Οι σκέψεις και τα δεδομένα της νέας σεζόν στη Γ’ Εθνική για το Σύλλογο Δρομέων

0
232

Αφορμή αποτέλεσε η κλήρωση τις προηγούμενες ημέρες των Εθνικών πρωταθλημάτων στο μπάσκετ, προκειμένου να ασχοληθούμε με την ΓΕΑ Άμιλλα και την παρουσία της στο προσεχές πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής γυναικών. Δεν θα μπορούσαμε να μην πράξουμε κάτι ανάλογο και για τον έτερο εκπρόσωπο του Αρκαδικού μπάσκετ στις Εθνικές κατηγορίες, οποίος δεν άλλος από το Σύλλογο Δρομέων.

Θέλοντας για ακόμη μία φορά να ευχηθούμε ότι η νέα αγωνιστική σεζόν δεν θα «πληγεί» μετά τις δύο προηγούμενες από την πανδημία του covid-19, ο Σύλλογος Δρομέων για δεύτερη συνεχή χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει ως ομάδα που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Ελπίδα φυσικά να καταφέρει μέσα στο παρκέ να ολοκληρώσει τη σεζόν (όπως και οι υπόλοιπες ομάδες) και να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας λοιπόν αποτελείται από συνολικά 10 ομάδες (Παναχαϊκή ΓΕ, ΣΚ Καλαμάτα, ΓΣ Εργοτέλης, Αίολος Αγυιάς, ΓΣ Διαγόρας Ρόδου, Σύλλογος Δρομέων, Σφήκα Αμαλιάδας, Ήφαιστος Αχιλλέας, Δίων Κυπαρισσίας και ΑΟ Γλαύκος). Από το συγκεκριμένο Όμιλο υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες στην τελική βαθμολογία.

Ακόμη και στην περίπτωση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και του 1ου ομίλου ο στόχος παραμονής στην κατηγορία για την Αρκαδική ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί εφικτός, ωστόσο η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και τη νέα σεζόν. Πέρυσι ο «κυανόκιτρινος» σύλλογος έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία, ωστόσο το πρωτάθλημα διεκόπη οριστικά λόγω της πανδημίας πριν καλά-καλά ξεκινήσει. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχουμε σαφή εικόνα των ομάδων που θα συμμετάσχουν τη νέα χρονιά στον 1ο όμιλο. Πιθανότατα να υπάρχουν ομάδες που δεν θα έχουν καμία σχέση αγωνιστικά συγκριτικά με πέρυσι είτε προς το χειρότερο, είτε προς το καλύτερο.

Φυσικά δεν έχουμε ωστόσο και σαφή εικόνα του ρόστερ του Συλλόγου Δρομέων τη νέα σεζόν για να μπορούμε να εκφράσουμε μια άποψη παραπάνω για το τι μπορεί ή όχι να πετύχει η ομάδα τη νέα χρονιά.

Με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις εκτός απροόπτου και τη νέα σεζόν θα βρίσκονται στην ομάδα οι Σπύρος Καλούλης, Χρήστος Αγγουράς, Γιάννης Πετρόπουλος, Γιώργος Μπαλής, Κώστας Σινανάι, Δημήτρης Σπυράκος και Βασίλης Καρλής.

Ο Διαμαντής Μπουρής δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνει μετά από μια κακή σεζόν με σοβαρό τραυματισμό και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Το επόμενο διάστημα θα «ξεκαθαρίσει» το τοπίο τόσο για τον Μπουρή, όσο και για τους Δημήτρη Μαντίκο και Παναγιώτη Παπαγεωργίου τους οποίους οι άνθρωποι της ομάδας τους θέλουν στο ρόστερ και τη νέα σεζόν, αλλά δεν είναι δεδομένο τι θα κάνουν οι ίδιοι.

Δύσκολη η περίπτωση παρουσίας του Στέλιου Χατζόπουλου τη νέα σεζόν που αποτέλεσε την «αποκάλυψη» στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πέρυσι για όσα ματς πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν. Ο νεαρός παίκτης του Δρομέα, από Οκτώβριο θα βρίσκεται σίγουρα εκτός Τρίπολης λόγω σπουδών. Παράλληλα λόγω των υψηλών υποχρεώσεων με τη σχολή, δεν θα είναι εφικτό να δίνει παρουσία σε εβδομαδιαία βάση στην Αρκαδική πρωτεύουσα. Τέλος από τη νέα ομάδα δεν θα περιλαμβάνεται ο Βασίλης Μίχος, ο οποίος πρέπει να θεωρείται ήδη παρελθόν από το σύλλογο.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το κομμάτι της μεταγραφικής ενίσχυσης του Συλλόγου Δρομέων τη νέα σεζόν. Τα πάντα θα εξαρτηθούν αρχικά από τα πόσα και ποια πρόσωπα θα παραμείνουν από την περασμένη σεζόν στην ομάδα. Πληροφορίες θέλουν το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ να παραμένει «αναλλοίωτο», ωστόσο φαίνεται ότι η ομάδα αναζητά ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις με 2-3 παίκτες. Προτεραιότητα λογικά θα δοθεί σε μία θέση ψηλού, ενώ φαίνεται ότι θα χρειαστεί ενίσχυση τόσο στη θέση «1» όσο και στη θέση «3».

Το επόμενο διάστημα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος χαρακτηρίζεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, προκειμένου να διαπιστωθεί το «αγωνιστικό προφίλ» του νέου Συλλόγου Δρομέων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here