Ορειβατική εξόρμηση του ΣΑΟΟ την Κυριακή (25/10) στο Μαίναλο

0
75

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων  (ΣΑΟΟ) την ερχόμενη Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιήσει ορειβατική εξόρμηση στην κορυφή Τζελάτη του όρους Μαινάλου. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Αλωνίσταινα (υψόμ. 1150 μ.) και ακολουθώντας παλιό μονοπάτι-μουλαρόδρομο, που καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε το τελευταίο έτος από τα μέλη του συλλόγου, θα φθάσει την κορυφή Τζελάτη (υψόμ. 1875 μ.).

Μεταξύ άλλων στη σχετική ενημέρωση του ΣΑΟΟ αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Αρχικά θα κινηθούμε πάνω από το χωριό και γρήγορα θα εισέλθουμε σε πυκνό ελατοδάσος, το οποίο θα μας συντροφέψει για 1,5 ώρα περίπου. Στη συνέχεια θα περάσουμε στην υποαλπική ζώνη με τις διάσπαρτες μικρές και μεγάλες δολίνες («γούπατα»), παρατηρώντας παλιές ξερολιθιές και μαντριά, υπολείμματα του ανθρώπινου μόχθου των παλιότερων εποχών.

Ακολουθώντας γιδόστρατες σε αλπικό πλέον πεδίο, θα φθάσουμε στην κορυφή του «Θαυμασίου Όρους», στο οποίο, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, κατέφυγε η Ρέα με τον νεογέννητο γιό της τον Δία, προσπαθώντας να τον προστατέψει από τον πατέρα του Κρόνο. Αν ο καιρός το επιτρέψει, θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα του Μαινάλου και των υπόλοιπων βουνών του Μοριά και θα επιστρέψουμε με κατάβαση στην Αλωνίσταινα για καφέ ή φαγητό.».

Η πορεία θα διαρκέσει 6,5 ώρες και θα είναι βαθμού δυσκολίας Β+. Αναχώρηση λεωφορείου στις 8 π.μ. από την πλατεία Αγίου Βασιλείου Τρίπολης. Πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου: Β. Δεκάζου 9-11 και Υψούντος 16-18, τηλ. 2710-234980, e-mail : saoo@otenet.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here