Οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των αθλητικών σωματείων Εθνικών κατηγοριών

0
575

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε, στη συνεδρίασή του χθες Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, την επιχορήγηση αθλητικών σωματείων των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, με ποσό συνολικού ύψους 92.250 ευρώ. Η πιο πάνω πίστωση αφορά, ειδικότερα, την προαγωγή του οικείου αθλήματος και διατίθεται για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων.

Σημειώνεται ότι στην χθεσινή συνεδρίαση του σώματος, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη οικονομική ενίσχυση των εν λόγω σωματείων περί τον ερχόμενο Μάρτιο, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Παράλληλα, σχεδιάζεται να υπάρξει ενίσχυση όλων των σωματείων σε αθλητικό εξοπλισμό.

 

Ποιοι Αρκαδικοί σύλλογοι θα ενισχυθούν…

Όπως προαναφέρθηκε και πιο πάνω μετά από σχετική απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, πέντε αθλητικά σωματεία αναμένεται να ενισχυθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για πέντε συλλόγους που εκπροσωπούν την Αρκαδία σε Εθνικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα στο χώρο του ποδοσφαίρου θα ενισχυθούν με 2.400,00 € οι ομάδες του Παναρκαδικού ΑΟ και του Ερμή Μελιγούς που αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Από το χώρο του μπάσκετ, θα ενισχυθούν με το χρηματικό ποσό των 2.100,00 €, ο Σύλλογος Δρομέων και η ΓΕΑ Άμιλλα 2000 που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών. Τέλος θα ενισχυθεί με το χρηματικό ποσό των 1.500,00 € ο Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης Τρίπολης ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναμένεται να δώσει σημαντική «ανάσα» στους συλλόγους για τη φετινή αγωνιστική περίοδο προκειμένου να καλυφθεί μέρος εξόδων τους από τις έως τώρα μετακινήσεις στα λίγα ματς που έδωσαν πριν την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας, καθώς και αυτά που θα προκύψουν με την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση. Παράλληλα αναμένεται από τους παραπάνω συλλόγους ως σωματεία που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και έχουν ολοκληρώσει την αναγνώρισή τους από την ΓΓΑ, να παραλάβουν άμεσα ακόμη 2.500,00 €, ως οικονομική ενίσχυση – αποζημίωση ειδικού σκοπού, λόγω της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here