Ο έφορος του ΣΕΦΑ Αρκαδικού μιλάει στο «Κ.Ε.» για την επανεκκίνηση των ακαδημιών και την αγωνιστική δραστηριότητα

0
355

Η επανέναρξη των πρωταθλημάτων υποδομής στο χώρο και του τοπικού μπάσκετ από την αρχή, αποτελεί γεγονός τις επόμενες ημέρες με τις αντιδράσεις να είναι ανάμεικτες από πλευράς σωματείων. Παράλληλα ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό και η λειτουργία και των ακαδημιών στα διάφορα αθλήματα προς γενική ωστόσο ικανοποίηση από τους συλλόγους.

Ο έφορος του ΣΕΦΑ Αρκαδικού κ. Χάρης Μιαούλης με αφορμή το ξεκίνημα της αθλητικής δραστηριότητας και στο χώρο του μπάσκετ, μίλησε τις προηγούμενες ημέρες στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης αλλά και στο μικρόφωνο της αθλητικής εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ».

Αρχικά σχετικά με το πώς υποδέχθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου, την επανεκκίνηση των προπονήσεων στις ακαδημίες, ο κ. Μιαούλης σχολίασε: «Εννοείται ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την επιστροφή των ακαδημιών στις προπονήσεις. Έχουν περάσει πάνω από 8 μήνες που αυτά τα παιδιά, είχαν να μπουν στο γήπεδο και γενικά είχαν απομακρυνθεί από τον αθλητισμό. Ο στόχος αυτή τη στιγμή μιας και έρχεται Καλοκαίρι και θα λειτουργήσουμε μέχρι τέλος Ιουνίου είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια, προκειμένου να αποκτήσουν ξανά σχέση με τον αθλητισμό. Κι αυτό γιατί όλη αυτή η κατάσταση τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία και με την τηλεκπαίδευση που κάνουν, τους έχει φέρει μπροστά από μια οθόνη.».

Σχετικά με τη διαδικασία με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας ο έφορος του ΣΕΦΑ Αρκαδικού ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα είναι η Υγεία και εξυπακούεται ότι τα μέτρα προστασίας τηρούνται κατά γράμμα, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ. Από εκεί και πέρα οι πρώτες προπονήσεις για τις πρώτες εβδομάδες είναι ατομικές κυρίως. Τα παιδιά κάνουν περισσότερο φυσική κατάσταση. Οι μπάλες είναι ατομικές για κάθε παιδί. Θα είναι λίγο βαρετά για τα μικρά παιδιά, αφού το παιχνίδι είναι αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Το βασικότερο ωστόσο είναι τα παιδιά να βγουν από το σπίτι. Να αποκτήσουν ξανά επαφή με τον αθλητισμό, γιατί η Υγεία είναι ο αθλητισμός.».

Για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων υποδομής από τις αρχές Ιουνίου ο κ. Μιαούλης μας είπε: «Με βάση την ενημέρωση που έχουμε, σε 15 ημέρες από τη στιγμή που δόθηκε η άδεια για τα υψηλού κινδύνου αθλήματα όπως είναι το μπάσκετ προβλέπεται η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων. Θεωρούμε ότι μετά από τόσους μήνες απραξίας, το να βάλουμε τα παιδιά σε διαδικασία παιχνιδιού και αγώνων σε 15 μέρες, ελλοχεύει μεγάλο κίνδυνο τραυματισμών και σοβαρών τραυματισμών. Το έχουμε δει σε μεγάλες κατηγορίες όπου παίζουν μετά από μεγάλη επίσης αποχή. Διαφωνούμε με την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων. Δεν έχει νόημα. Είναι μια χρονιά η οποία έχει χαθεί. Υπάρχουν απόψεις πιο ειδικών που λένε ότι από τη στιγμή που χάθηκε η χρονιά, δεν υπάρχει λόγος να μπούμε στη διαδικασία προνομίων, μορίων, κ.λπ. Εμείς δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τους αθλητές μας και αποφασίσουμε σε κανένα πρωτάθλημα τις ομάδες μας. Σ’ ένα πρωτάθλημα με 3-4 αγωνιστικές μόνο και μόνο να βγάλουμε έναν πρωταθλητή, να τον στείλουμε λίγο παραπάνω για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα των μεγάλων ομάδων, δεν έχει κανένα νόημα.».

Σχετικά με την επόμενη σεζόν και την προετοιμασία γι’ αυτήν με την ελπίδα να εξελιχθεί δίχως απρόοπτα με τον covid-19, ο κ. Μιαούλης είπε: «Θα συνεχίσουμε κανονικά τις προπονήσεις μέσα στο Καλοκαίρι. Φαντάζομαι θα υπάρξει άδεια και για τις μεγαλύτερες ηλικίες και να βάλουμε στις προπονήσεις και τους λίγους άντρες που διαθέτουμε, με σκοπό να αθληθούν κυρίως.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here