Νέα «εποχή» για τον κλασικό αθλητισμό ξεκινά στη Νότια Κυνουρία

0
164

Τις προηγούμενες ημέρες στη διάρκεια του προηγούμενου μήνα υπήρξε μια θετική εξέλιξη που αφορά το Δήμο Νότιας Κυνουρίας η οποία επέφερε πολλά χαμόγελα. Μια εξέλιξη που έχει να κάνει με την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών που στην προκειμένη περίπτωση πιστεύουμε ότι θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τον αθλητισμό της περιοχής. Συγκεκριμένα μετά από σχετική απόφαση του Υπουργειου Εσωτερικών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» το έργο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο περιλαμβάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις στο βοηθητικό γήπεδο του Λεωνιδίου. Ανακατασκευή του γηπέδου με υβριδικό χλοοτάπητα, των κερκίδων και του περιβάλλοντος χώρους, αποστραγγιστικά έργα αλλά το σημαντικότερο έχει να κάνει με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών σε ότι αφορά τον κλασικό αθλητισμό, με τοποθέτηση ταρτάν έξι διαδρομών και όλων των υπόλοιπων υποδομών στο συγκεκριμένο άθλημα. Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο χώρο συνολικού προϋπολογισμού 744.000 €.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις ανοίγουν το δρόμο για τη νέα «εποχή» σε ότι αφορά τον κλασικό αθλητισμό στη Νότια Κυνουρία και ειδικότερα στην περιοχή του Λεωνιδίου. Με σύγχρονες υποδομές για τον στίβο, ανοίγονται τους επόμενους μήνες και όταν με το καλό ολοκληρωθεί το έργο, οι «προϋποθέσεις» για ουσιώδη ανάπτυξη του αθλήματος μέσα από την δραστηριότητα των τοπικών συλλόγων.

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη απόφαση της με αριθμ. πρωτ. 18564/10-03-2021, αποφασίζεται η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης: «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας» συνολικού προϋπολογισμού 744.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νότιας Κυνουρίας Ν. Αρκαδίας.

Σε ότι αφορά τις πηγές χρηματοδότησης τα 600.000 € προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ τα υπόλοιπα 144.000 € από ιδίους πόρους του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

 

Χαράλαμπος Λυσίκατος: «Ο επιμένων νικά!»

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και με πρωτοβουλίες συγκεκριμένα του Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Λυσίκατου, κατέβαλαν προσπάθεια να εντάξουν το συγκεκριμένο έργο εδώ και μία διετία στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αν και εξ’ αρχής τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ήθελαν, ήρθε το «Φιλόδημος ΙΙ» και μια νέα προσπάθεια του Δήμου που εν τέλει επέφερε τη δικαίωση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, σαν πρώτη αντίδραση της παραπάνω απόφασης είχε γράψει χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο επιμένων νικά!!! Εγκρίθηκε η πρόταση μας για την Αναβάθμιση του βοηθητικού γηπέδου Λεωνιδίου!!! Αφορά την δημιουργία σύγχρονων προδιαγραφών στίβου, υβριδικό χλοοτάπητα για το γήπεδο ποδοσφαίρου, αρδευτικό δίκτυο, κερκίδες κλπ… Στους επόμενους μήνες προχωρούμε στην δημοπρασία για την υλοποίηση του έργου!!!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here