Οι αποφάσεις του πρόσφατου ΔΣ της ΕΟΚ (14/05) και αρμοδιότητες σε Κουτραφούρη και Βακαλόπουλο

0
105

Τη Τρίτη 14/05/2019, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο οποίο μεταξύ άλλων ορίστηκαν έφοροι της Εθνικής ομάδας Γυναικών ο κ. Γιάννης Κουτραφούρης και των Εθνικών ομάδων Παμπαίδων U15 και U14, ο Μιχάλης Βακαλόπουλος μέλη της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί του 2019 για έξι συνολικά Εθνικές μας ομάδες.

Αναλυτικότερα ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

 1. Ομοσπονδιακοί Προπονητές Εθνικών ομάδων.
  ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Εθνική ομάδα Γυναικών).
  ΛΥΜΝΙΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (U20)
  ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (U18)
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (U16)
  ΣΓΟΥΡΙΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (U15-U14).

2. Επίσης ορίστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. Ε.Ο.Κ. & Δ.Σ. Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
Κουτραφούρης Γιάννης (Έφορος Εθνικής ομάδας Γυναικών)
Βακαλόπουλος Μιχάλης (Έφορος Εθνικών ομάδων Παμπαίδων U15-U14).

3. O Πρόεδρος του Δ.Σ. Ε.Ο.Κ., κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, αναφερόμενος στη περιφανή πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών του 2019, τόνισε ότι, η πρόκριση επετεύχθη με αναγκαστική σύνθεση τις περισσότερες φορές, χωρίς όμως να υποτιμάται στο ελάχιστο η πολύτιμη προσφορά των διεθνών Καλαθοσφαιριστών, που συμμετείχαν στους αγώνες της Εθνικής Ομάδας.

Ένα μεγάλο επίτευγμα, που δυστυχώς κανένας φορέας μέχρι σήμερα, δεν τίμησε, ούτε αυτή η πολιτεία μ΄ ένα τηλεγράφημά της, για την προσφορά των αθλητών, που δεν έλαβαν έστω ένα ευρώ για την συμμετοχή τους.

Στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., το μόνο στο οποίο στρέφουν την προσοχή τους, είναι να κρίνουν τη Διαιτησία και να ζητούν αλλαγή της Κ.Ε.Δ., η οποία όμως σύμφωνα με το Νόμο, ορίζεται από την Ε.Ο.Κ., οι αποφάσεις της είναι οριστικές και δεν προσβάλλονται ενώπιον οποιουδήποτε άλλου οργάνου.

Δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο να ζητούν να διαιτητεύσουν ξένοι Διαιτητές και αυτό είναι ντροπή. Η Ε.Ο.Κ. δεν μπορεί υποκύψει στους εκβιασμούς Κ.Α.Ε., οι οποίες οφείλουν να υπαχθούν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, πράγμα το οποίο αποφεύγουν, επειδή το Υπουργείο Αθλητισμού δεν έχει τη δυνατότητα του ελέγχου τους.

Οι θέσεις της Ε.Ο.Κ. επιβάλλεται να γίνουν ισχυρές και από όλους τους φορείς σεβαστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here