Νέα παράταση εγγραφής στα Μητρώα Αθλητικών Σωματείων, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ

0
321

Αν και στις 17 Αυγούστου ήταν προγραμματισμένο να «εκπνεύσει» η προθεσμία των αθλητικών σωματείων για εγγραφή τους στα Μητρώα Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και κατ’ επέκταση της αθλητικής τους αναγνώρισης, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ με δήλωσή του, προανήγγειλε την παράταση αυτής της υποχρεώσεις, πιθανότατα ακόμη και για μετά το τέλος της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη τίποτα συγκεκριμένο ούτε από την ΕΠΟ, αλλά ούτε και από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη ΓΓΑ, κάτι που ωστόσο αναμένεται από ώρα σε ώρα. Η παράταση φαίνεται να αποφασίστηκε από την πολιτεία, μετά και τις επιστολές της FIFA και της UEFA που πιέσαν προς αυτή την εξέλιξη.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πενήντα τέσσερις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να αρχίσουν τα πρωταθλήματα τους τον Σεπτέμβριο, όπως κάθε χρόνο. Για την ΕΠΟ αυτό είναι μέγιστη προτεραιότητα.

Για να αρχίσουν τα πρωταθλήματα πρέπει να εκδοθούν οι αντίστοιχες προκηρύξεις, οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ.

Μετά την παράταση που συμφωνήθηκε μεταξύ FIFA, UEFA και Υπουργείου ως προς την καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των σωματείων στο κρατικό «Μητρώο» και την ανακοίνωση της σύστασης τετραμερούς ομάδας εργασίας για τη διευθέτηση του θέματος, η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να καλέσει τις ΕΠΣ να εκδώσουν τις σχετικές προκηρύξεις, αφού διαφορετικά δεν είναι εφικτή η έγκαιρη έναρξη των πρωταθλημάτων.

Αυτονόητο είναι ότι το αποτέλεσμα των εργασιών της τετραμερούς ομάδας εργασίας δεν μπορεί να προδικασθεί. Αν το αποτέλεσμα αυτό είναι αντίθετο προς την εκπεφρασμένη θέση της ΕΠΟ (όχι ποδοσφαιρικής φύσεως κυρώσεις εκ μέρους του κράτους), προφανές είναι ότι η ΕΠΟ θα προσαρμοσθεί ανάλογα και θα ακολουθήσει αυτά που η FIFA και η UEFA θα συμφωνήσουν.

Εισερχόμαστε στην όλη διαπραγμάτευση με πνεύμα συναλληλίας και συναντίληψης για το καλό των πάντων και ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που αποτελεί την καρδιά και την ψυχή της ΕΠΟ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here