Οι κ.κ. Δαλιάνης, Κεφαλόπουλος και Τσώνης, μίλησαν στο «Κ.Ε.» για την Πιστοποιημένη διαδρομή και το Πανελλήνιο Βάδην του Άστρους (+ήχος)

0
439

Το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε επίπεδο εξελίξεων σε ότι αφορά τον αθλητισμό και ειδικότερα το άθλημα του βάδην. Κι αυτό γιατί τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εξασφάλισε την Πιστοποίηση της ειδικά χαραγμένης διαδρομής για την τέλεση αγώνων βάδην η οποία βρίσκεται στο Παράλιο Άστρους. Παράλληλα τις προηγούμενες ο ΣΕΓΑΣ ανέθεσε στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας την διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Βάδην 20χλμ Α-Γ και Α-Γ Κ23 το Σάββατο, 11 Μαρτίου.

Με αφορμή αυτές τις ενδιαφέρουσες εξελίξεις το μεσημέρι της Πέμπτης (23/02) στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης μίλησαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Αθλητισμού Δήμου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιάννης Δαλιάνης, ο Αρκαδικής καταγωγής Ομοσπονδιακός προπονητής βάδην Ναπολέων Κεφαλόπουλος που τυγχάνει να αποτελεί και ο προπονητής της σπουδαίας Ελληνίδας πρωταθλήτριας Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, καθώς και ο πολύπειρος δημοσιογράφος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, κ. Νίκος Τσώνης.

Ο κ. Ναπολέοντας Κεφαλόπουλος τόνισε ότι η Πιστοποίηση της συγκεκριμένης διαδρομής αποτελεί μόλις το πρώτο βήμα από μια σειρά ανάλογων ενεργειών που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή. Μίλησε για τη συγκεκριμένη διαδρομή που πιστοποιήθηκε και παραδέχθηκε ότι οι εντυπώσεις από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας αλλά και από αθλητές/τριες είναι οι καλύτερες. Τόνισε ότι το βάδην αποτελεί ένα απλό βήμα για το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, αλλά το «στοίχημα» είναι η υλοποίηση ενός project που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο με τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους, κάτι το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί αν υπάρξει διάθεση και συνεργασία. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στο σπουδαίο ξεκίνημα της Αντιγόνης Ντρισμπίωτη το 2023 με ρεκόρ και όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς και για την εξέλιξη της προετοιμασίας της. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο ισχυρό κίνητρο των Έλληνων πρωταθλητών/τριών – μελών της Εθνικής ομάδας για επίτευξη σημαντικών επιδόσεων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 20χλμ που θα διεξαχθεί στις 11/03 στο Παράλιο Άστρος.

Ο κ. Νίκος Τσώνης στην ενδιαφέρουσα παρέμβασή του, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την περιοχή η διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος βάδην 20χλμ. Την χαρακτήρισε σημαντική διοργάνωση με πολλούς συμβολισμούς με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών/τριών. Αναγνώρισε ότι σταθερά εδώ και πολλά χρόνια οι άνθρωποι του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα σε όλους όσους βοήθησαν για την πιστοποίηση της διαδρομής και την ανάληψη και διοργάνωση των συγκεκριμένων αγώνων.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Δαλιάνης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε τόσο από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, την Ομοσπονδία και φυσικά μεταξύ άλλων τον κ. Κεφαλόπουλο τόσο για την πιστοποίηση της συγκεκριμένης διαδρομής, όσο και της φιλοξενίας του Πανελληνίου πρωταθλήματος βάδην 20χλμ. Ανέφερε επίσης ότι καταβάλλεται προσπάθεια από το Δήμο και μεταξύ άλλων ανθρώπους της Ομοσπονδίας, τον κ. Κεφαλόπουλο και τους ανθρώπους του Αχιλλέα Π. Άστρους ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στο γήπεδο Παραλίου Άστρους. Τέλος αναφέρθηκε στη διάθεση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Αρκαδία και σ’ αυτό η συμβολή του Αστέρα που αποτελεί «βιτρίνα» του αθλητισμού στην Αρκαδία είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστική.

Μπορεί κανείς να ακούσει παρακάτω ολόκληρη την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της αθλητικής εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Πέμπτης (23/02) στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης:

Μπορεί επίσης να ακούσει παρακάτω και ολόκληρη την εκπομπή της Πέμπτης (23/02):

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here