Οι φίλαθλοι των Αρκαδικών γηπέδων σε εποχές covid-19 (+φωτό)

0
348

Όπως έχουμε αναφερθεί πολλές φορές όλο το προηγούμενο διάστημα η πανδημία του κορωνοϊού ή αλλιώς covid-19, δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο και το χώρο του Ελληνικού αθλητισμού. Πέρα από το γεγονός ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται μεταβατική με πολλές ιδιαιτερότητες, οι οικονομικές συγκυρίες είναι ακόμη δύσκολες για τα ερασιτεχνικά κυρίως σωματεία.

Οι κανόνες που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με σκοπό την προστασία από τον κορωνοϊό, έχουν αλλάξει τις συνήθειες στο χώρο του αθλητισμού. Το χειρότερο ωστόσο έχει να κάνει με τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες καθώς χορηγοί και υποστηρικτές περιορίζονται και λόγω του πλήγματος που έχει δεχθεί η οικονομία και οι επιχειρήσεις, αλλά και για το γεγονός ότι λόγω του μη ανταποδοτικού οφέλους από τους συλλόγους με τη προβολή, εν τέλει βρίσκει χαμένες τις ομάδες και τα αθλητικά σωματεία.

Χαμένοι ωστόσο είναι και οι φίλαθλοι που τη φετινή σεζόν (και θέλουμε να ελπίζουμε όχι για πολύ) δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας στις εξέδρες, σε αναμετρήσεις των αγαπημένων τους ομάδων. Πολλοί είχαν συνδέσει τα Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα συνήθως απογεύματά τους, με την παρουσία τους στο γήπεδο για την παρακολούθηση ενός αγώνα. Τώρα πλέον ειδικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα όπου δεν είναι εύκολη η ζωντανή μετάδοση αγώνων από ηλεκτρονικά μέσα, δεν είναι εφικτή η παρακολούθηση της αγαπημένης τους ομάδας.

Με το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ωστόσο, αρκετοί είναι οι «τολμηροί» φίλαθλοι που έχουν βρει τον τρόπο διακριτικά να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους ομάδες από διάφορες θέσεις, θυμίζοντας άλλες εποχές. Πάνω σε φορτηγά, ανεβασμένοι σε μάντρες ή παρακολουθώντας τους αγώνες από πλαγιές, αρκετοί έχουν καταφέρει κατά καιρούς να παρακολουθήσουν έναν αγώνα.

Θυμίζουμε ότι ο ανώτατος αριθμός ατόμων συμπεριλαμβανομένων και των αποστολών των ομάδων, των διαιτητών, εκπροσώπων ΜΜΕ και άμεσα εμπλεκόμενων με την αναμέτρηση, δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 80 άτομα. Κατά την είσοδος τους όσοι έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, καταγράφουν τα στοιχεία τους σε ειδικές καταστάσεις προκειμένου να είναι εφικτή η ιχνηλάτηση σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος.

Σε πιο καλά περιφραγμένους αθλητικούς χώρους η δυνατότητα κάποιος να πάρει θέση σε κάποια σημείο και να παρακολουθήσει από απόσταση το ματς δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται η επιστράτευση αναρρίχησης και καλή ορατότητα για να απολαύσει το ματς. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις κάποιοι φίλοι του ποδοσφαίρου συμβιβάζονται ακόμη και στην εν μέρει οπτική επαφή με τον αγωνιστικό χώρο. Από το τίποτα κάτι είναι και παρακολούθηση της δράσης στο μισό γήπεδο.

Σε αρκετά γήπεδα της Αρκαδίας ωστόσο όπου μια απλή περίφραξη χωρίζει τον εξωτερικό χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων από τον αγωνιστικό χώρο, χωράφια, δέντρα και υψώματα αποτελούν ιδανικά σημεία ή αν προτιμά κάποιος «άτυπες κερκίδες» για να παρακολουθήσει κανείς με άνεση την αγωνιστική δράση!

Ανακεφαλαιώνοντας θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι ακόμη και σε περίεργες εποχές λόγω πανδημίας κορωνοϊού, το φίλαθλο κοινό νοιώθει την ανάγκη να βρεθεί στις κερκίδες για να παρακολουθήσει έναν αγώνα. Από τη στιγμή που δεν έχει τη δυνατότητα αυτή θα προσπαθήσουν με διάφορους τρόπους να παρακολουθήσει το ματς έστω και με μεγαλύτερη δυσκολία απ’ ότι συνήθως. Κλείνοντας οι φίλοι του αθλητισμού ελπίζουμε σύντομα να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση με τον covid-19 με την κοινωνία, την οικονομία, αλλά και τον αθλητισμό να επανέλθουν στην κανονικότητα!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here