Νέα αναβολή στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ!

0
125

Μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε και δημοσιεύθηκε το Σάββατο (29/05), περίπου 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ με φυσική παρουσία μελών, δόθηκε «απαγορευτικό» στην Ομοσπονδία με αποτέλεσμα την αναβολή της.

Η «μάχη» μεταξύ προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ και Υφυπουργείο Αθλητισμού καλά κρατάει με αποτέλεσμα το διοικητικό «αδιέξοδο» στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης στη χώρα μας να διατηρείται. Κανείς δεν γνωρίζει πότε και με ποιο τρόπο θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες. Επίσης κανείς δεν ξέρει οι αποφάσεις και οι εξελίξεις ποια πλευρά θα αναγκάσουν να κάνει πίσω.

Χαμένο από όλη αυτή την ιστορία πάντως μήνες τώρα αποτελεί το ίδιο το Μπάσκετ…

 

Τι ανέφερε η ΚΥΑ…

Σαφής η ΚΥΑ για την απαγόρευση διενέργειας τέτοιου είδους διαδικασιών όπως εκλογές και Γενικές Συνελεύσεις με φυσική παρουσία περισσότερων των 150 ατόμων, αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για να διεξαχθούν οι εκλογές με τον τρόπο που απαιτεί η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ.

Αναλυτικά το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ΚΥΑ που εκδόθηκε το περασμένο Σάββατο (29/05), αναφέρει:

«4. Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150). Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας

Άρθρο 12
Ισχύς – Ειδικές και καταργούμενες διατάξεις
1. Η παρούσα ισχύει από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00, με την επιφύλαξη της παρ. 4 του άρθρου 1 που ισχύει από το Σάββατο, 29 Μαΐου 2021.»
.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here