Οργανώνεται έγκαιρα για να μην «τρέχει» ο Παναρκαδικός

0
762

Μια πραγματικότητα είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια όπως και πέρυσι υπήρξαν για τον Παναρκαδικό «περιπετειώδη» Καλοκαίρια στα οποία ο ιστορικός σύλλογος έτρεχε μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποφύγει αρνητικές εξελίξεις ή τουλάχιστον να προλάβει να συγκροτήσει μια αξιόμαχη ομάδα για τη νέα σεζόν και παράλληλα να καταφέρει να εξασφαλιστεί οικονομικά προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει με αξιώσεις τις απαιτήσεις ενός πρωταθλήματος.

Φέτος η κατάσταση μέχρι στιγμής εξελίσσεται με ιδανικό τρόπο για τους «πράσινους» εν’ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τη διοίκηση να έχει φροντίσει να κινηθεί είτε επίσημα, είτε στο παρασκήνιο σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην «τρέχει» στη συνέχεια με διάφορες ανοιχτές και σοβαρές εκκρεμότητες.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της περασμένης σεζόν στην οποία ο Παναρκαδικός ευτύχησε να παραμείνει στην κατηγορία και μετά το κενό διάστημα χωρίς καμία κινητικότητα, τις προηγούμενες 3-4 εβδομάδες η διοίκηση φρόντισε να έρθει σε επαφή με τον προπονητή Θανάση Στάικο με σκοπό την προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας του με την ομάδα. Η διοίκηση έδειξε μάλιστα διάθεση με το να δεχθεί κάποιους όρους του προπονητή για κάποιες αλλαγές στη φιλοσοφία και οργάνωση πάνω στην οποία λειτουργεί η ομάδα, με αποτέλεσμα μια ουσιαστική συμφωνία που εκτιμώ ότι αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για το σύλλογο εν’ όψει της νέας σεζόν.

Κι αυτό γιατί η ομάδα πάει με άνθρωπο πάνω στο «τιμόνι» της ομάδας, γεγονός που συντελεί σ’ έναν πολύ καλό προγραμματισμό και σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Ο προπονητής για παράδειγμα έχει το χρόνο να μιλήσει με υποψήφια μεταγραφικά αποκτήματα και σε συνεννόηση με τη διοίκηση να στελεχωθεί έγκαιρα το ρόστερ της ομάδας τηρουμένων πάντα των οικονομικών δεδομένων της ομάδας.

Επιπλέον η ομάδα έχει προχωρήσει από τις αρχές Ιουλίου σε συμφωνία με έναν αξιόλογο αριθμό παικτών της περσινής ομάδας, ενώ χθες ανακοίνωσε την ανανέωση συνεργασίας με τον Τσιώλη. Γεγονός επίσης πολύ σημαντικό ώστε πάνω στο υπάρχον ρόστερ της νέας χρονιάς να αρχίζει να κινείται η ομάδα για την κάλυψη των όποιων κενών. Υπάρχουν και εδώ περιθώρια να πραγματοποιηθεί σειρά επαφών, προκειμένου να βρεθούν οι πιο κατάλληλοι παίκτες και να έρθουν στο σύλλογο.

Οι έγκαιρες πρώτες ουσιαστικές κινήσεις από τη διοίκηση του Παναρκαδικού, θα βοηθήσουν ώστε να αποφευχθούν βεβιασμένες ενέργειες ή επιλογές που μπορεί να στοιχίσουν στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Ο Παναρκαδικός πέρυσι λόγω της «μάχης» με το χρόνο που έδωσε για να συγκροτήσει ομάδα ώστε να κατέβει να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, έκανε βεβιασμένες επιλογές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ανάγκης, οι οποίες παραλίγο να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διάρκεια της χρονιάς, αναφορικά με το στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Πολλές για παράδειγμα αφίξεις και αποχωρήσεις στην ομάδα σ’ ένα διάστημα όπου η ομάδα «χτιζόταν» σε μια ιδιαίτερα μικρή χρονικά περίοδο προετοιμασίας. Αποχωρήσεις που συνεχίστηκαν και μετά την έναρξη της σεζόν, αλλά ευτυχώς δεν αποδυνάμωσαν την ομάδα σε τέτοιο βαθμό ώστε να χαθεί η «μάχη» της σωτηρίας.

Αν τέλος αυτή η κινητικότητα από πλευράς διοίκησης έχει ξεκινήσει από νωρίς και σε ότι αφορά τις απαιτούμενες ενέργειες της ομάδας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι εγγυήσεις (σ.σ. οικονομικές, οργανωτικές, κ.α.), που θα επιτρέψουν στο «τριφύλλι» να κατέβει στο προσεχές πρωτάθλημα χωρίς «περιπέτειες», εκτιμώ ότι η προσεχής σεζόν μπορεί να εξελιχθεί ακόμη καλύτερα από την περσινή σε επίπεδο αγωνιστικής πορείας στο πρωτάθλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here