίπολης στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων στο ΟΑΚΑ και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο τις προηγούμενες ημέρες.

Αφήνω τους αριθμούς να μιλήσουν από μόνοι τους:

■ Σε ομαδικό επίπεδο η Τρίπολη είχε πρωτιές στις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων και Εφήβων, καθώς και δεύτερες θέσεις στις κατηγορίες Εφήβων και Νεανίδων.

■ Σε ατομικό επίπεδο η Τρίπολη στη συγκεκριμένη διοργάνωση κατάκτησε 16 χρυσά μετάλλια, 9 αργυρά και 5 χάλκινα. Συνολικά 30 μετάλλια.

■ Η Τρίπολη σε ακόμη ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα είχε κατάρριψη Πανελληνίου ρεκόρ και μάλιστα βελτίωση του προηγούμενου που άνηκε και πάλι σε σύλλογο της Τρίπολης.

■ Τιμήθηκε Αρκάς προπονητής ως ο καλύτερος στην κατηγορία παίδων στην Ελλάδα, αλλά και για την προσφορά του στην Ελληνική ποδηλασία.

Δεν έχει σημασία ποιες διακρίσεις ανήκουν στον ένα και ποιες στον άλλο σύλλογο. Σημασία έχουν οι διακρίσεις από μόνες τους. Με τόσες διακρίσεις λοιπόν για πολλοστή φορά σε ένα μόνο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας, η Τρίπολη είναι «υποχρεωμένη» να εξελιχθεί σε μια «ποδηλατούπολη» με την ανάπτυξη ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων, την ανάλογη νοοτροπία σε αρκετά θέματα της καθημερινότητάς και σταδιακά οι κάτοικοί της να αφομοιώσουν έναν πιο οικολογικό και υγιή τρόπο μετακίνησης όπως είναι το ποδήλατο. Φυσικά η φιλοξενία σημαντικών ποδηλατικών γεγονότων είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους στο μέλλον οι τοπικοί Φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here