Ξεκινάει η δράση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων

0
177

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο Σπλιτ της Κροατίας με τη συμμετοχή 398 αθλητών και αθλητριών από 42 χώρες της Ευρώπης.

Η διοργάνωση επιστρέφει φέτος μετά τον ένα χρόνο απουσίας, λόγω της πανδημίας του ιού covid-19. Η χώρα μας θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με 11 αθλητές και αθλήτριες, που θα διεκδικήσουν τις πρώτες δυνατές βολές της χρονιάς. Η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, θέλει από νωρίς βολές στα 60 μ., ενώ ο Οδυσσέας Μουζενίδης (σφαιροβολία Κ23) θα επιδιώξει να ξεπεράσει το 19,92 μ. που σημείωσε στο Κύπελλο Ρίψεων στη Θεσσαλονίκη. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και η Ελίνα Τζένγκο αποτελούν το νέο αίμα της σφυροβολίας και του ακοντισμού αντίστοιχα και τους πρωταγωνιστές όχι μόνο σε ελληνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένεται αμφότεροι να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το ντεμπούτο του Ιάσωνα Θανόπουλου (δισκοβολία) και του Γιώργου Χριστακάκου (ακοντισμός),δύο αθλητών που έκλεισαν με θετικό πρόσημο την παρουσία τους στις διοργανώσεις του 2020. Στη σφυροβολία, η Ηλιάνα Κοροσίδου θέλει φέτος να επιστέψει στις βολές πάνω από το ατομικό της ρεκόρ, ενώ η Σταυρούλα Κοσμίδου με το 61,30 μ., που ήδη έχει πετύχει στη σεζόν, έδειξε πως μπορεί να έχει μια καλή πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Στη σφαιροβολία Ανδρών μετέχει ο Τάσος Λατιφλάρι με προσδοκίες για βολές πάνω από τα 19,00 μ., ενώ η νεαρή Σοφία Κεσσίδη (δισκοβολία) στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση θα έχει την ευκαιρία να δείξει την κατάσταση της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20. Η Μελπομένη Γρηγοριάδου (ακοντισμός) επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση και κατάφερε να το συνδυάσει με την επίτευξη του ορίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στο Σπλιτ θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει το 55,37 μ., που σημείωσε πριν λίγες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί το ατομικό της ρεκόρ.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης θα αγωνιστούν οι Χριστακάκος, Λατιφλάρι, Κοσμίδου και Κεσσίδη.

– Αναλυτικά οι συυμμετοχές στη διοργάνωση.
– Αναλυτικά το πρόγραμμα στη διοργάνωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here