Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος μιλάει στο «Κ.Ε.» για τη φετινή προσπάθεια του Παναρκαδικού (+ήχος)

0
634

Από τους ποδοσφαιριστές που μέχρι στιγμής έχουν ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας της ΕΠΣ Αρκαδίας, αποτελεί και ο επιθετικός του Παναρκαδικού, Ανδρέας Γεωργακόπουλος. Πρόκειται ουσιαστικά για τον 2ο σκόρερ μέχρι στιγμής του φετινού πρωταθλήματος με 13 τέρματα πίσω από τον Αμπάς που έχει 16 γκολ και πρώτα σκόρερ της ομάδας του «τριφυλλιού», μακράν από τους δεύτερους με 2 γκολ (Βόρφι και Νάτσης). Κατά συνέπεια η αγωνιστική παρουσία του μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ουσιαστικά για τα έως τώρα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Με αφορμή την εξαιρετική παρουσία του έως σήμερα και εν’ όψει μιας άκρως ενδιαφέρουσας και απαιτητικής συνέχειας για τον Παναρκαδικό, ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, μίλησε στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης.

 

Καταρχάς πως προέκυψε η συνεργασία με τον Παναρκαδικό;

Αρχικά με προσέγγισε ο προπονητής της ομάδας κ. Λαγός. Μου έκανε μια πρόταση δελεαστική και συγχρόνως υπήρχε ήδη στο ρόστερ της ομάδας και ένας φίλος μου, ο τερματοφύλακας Νίκος Κοντούρας. Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια και αυτός για την ομάδα. Ο τρόπος προσέγγισης ίσως ήταν ιδανικός για μένα τη δεδομένη στιγμή. Μίλησα με τη διοίκηση, τα βρήκαμε και στο οικονομικό κομμάτι και έτσι προχωρήσαμε στη συνεργασία αυτή.

Η ομάδα του Παναρκαδικού είναι αλήθεια ότι δεν ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα, αλλά το τελευταίο διάστημα οι «πράσινοι» προέρχονται από πέντε σερί νίκες. Η ομάδα βελτιώθηκε στη συνέχεια. Τι θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε;

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή θεωρώ ότι δεν είχαμε δέσει σαν ομάδα στα πρώτα παιχνίδια, αλλά με την πάροδο των αγωνιστικών υποχρεώσεων, η ομάδα άρχισε να «δένει» λίγο καλύτερα και να ερχόμαστε πιο κοντά με τα παιδιά, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου. Βγάλαμε ωραίες συνεργασίες μέσα στο γήπεδο, αποκτήσαμε μια ομοιογένεια και θεωρώ ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη και με πιο πολλά θετικά αποτελέσματα. Αν και πιστεύω ότι σ’ ένα – δύο παιχνίδια στην αρχή, ήμασταν λίγο άτυχοι, γιατί ισοφαριστήκαμε στο τελευταίο λεπτό. Θεωρώ όμως ότι η ομάδα έχει την ποιότητα, έχει κάποιους παίκτες με εμπειρία και θα μπορέσει να κάνει σίγουρα στη συνέχεια όταν επιστρέψουμε από τη διακοπή, μία πολύ καλύτερη πορεία απ’ ότι έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι τώρα.

Το ξεκίνημα του 2023 επιφυλάσσει στον Παναρκαδικό, πέντε διαδοχικά ντέρμπι «φωτιά» (με Ερμή Μελιγούς, Πανθυρεατικό, Δημητσάνα, ΑΕΚ Τρίπολης και Λεωνίδιο). Τι να περιμένουμε;

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Παναρκαδικού, την οποία έχει τύχει να αντιμετωπίσω τα προηγούμενα χρόνια ως αντίπαλος και με την ομάδα της Καλαμάτας και με την ομάδα της Σπάρτης, είναι μεγάλη ομάδα με πολύ «βαριά» φανέλα και οφείλουμε σε κάθε παιχνίδι να κατεβαίνουμε για τη νίκη και μόνο. Οπότε τα επόμενα πέντε παιχνίδια που όπως είπατε κι εσείς θεωρούνται ντέρμπι, πρέπει να πάμε να τα κερδίσουμε. Είμαστε έτοιμοι θεωρώ και αποφασισμένοι να έρθει το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η πεντάδα αγώνων που έρχονται θα ισχυροποιήσει ή θα αναπροσαρμόσει τα δεδομένα για τους φετινούς στόχους της ομάδας;

Σαφώς και είναι γιατί κερδίζοντας το προσεχές Σαββατοκύριακο (07-08/01) την ομάδα του Ερμή Μελιγούς μετά τη διακοπή, θα μπούμε και εμείς πιο δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου, θα μειωθεί η διαφορά από την πρώτη θέση και θα δούμε με άλλο μάτι τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Φαντάζομαι ότι και η ομάδα θα ενισχυθεί λίγο σε κάποιες θέσεις στις οποίες «πονάει» αυτή τη στιγμή. Ο Πρόεδρος είναι κοντά, η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα και θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά για την επόμενη χρονιά.

Η διοίκηση και οι άνθρωποι του Παναρκαδικού, σε τι βαθμό είναι κοντά σας στη φετινή προσπάθεια;

Η αλήθεια είναι ότι είναι κοντά στο πλευρό της ομάδας και έχω δει και γνωρίζω και άλλους ανθρώπους που βοηθούν την ομάδα. Άνθρωποι που μπορεί να μην είναι συνέχεια στο γήπεδο, αλλά έχω ακούσει ότι είναι κοντά στην ομάδα και την στηρίζουν όσο μπορούν. Θέλουμε τον κόσμο, εννοείται πιο κοντά στην ομάδα με παρουσία τους στο γήπεδο στα επίσημα ματς. Είναι η δύναμη μας. Γενικά στις ομάδες που ήμουν ο κόσμος βοηθούσε, οπότε αυτό μόνο που έχω να πω εγώ από την πλευρά μου είναι πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να τους ανταμείψουμε. Τόσο τη διοίκηση, όσο και τον κόσμο.

Η συνεισφορά σου μέχρι στιγμής στον επιθετικό τομέα, είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστική. Πέρα από την απόδοσή σου, είναι και θέμα ιδανικής συνύπαρξης σ’ ένα σωματείο ένας από τους λόγους;

Η αλήθεια είναι ότι με βοηθάει πολύ αυτή τη στιγμή η θέση που παίζω. Τα προηγούμενα χρόνια έπαιζα λίγο πιο πίσω και επειδή υπάρχουν παίκτες εξίσου καλοί στη μεσαία γραμμή που μπορούν και με τροφοδοτούν ιδανικά. Η αλήθεια είναι ότι το σκοράρισμα για τον επιθετικό είναι όταν έχει την ρέντα ή όταν σου πηγαίνει η μπάλα εκεί που πραγματικά θέλεις. Γενικά το μομέντουμ για εμένα είναι αυτό της συγκεκριμένης περιόδου. Ότι κάνω αυτή τη στιγμή που βγαίνει. Σε συνεργασία με τους συμπαίκτες μου πιστεύω ότι θα έχουμε μία πιο καλή πορεία στη συνέχεια, να βάλω κι εγώ περισσότερα γκολ και να βοηθήσω την ομάδα. Κι αυτό είναι ο ποιος ουσιαστικός στόχος και για μένα.

Έχει σκοράρει κυριολεκτικά σε όλα τα επίσημα ματς στα οποία έχεις αγωνιστεί φέτος με τον Παναρκαδικό. Δεν είναι εύκολο πάντως να συμβεί αυτό μετά από 10 επίσημα ματς που έχει δώσει φέτος ο Παναρκαδικός σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ναι είναι γεγονός. Είναι κάτι το οποίο εξαρτάται και από την τύχη και από την ικανότητα και στην προκειμένη περίπτωση ίσως ισχύουν και τα δύο.

Το να αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής σε μια ιστορική ομάδα όπως ο Παναρκαδικός αποτελεί συνήθως αποτελεί κίνητρο για έναν ποδοσφαιριστή. Ωστόσο σε μια σεζόν όπου ο Παναρκαδικός επιστρέφει στο τοπικό μετά από σειρά ετών στις Εθνικές κατηγορίες, προσπαθώντας να βρει τα «πατήματά» του σαν σύλλογος και ομάδα με στόχο ένα νέο ξεκίνημα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το κίνητρο μιας τέτοιας συνεργασίας δεν είναι ισχυρό. Εσύ πάντως επέλεξες φέτος να φορέσεις τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Ισχύει αυτό που λέτε. Εννοείται ότι η ομάδα ήταν χρόνια στη Γ’ Εθνική και το να κάνω ένα βήμα πίσω με το να πηγαίνω σε μια ομάδα που αγωνίζεται σε μια μικρότερη κατηγορία, σίγουρα μπορεί να επηρεάσει και την καριέρα μου αλλά και το βιογραφικό μου, αλλά από τη στιγμή που ο Παναρκαδικός είναι μια τόσο ιστορική ομάδα και τόσο «βαριά» η φανέλα, οφείλουμε να βοηθούμε κι εμείς με την εμπειρία ή τις δυνατότητές μας, να έρθει η ομάδα εκεί όπου της αξίζει. Οπότε επέλεξα κι εγώ να πάω σε μια ομάδα ιστορική, να βοηθήσω από την πλευρά μου όσο μπορώ για να επιστρέψει η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Παράλληλα δύσκολα βρίσκεις αυτή τη στιγμή στη Γ’ Εθνική, ομάδες σαν τον Παναρκαδικό με την ιστορία και τον κόσμο του. Είναι κρίμα που δεν βρίσκεται ο Παναρκαδικός στη Γ’ Εθνική. Γι’ αυτό και επέλεξα να πάω στον Παναρκαδικό, για να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που της αξίζει.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας, τι θα σχολίαζες;

Για να είμαι ειλικρινής δεν έχει ιδιαίτερη ποιότητα το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Οι περισσότερες ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτικές. Βασίζονται στη δύναμη και ίσως στα κακά γήπεδα στα οποία τις αντιμετωπίζουμε και είναι και αυτός και ένας παράγοντας ο οποίος παίζει ρόλο. Θεωρώ όμως ότι υπάρχουν 2-3 ομάδες που θα τις αντιμετωπίσουμε στο προσεχές μέλλον και αξίζει να τις δούμε πιο σοβαρά και να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερες ομάδες από τις υπόλοιπες.

Η ομάδα του «τριφυλλιού» πρέπει να πούμε ότι συνεχίζει και στο θεσμό του Κυπέλλου Αρκαδίας, απέχοντας πλέον από ένα διπλό αγώνα από τον τελικό.

Είναι ωραίος ο θεσμός του Κυπέλλου Αρκαδίας από τη στιγμή που έχω μάθει ότι ο τελικός πιθανότατα θα γίνει στο γήπεδο του Αστέρα. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όλα τα παιδιά. Θέλουμε να πάμε στον τελικό εννοείται και να κατακτήσουμε το Κύπελλο, αλλά ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα και εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούμε αρχικά και στη συνέχεια να δούμε και το θεσμό του Κυπέλλου.

Ευχές τέλος με αφορμή την έλευση σε λίγες ημέρες του 2023;

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο και στον κόσμο κυρίως του Παναρκαδικού και της Τρίπολης, Υγεία, Ευτυχία και ότι καλύτερο στον καθένα ξεχωριστά!

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος μπορεί να ακούσει κανείς στο αντίστοιχο ηχητικό της συνέντευξης παρακάτω:

Επίσης κανείς μπορεί να ακούσει παρακάτω ολόκληρη τη σημερινή αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, πρώτη για το 2023:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here