Με υψηλές προσδοκίες οι στόχοι του ΚΟΑ Τρίπολης

0
503

Οργανωτικό χαρακτηρίστηκε το κολυμβητικό απόγευμα της Παρασκευής, 27/02/2020, με τα μέλη της Διοίκησης του ΚΟΑΤ, την Πρόεδρο κα Καλαθά Χριστίνα, την Έφορο Κολύμβησης κα Κορομηλά Τζένη και τον Τεχνικό Σύμβουλο κο Σωτηρόπουλο Γεώργιο, να συνεργάζονται με την προπονητική ομάδα του ΚΟΑΤ στο Κολυμβητήριο.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση των τμημάτων και στην Υγεία των αθλουμένων. Διαπιστώθηκε ότι για όλους τους αθλούμενους, σε όλα τα τμήματα από το βρεφικό, έως των ενηλίκων έχουν προσκομιστεί οι σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις από τα μέλη μας. Η ικανότητα άσκησης των αθλούμενων που πιστοποιείται με την ιατρική βεβαίωση, είναι ένα γεγονός αρκετά σημαντικό, δεδομένου ότι η κολύμβηση ασκείται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, χώρος που ανήκει και παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλους τους Δημότες της Τρίπολης και μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί βάσει των κανόνων, ασφάλεια και υγεία για όλους.

Η Διοίκηση και ο Τεχνικός Σύμβουλος, συζητώντας με την αρχιπροπονήτρια κα Κωστούλα Οικονόμου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα τμήματα και τους αθλούμενους, όπου εκείνη τη στιγμή ήταν σε ανάπτυξη το τμήμα της Αγωνιστικής αθλούμενο με ασκήσεις πιλάτες με τον γυμναστή κο Τρύφωνα Πετρόπουλο, την Προαγωνιστική ομάδα με τον κο Δημήτρη Πλιάκα, το νέο τμήμα της Συγχρονισμένης (Καλλιτεχνικής) Κολύμβησης, με την κα Φατούρου Σταυρούλα.

Στα θέματα προτεραιότητας τέθηκε η υποστήριξη για την αποτελεσματική λειτουργία των τμημάτων του Αρκαδικού Ομίλου, ώστε οι μικροί αθλητές, μέσα από την κολύμβηση και την ομαδικότητα που συμμετέχουν, να βιώνουν το παιχνίδι και να αναγνωρίζουν την αξία του υγρού στοιχείου.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε ότι βάσει των κανόνων της επιστήμης φυσικής αγωγής, η κολύμβηση στις μικρές ηλικίες ασκείται είτε με τη συνοδεία γονέα στα τμήματα βρεφικής κολύμβησης, είτε σε μικρά τμήματα έως οκτώ ατόμων, ώστε τα παιδιά να προσλαμβάνουν όλα τα θετικά στοιχεία της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχουν.

Βασικός κανόνας αυτής της μορφής εκμάθησης είναι ο σεβασμός μεταξύ των αθλούμενων, των γυμναστών, αλλά και του δημόσιου χώρου σύμφωνα με τους κανόνες και τις υποχρεώσεις του Κανονισμού Λειτουργίας που εφαρμόζεται βάσει των εγκρίσεων από τον υπεύθυνο φορέα το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΚΟΑ Τρίπολης μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το ΔΣ του ΚΟΑΤ, οι Τεχνικοί Σύμβουλοι οργάνωσης και οικονομικών και οι προπονητές του ΚΟΑΤ, ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ.».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here