Το προηγούμενο διάστημα λίγες ημέρες πριν το τέλος του 2023 ορκίστηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ από 01/01/2024 ξεκίνησε και επίσημα η νέα θητεία τους για την πενταετία 2024-2028. Σε ότι αφορά τον τομέα του Αθλητισμού στο Δήμο Τρίπολης αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τρίπολης ανέλαβε ο κ. Γιώργος Λαγός, σ’ έναν τομέα με αυξημένες αρμοδιότητες μετά την κατάργηση των Νομικών Προσώπων στους Δήμους.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (11/01) αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για τη «φιλοξενία» του κ. Γιώργου Λαγού στο στούντιο της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης και στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» και την πραγματοποίηση μιας εξαιρετική ενδιαφέρουσας κουβέντας που αφορούσε τον τομέα του αθλητισμού στο Δήμο Τρίπολης.

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης ο κ. Λαγός αναφέρθηκε στη μεταβατική περίοδο στην οποία βρίσκεται ο τομέας του αθλητισμού, μετά την κατάργηση του Νομικού Προσώπου και της ενσωμάτωσης της διοίκησης του ΔΑΚ Τρίπολης και του Δημοτικού Σκοπευτηρίου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Συμπλήρωσε ότι από τις βασικές προτεραιότητες αποτελεί και η δημιουργία Τμήματος Αθλητισμού στο Δήμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξεκινήσουν σχετικές ενέργειες σχετικά με τον τομέα του αθλητισμού.

Ο κ. Λαγός σχολίασε τις πρώτες κιόλας παρεμβάσεις που έγιναν την περασμένη Τρίτη (09/01) σε χώρους πρασίνου του ΔΑΚ Τρίπολης με καθαρισμούς δέντρων και συγκεκριμένες αποψιλώσεις. Παράλληλα πήρε θέση για το κατά πόσο τον προβληματίζει και στο αν μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα προβλήματα που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως η οροφή του κλειστού γυμναστηρίου για την οποία υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στεγανότητας. Ο κ. Λαγός τόνισε ότι το κλειστό γυμναστήριο είναι παλιό και παρά τις παρεμβάσεις αποτελεί μια εγκατάσταση που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγάλει προβλήματα.

Σχολίασε το ζήτημα των καθυστερήσεων σε Δημόσια Έργα λόγω καθυστέρησης πληρωμών από Χρηματοδοτικούς Φορείς και την πολιτεία, όπως έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα και με το κλειστό κολυμβητήριο. Μάλιστα υπήρξε η ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης ότι πληρώθηκαν δύο λογαριασμοί για το έργο κάτι που σημαίνει και άμεση επανέναρξη των εργασιών καιρικών συνθηκών επιτρέποντος, ενώ παρακολουθεί και αυτός από την πλευρά του την εξέλιξη του έργου.

Σχετικά με τα Δημοτικά γήπεδα σχολίασε και το γεγονός της ανακαίνισης των Δημοτικών γηπέδων. Σχολίασε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να φροντίζει να συντηρεί κάθε γήπεδο και όταν προκύπτουν οι χρηματοδοτικές συνθήκες να δημιουργεί και καινούργια. Στο αν μπορεί το γήπεδο του Παναρκαδικού να μπει σε μια από τις προτεραιότητες για την ουσιαστική ανακαίνισή του με τη δημιουργία και βοηθητικού γηπέδου με συνθετικό χλοοτάπητα, ο κ. Λαγός σχολίασε ότι τέτοιο εύρους παρέμβαση είναι δύσκολη. Ο επιπλέον χώρος σχολίασε ότι δεν προβλέπεται για αθλητικές εγκαταστάσεις και το να μπει ο Δήμος σε διαδικασία τροποποίησης σχεδίου πόλεως θα οδηγήσει σε μακροχρόνιες και αβέβαιες διαδικασίες.

Σε ότι αφορά τη σωστή χρήση και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων ο κ. Λαγός τόνισε ότι όσο περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις υπάρχουν τόσο περισσότερο αποφορτίζονται σε επίπεδο χρήσης οι υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο κ. Λαγός τόνισε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και θα παρθούν κανόνες, αλλά παράλληλα θα υπάρξει ίση μεταχείριση στη χρήση των εγκαταστάσεων τόσο για τα σωματεία και τους αθλητές, όσο και για τους αθλούμενους και τους δημότες.

Για το θέμα της ασφάλειας και επίβλεψης του ΔΑΚ Τρίπολης ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης είπε ότι θα πρέπει βρεθούν τρόποι φύλαξης, ενώ παράλληλα θα βρεθούν τρόποι αποτελεσματικότερης εποπτείας του χώρου, ώστε να περιοριστούν φαινόμενα φθορών και βανδαλισμών.

Για την προοπτική δημιουργίας ενός κλειστού γυμναστηρίου ο κ. Λαγός τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο πολύ μεγάλης σημασίας και ότι σε κάθε ευκαιρία και ο ίδιος πιέζει για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ενώ έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις με ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής. Τόνισε ότι ο Δήμαρχος Τρίπολης έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με αυτό το θέμα και είναι και αυτός που έχει δικαίωμα να γνωστοποιήσει κάτι επίσημη αν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Σε επίπεδο λαϊκού αθλητισμού και σε ότι αφορά την έλλειψη ανοιχτών γηπέδων (σ.σ. μπάσκετ και βόλεϊ) που θα επιτρέπουν να αθληθούν νέοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, ο κ. Λαγός σχολίασε ότι αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει ζήτηση και ανάγκη μεγάλου αριθμού πολιτών να υλοποιηθούν ανοιχτά γήπεδα για χρήση από αθλούμενους και απλούς πολίτες τότε θα γίνουν τέτοιοι καινούργιοι αθλητικοί χώροι. Υπάρχει σχεδιασμός πάντως, συμπλήρωσε ο κ. Λαγός, για δημιουργία τέτοιων γηπέδων στο ΔΑΚ Τρίπολης.

Σχετικά με το χρόνιο αίτημα των ανθρώπων του κλασικού αθλητισμού για τη δημιουργία ενός κλειστού προπονητηρίου, οπού θα μπορούν να προπονούνται οι αθλητές στιβού της περιοχής τους χειμερινούς μήνες, ο κ. Λαγός μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Δήμος θα το δει στην πράξη.

Για το Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης ο κ. Λαγός τόνισε ότι επί θητείας του παλαιότερα ως Αντιδήμαρχος από την πλευρά του είχε κάνει σημαντικές ενέργειες, ενώ αναγνώρισε ότι έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις την τελευταία τετραετία από τη Δημοτική Αρχή και με τη βοήθεια και τοπικών σωματείων.

Τέλος σε ότι αφορά την προοπτική αθλητικών διοργανώσεων και γεγονότων από το Δήμο Τρίπολης, ο κ. Λαγός ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να «φιλοξενηθούν» αρκετά αθλητικά γεγονότα και αγώνες. Προς αυτή την κατεύθυνσης γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η δημιουργία αθλητικού τμήματος στο Δήμο Τρίπολης, που θα έχει την πλήρη εικόνα του Αθλητισμού στο Δήμο Τρίπολης.

Παρακάτω μπορεί κανείς να ακούσει ολόκληρη τη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Τρίπολης αρμοδίου για θέματα Αθλητισμού κ. Γιώργου Λαγού στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here