Ξεκινούν τα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης (+φωτό, vid)

0
671

Το πρωί της Παρασκευής 19/03 παρουσία στο ΔΑΚ Τρίπολης και συγκεκριμένα στο κλειστό κολυμβητήριο του αθλητικού κέντρου έδωσαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας «Λάκων ΕΠΕ» κ. Παναγιώτης Μιχαλίτσης που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου της Ενεργειακής Αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου, καθώς και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος.

Οι τρεις άνδρες μίλησαν στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ για το γεγονός ότι άμεσα πλέον ξεκινά η υλοποίηση του έργου. Ο Δήμαρχος Τρίπολης με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας είχε την ευκαιρία να μιλήσουν για κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν το έργο, εντός των εγκαταστάσεων προκειμένου να έχουν απτή εικόνα των ζητημάτων, φθορών και προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυρίαρχο μέρος των παρεμβάσεων από τη συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει γεωτρήσεις για γεωθερμία, αλλαγή των πάνελς της οροφής και των πλαγίων κουφωμάτων καθώς και παρεμβάσεων με την αντικατάσταση κάποιων σιδερένιων δοκών των εγκαταστάσεων λόγω διάβρωσης.

 

Τζιούμης: «Ένα μεγάλο και σπουδαίο έργο για το Δήμο»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης χαρακτήρισε μεγάλο και σπουδαίο το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης για την πόλη. Επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος Τρίπολης θα μειώσει τα λειτουργικά έξοδα των εγκαταστάσεων κατά 200.000 ευρώ ετησίως. Τονίστηκε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 1.700.000 €, ενώ το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι περίπου ένας χρόνος.

Αναλυτικότερα ο κ. Τζιούμης ανέφερε: «Είναι μαζί μας στο κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης και ο ανάδοχος εργολάβος που έχει πάρει το διαγωνισμό για το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να συνεννοηθούμε ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου. Ένα έργο μεγάλο και σπουδαίο για το Δήμο Τρίπολης. Ένα έργο το οποίο εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Εμείς προχωρήσαμε στη διαδικασία της δημοπράτησης. Έχουμε υπογράψει σύμβαση με την εταιρία του κ. Μιχαλίτση.

Τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και περιλαμβάνουν γεωτρήσεις για γεωθερμία στον εξωτερικό χώρο και αλλαγή όλων των πάνελς και της οροφής και τα πλάγια και των κουφωμάτων, ώστε να υπάρχει η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου αφ’ ενός μεν και στην παραγωγή ενέργειας με τη γεωθερμία ώστε να μειώσουμε το κόστος του πετρελαίου, αλλά και στην απώλεια ενέργειας. Σκοπός είναι να εξελιχθεί σ’ ένα σύγχρονο κολυμβητήριο το οποίο έχει ήδη περίπου  40 χρόνια ζωής. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.700.000 ευρώ, η σύμβαση είναι περίπου 1.000.000 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα είναι περίπου ένα χρόνο για την υλοποίησή του. Με την ολοκλήρωση του έργου και αφού εξετάσουμε και το θέμα του παλιού σκελετού γιατί και εκεί πρέπει να γίνει μια δουλειά προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη δουλειά.

Ελπίζουμε ότι η συνεργασία με τον ανάδοχο θα είναι καλή και με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν και να παραδοθεί στους πολίτες ένα σύγχρονο κολυμβητήριο που θα απαλλάξει το Δήμο από ένα τεράστιο λειτουργικό κόστος που κυμαίνεται στα 200.000 ευρώ ετησίως.».

 

Μιχαλίτσης: «Να παραδώσουμε το έργο το συντομότερο δυνατό στους πολίτες»

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Μιχαλίτσης, εκπρόσωπος της εταιρίας «Λάκων ΕΠΕ» η οποία θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, τόνισε ότι άμεσα ξεκινούν οι εργασίες προκειμένου να παραδοθεί ένα πολύ καλό έργο στους κατοίκους της πόλης.

Χαρακτηριστικά όσα ο κ. Μιχαλίτσης ανέφερε έχουν ως εξής: «Είμαστε εδώ σήμερα για να παραλάβουμε το κολυμβητήριο και να ξεκινήσουμε τις εργασίες. Σκοπεύουμε να κάνουμε όπως και στο έργο της Πιάνας το καλύτερο δυνατό για να γίνει ένα πολύ καλό έργο και να παραδοθεί στους κατοίκους της πόλης για πολλά χρόνια, με την ενεργειακή αναβάθμιση η οποία γίνεται και με όλους τους νεότερους εξοπλισμούς.

Η προσπάθειά μας και αφού εντοπίσουμε όλα τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, θα προσπαθήσουμε το συντομότερο δυνατό να παραδώσουμε το έργο. Το κολυμβητήριο θα αναβαθμιστεί σοβαρά με τα νέα πάνελ και τη γεωθερμία την οποία θα έχει και ίσως με μία πρόταση την οποία θα κάνω, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και πάνελ για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση στην ενέργεια. Πιστεύω πολύ σύντομα να δείτε να ξεκινάει το έργο και να προχωράει με γοργούς ρυθμούς για να παραδοθεί στο λαό της πόλης.».

 

Κούρος: «Ένας συγγνώμη στους αθλητές και συλλόγους για την ταλαιπωρία»

Από την πλευρά του ο κ. Ηλίας Κούρος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου, μην παραλείποντας ωστόσο να απολογηθεί ζητώντας συγγνώμη στους συλλόγους, τους αθλητές και υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων, για την ταλαιπωρία λόγω της αναστολής λειτουργίας του κολυμβητηρίου για τα απαιτούμενα έργα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κούρος είπε: «Θεωρώ ότι η σημερινή αποτελεί μια πολύ «όμορφη» μέρα για την πόλη μας, διότι μετά από 40 χρόνια γίνεται όπως είπε και ο Δήμαρχος μια αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. Το οποίο κολυμβητήριο αποτελούσε μέχρι σήμερα στολίδι με λειτουργία όλο το χρόνο τη στιγμή που άλλα κολυμβητήρια είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους για οικονομικούς λόγους. Θα ήθελα να ζητήσω ένα συγγνώμη στα παιδιά που αθλούνται και στους συλλόγους στο κολυμβητήριο και κυρίως στα παιδιά που δίνουν και Πανελλήνιες στο κολυμβητήριο με την έννοια ότι πρέπει να κάνουν προπονήσεις και θα ταλαιπωρηθούν. Να ζητήσουμε ένα συγγνώμη γιατί έχουμε καθήκον να το κάνουμε και ελπίζω ότι στην πορεία ως ανταπόδοση θα παραλάβουν ένα σύγχρονο κολυμβητήριο. Την μόνη ευχή που θα κάνω είναι να προχωρήσει το έργο στα χρονικά διαστήματα που προβλέπει η διακήρυξη και να μην υπάρχουν παρατάσεις.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here