Οι διορθωτικές παρεμβάσεις που χρειάζεται το Δημοτικό γήπεδο Φιλικών

0
780

Σε λίγα 24ωρα (το μεσημέρι της Παρασκευής, 08/12) στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ουσιαστικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και μεταμόρφωσαν προς το καλύτερο τις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, βελτιώνοντας την κατάσταση με τις υποδομές στο χώρο του ποδοσφαίρου και στην περιοχή της Τρίπολης και ευρύτερα της Μαντινείας.

Μετά το πρώτο διάστημα επαναλειτουργίας του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών, διαπιστώθηκαν κάποια ζητήματα τα οποία η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται διορθωτικών παρεμβάσεων, αν θέλουμε να κάνουμε λόγο για ένα πλήρες λειτουργικό γήπεδο όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές και τα σωματεία, αλλά και για το φίλαθλο κοινό και τους εκπροσώπους του Τύπου που καλύπτουν συνεχώς μεταξύ άλλων και τα ποδοσφαιρικά γεγονότα.

Η πρώτη διορθωτική παρέμβαση που πρέπει να γίνει είναι η ανύψωση της υπάρχουσας εξέδρας του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών. Αποτελεί γεγονός ότι έχουμε λάβει τα παράπονα αρκετών φιλάθλων που τόνισαν ότι η ορατότητα προς τον αγωνιστικό χώρο όσων κάθονται τουλάχιστον στις τρεις από τις τέσσερις σειρές της υπάρχουσας εξέδρας είναι αρκετά περιορισμένη. Πλέον η νέα μεταλλική περίφραξη που τοποθετήθηκε, εμποδίζει αρκετά την ορατότητα προς τον αγωνιστικό χώρο και την παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Μοναδική πρακτική λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί η ανύψωσή της σε τέτοιο βαθμό ώστε όσοι κάθονται στην εξέδρα να μπορούν έχουν την κατάλληλη θέα προς τον αγωνιστικό χώρο.

Την ίδια ώρα σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις σοβαρό ζήτημα προκύπτει και με το δημοσιογραφικό θεωρείο του γηπέδου, εκεί όπου απαιτείται η δεύτερη διορθωτική παρέμβαση, καθώς η θέση του σε συνδυασμό με τη μεταλλική περίφραξη του γηπέδου εμποδίζει την ορατότητα σε μεγάλα σημεία του αγωνιστικού χώρου.

Ειδικά σε ότι αφορά τα τοπικά ΜΜΕ που καλύπτουν με κάμερα τις αναμετρήσεις προκύπτει ζήτημα στην κάλυψη των αγώνων λόγω των «τυφλών σημείων». Ειδικότερα αυτά τα σημεία αποτελούν μέρος των μεγάλων περιοχών και έως τα σημεία των κόρνερ που βρίσκονται από την πλευρά που είναι και το δημοσιογραφικό θεωρείο. Τα τυφλά και ορατά σημεία μπορεί κανείς να τα δει και στο σχετικό σχεδιάγραμμα που συνοδεύει το συγκεκριμένο άρθρο.

Η διορθωτική παρέμβαση που πρέπει να γίνει δεν είναι ούτε δύσκολη αλλά ούτε και κοστοβόρα και έχει να κάνει με την τοποθέτηση ενός μεγάλου πάγκου ως προέκταση του υπάρχοντος προς τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να μπορούν πάνω σ’ αυτό να τοποθετούνται οι κάμερες πιο έξω και να μπορούν να έχουν κάλυψη ολόκληρου του αγωνιστικού χώρου.

Το σχετικό ζήτημα με την περιορισμένη ορατότητα από το δημοσιογραφικό θεωρείο του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών, είχε επισημανθεί από τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ και πριν την ανακαίνιση του γηπέδου και αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα χωρίς μέχρι σήμερα να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here