Από Τεγέα και Τρίπολη πέρασε η Ολυμπιακή Φλόγα στο ταξίδι της προς το Παρίσι (+φωτό, vid)

0
149

Το μεσημέρι της Τετάρτης (17/04) η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από την Αρκαδική γη και συγκεκριμένα από την Τεγέα και την Τρίπολη πριν συνεχίσει το ταξίδι της για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, με τελικό προορισμό το Παρίσι όπου το προσεχές Καλοκαίρι θα «φιλοξενηθούν» οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024.

Στιγμές που πάντα μένουν ξεχωριστές και με μεγάλο συμβολισμό, αυτές της λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας, η αφή της οποίας πραγματοποιήθηκε χθες με το ιδιαίτερο και παράλληλα εντυπωσιακό τελετουργικό στην Αρχαία Ολυμπία.

Αν και αρχικά η Ολυμπιακή Φλόγα δεν ήταν προγραμματισμένο να περάσει από την Τεγέα και με γρήγορη διέλευσή της από την Αρκαδική πρωτεύουσα, τελικά μετά από απαιτούμενες ενέργειες κατά κύριο λόγω της διοίκησης του Τεγεατικού Συνδέσμου με την αμέριστη στήριξη και του Δήμου Τρίπολης, το πρόγραμμα μεταβλήθηκε για να υπάρχει σύντομη στάση τόσο στην Τεγέα όσο και στην Τρίπολη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Τεγέα και στον χώρο του Πάρκου του Τεγεατικού Συνδέσμου στην Παλαιά Επισκοπή λίγο μετά τις 13:00, παρουσία επίσημων προσώπων και πολιτών που βρέθηκαν στη λιτή τελετή, στο χώρο όπου το 1934 πάρθηκε η απόφαση της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας αυτής από την Αρχαία Ολυμπία στον τόπο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Τεγέα ήταν ο πρώτος σταθμός τον οποίο υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στο χώρο της Ολυμπιακής πλάκας. Τους λαμπαδηδρόμους υποδέχθηκαν και στεφάνωσαν ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου κος Βασίλης Ψυχογυιός καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο πρώην Υπουργός, Ευρωπαϊκός Επίτροπος και Βουλευτής Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος πρώην Υπουργός και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Γαλλίας και των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην λιτή τελετή συμμετείχαν και μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Σταδίο Τεγέας, το Γυμνάσιο και Λύκειο Τεγέας, καθώς και η Μικτή Χορωδία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

 

Η παρουσία της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη…

Με την αναχώρηση της από την Τεγέα η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε μετά τις 13:00 στην πλατεία Άρεως αφού μεταφέρθηκε από τους λαμπαδηδρόμους στους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης. Το βωμό που βρισκόταν μπροστά στο ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη άναψε ο διεθνούς φήμης Τριπολίτης γλύπτης, Νίκος Φλώρος, είχε προηγηθεί η μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Κωνσταντίνο Καραμάνο (μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής των «Γεωργάντειων») και της Βαλεντίνας Δρακόπουλου (πρωταθλήτριας στη Σφυροβολία).

Με την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας ακολούθησε η ανάκρουση του Ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής, Χορωδίας και του Τριπολίτη τενόρου Άκη Καλμούκη, καθώς και Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η εκπρόσωπος της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» κα Βερονίκ Μπρουέζ

Χαιρετισμό απηύθυνε τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας κ. Βασιλειάδης, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Καπράλος. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ πραγματοποίησε ένα σύντομο δρώμενο με τραγούδια από μαθητές σχολείων της Τρίπολης.

Σχετικά βίντεο από το drt915.gr από τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας σε Τεγέα και Τρίπολη μπορεί να παρακολουθήσει κανείς παρακάτω:

 

Φωτορεπορτάζ από τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας σε Τεγέα και Τρίπολη…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here