Μια «παρεξήγηση» με πολύ ντόρο για το τίποτα…

0
308

Στη διάρκεια της Κυριακάτικης αναμέτρησης του Παναρκαδικού με το Μολαϊκό προέκυψε ένα ζήτημα με το θέμα της αμοιβής ή όχι του Παρατηρητή της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να μην λείψουν τα νεύρα και οι αντιπαραθέσεις. Ένα συμβάν που οδήγησε τη Διοίκηση του Παναρκαδικού στην έκδοση ανακοίνωσης σχεδόν δύο μέρες μετά, με την οποία δεν κρύφθηκε δημόσια η δυσαρέσκεια της διοίκησης των «πρασίνων» για το θέμα.

■ Καταρχάς από τη στιγμή που είχε προηγηθεί απόφαση της ΕΠΟ που προβλέπει ότι Παρατηρητής που ορίζεται σε επίσημο αγώνα ο οποίος διεξάγεται εντός Νομού του συνδέσμου όπου ανήκει, δεν θα αμείβεται, οι άνθρωποι του Παναρκαδικού είχαν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για την υποχρέωσή τους να καταβάλουν τα χρήματα στον Παρατηρητή προκειμένου οι διαιτητές να κλείσουν το Φύλλο Αγώνος.

■ Η αλήθεια είναι ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά στο σύνολό τους τις Ενώσεις και τους παρατηρητές της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, θα έπρεπε να υπάρχει έγκαιρη και πιο ουσιαστική ενημέρωση προς τις Ενώσεις, ώστε αυτές με τη σειρά τους να ενημερώσουν τους Παρατηρητές τους πριν την έναρξη των αναμετρήσεων στις οποίες έχουν οριστεί.

■ Ειδικά στην περίπτωση του Παρατηρητή της αναμέτρησης του Παναρκαδικού με τον Μολαϊκό, οι άνθρωποι της ΕΠΣ θα πρέπει να έχουν ενημερώσει τους ορισμένους Παρατηρητές σε αγώνες από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσης τους για την συγκεκριμένη απόφαση της ΕΠΟ.

■ Δεν μπορεί να μην έχει ενημερωθεί ο παρατηρητής για τις αλλαγές ενός κανονισμού που τον αφορά πριν την αναμέτρηση. Δεν μπορεί και οι ίδιοι οι διαιτητές να μην είναι ενημερωμένοι για την αλλαγή του συγκεκριμένου κανονισμού.

■ Από τη στιγμή ωστόσο που δεν υπήρχε σκοπιμότητα και έγινε προσπάθεια από την ίδια την ΕΠΣ Αρκαδίας και συγκεκριμένα τον Παρατηρητή του Κυριακάτικου αγώνα (σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΣ Αρκαδίας), να λυθεί η παρεξήγηση από την πρώτη στιγμή που ο ίδιος έλαβε γνώση των νέων δεδομένων στις αποφάσεις της ΕΠΟ, δεν υπήρχε λόγος να δοθεί συνέχεια στο ζήτημα.

■ Η ανακοίνωση του Παναρκαδικού κατά συνέπεια (με βάσει τα όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση της ΕΠΣ Αρκαδίας σχετικά με τη λύση της παρεξήγησης) δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος να δημοσιευθεί, διατηρώντας ένα αρνητικό κλίμα για ένα ζήτημα που είχε χαρακτηριστεί ως λήξαν.

■ Άλλωστε, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας κάποια ενέργεια που να έχει προκαλέσει αντιπαράθεση ή προβλήματα στις σχέσεις της ΕΠΣ Αρκαδίας με τον Παναρκαδικό ΑΟ και κατ’ επέκταση «ανοιχτούς λογαριασμούς» και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος για συμβάντα που λύνονται να δίνεται συνέχεια.

■ Όσο περνάει ο καιρός πάντως, ζητήματα που «ταλαιπωρούν» το τοπικό ποδόσφαιρο θα «αναδεικνύονται» όλο και περισσότερο, ενώ παράλληλα η κριτική προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα γίνεται εντονότερη από διαφορετικές κατευθύνσεις.

■ Ανάλογα ατοπήματα σαν αυτό της περασμένης Κυριακής το επόμενο ειδικά διάστημα «δεν θα πέφτουν κάτω» τόσο εύκολα από πρόσωπα που έχουν άμεση ή έμμεση ενασχόληση με το Αρκαδικό ποδόσφαιρο και φυσικά δεν βρίσκονται στη σημερινή διοίκηση της ΕΠΣ Αρκαδίας.

■ Ο λόγος; Το Αρκαδικό ποδόσφαιρο μπαίνει σε προεκλογική περίοδο, καθώς εδώ και λίγες εβδομάδες, είχε οριστεί η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και οι αρχαιρεσίες της ΕΠΣ Αρκαδίας για τα τέλη Μαρτίου, όπου λόγω των ειδικών συνθηκών με την πανδημία όσο και εκκρεμοτήτων από αρκετά σωματεία να ολοκληρώσουν την καταχώρησή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, έχει αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία. Πιθανότατα εντός Μαΐου ή Ιουνίου; Θα δείξει…

■ Το επόμενο διάστημα φαντάζει πολύ ενδιαφέρον σε ότι αφορά τα διοικητικά του Αρκαδικού ποδοσφαίρου και ίσως κρύβει μεγάλες εκπλήξεις όταν έρθει η στιγμή να γίνουν γνωστές οι υποψηφιότητες για την Προεδρία και τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here