Μια φωτογραφία, έξι διεθνείς και έξι συμμετέχοντες στην Α1 Εθνική

0
575

Είναι από τις λίγες φορές που ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο μπορεί να «χωρέσει πολλά κιλά μπάσκετ» ή για να το αναφέρουμε λίγο πιο «ευπρεπώς» να χωρέσει τόσα πολλά πρόσωπα που έχουν αποτελέσει μεγάλο μέρος της ιστορίας του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και όχι μόνο. Μια φωτογραφία, θα τολμούσαμε να γράψουμε, με εκπροσώπους πέντε διαφορετικών μπασκετικών γενιών, που έχουν αφήσει για τα καλά το «στίγμα» τους στο τοπικό μπάσκετ.

Από αριστερά διακρίνονται η Αναστασία-Παρασκευή Τσουκαλά, ο Θοδωρής Τσουκαλάς, η Αταλάντη Τασουλή, ο Δημήτρης Αβδάλας, ο Γιώργος Διαμαντάκος, η Πανδώρα Τασουλή και η Χριστίνα Τσουκαλά. Το να μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε τα βιογραφικά τους θα χρειαστούμε πάρα πολλές σειρές και πάλι κάτι ίσως μπορεί να μας ξεφύγει.

Η φωτογραφία έχει τη δική της ξεχωριστή αξία, αφού έξι πρόσωπα έχουν αποτελέσει μέλη των Εθνικών μας ομάδων κάποια στιγμή ή στιγμές στην καριέρα τους (Αν.-Π. Τσουκαλά, Ατ. Τασουλή, Δ. Αβδάλας, Γ. Διαμαντάκος, Π. Τασουλή και Χρ. Τσουκαλά), ενώ έξι πρόσωπα έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον μία σεζόν στην Α1 Εθνική κατηγορία (Θ. Τσουκαλάς, Ατ. Τασουλή, Δ. Αβδάλας, Γ. Διαμαντάκος, Π. Τασουλή και Χρ. Τσουκαλά).

Όπως και να έχει και οι εφτά χαρακτηρίζονται από τους κορυφαίους/αίες αθλητές/τριες στο χώρο του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συμβάλλοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη μεριά τους, στο να έχει το άθλημα εξέλιξη στην περιοχή μας σε «βάθος» τεσσάρων δεκαετιών! Εφτά πρόσωπα που εκπροσωπούν το Αρκαδικό, το Λακωνικό και το Μεσσηνιακό μπάσκετ, κοινώς συνολικά το μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Η φωτογραφία αποτυπώθηκε από το φακό του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Σταύρου Κουκάκη «Το Ταξίδι των Αναμνήσεων», με τον συγγραφέα να περιλαμβάνει αρκετές σελίδες εμπνευσμένες από την πλούσια μπασκετική παρουσία τους μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here