Η χρονιά για την Α1 κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ξεκινάει το Σαββατοκύριακο (29-30/10) και ο Πάνας Τρίπολης αποτελεί μια από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο εν’ λόγω πρωτάθλημα. Ο προπονητής του Αρκαδικού συλλόγου με αφορμή αυτό το ξεκίνημα μίλησε στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης (με την συνέντευξη να παίζει και στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ») για τη φετινή προσπάθεια του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα είπε:
Μια νέα προσπάθεια ξεκινάει για τον Πάνα Τρίποληςμ μετά τη συνένωση του Πάνα Κανδήλας και του Συλλόγου Δρομέων. Τι να περιμένουμε από την ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα;
Είναι μια χρονιά η φετινή λίγο ιδιαίτερα μετά τη συνένωση αφού σαν στόχο για την ομάδα θέσαμε φέτος την ανάγκη να γίνουμε πρώτο ομάδα. Να βρεθούμε στο γήπεδο, να μάθει ο ένας τον άλλο διότι προέρχονταν από διαφορετικές ομάδες και λίγο διαφορετική νοοτροπία και πρέπει αυτό να το παντρέψουμε. Θέλουμε λίγο χρόνο να γίνουμε ομάδα και με καλή θέληση και διάθεση για εξέλιξη και βελτίωση, θα παρουσιάσουμε μια ομάδα που σίγουρα θα ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και θα προσπαθεί για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι. Αν έρχονται οι νίκες είναι καλό, αλλά σίγουρα ο πρωταρχικός σκοπός είναι να βγάζουμε μια καλή εικόνα σαν ομάδα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Σίγουρα η ομάδα αποτελείται από παιδιά αξιόλογα και καλούς χαρακτήρες και όσο περνά ο χρόνος θα λειτουργεί υπέρ μας.
Πολλά νέα πρόσωπα μεταξύ τους και μια καινούργια ομάδα. Απαιτητική διαδικασία μέσα από την προετοιμασία να αποκτήσει αυτή η ομάδα τη δικής της αγωνιστική ταυτότητα. Ποια είναι τα «συστατικά» που αν διαθέτει η ομάδα θα μπορέσει να παίξει καλό μπάσκετ και να πετύχει τους στόχους της.
Σίγουρα είναι μια νεανική ομάδα, έχουν όλα διάθεση να παίξουν μπάσκετ και να δουλέψουν, οπότε σίγουρα θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάτι αθλητικό σαν ομάδα στο γήπεδο και να λειτουργούμε πάνω σ’ αυτό. Δεν θα υπάρχουν περίπλοκα πράγματα, αλλά συγκεκριμένες αρχές σε επίθεση και άμυνα και πάνω σ’ αυτές θα δουλέψουμε.
Στόχος της ομάδας για τη φετινή σεζόν ποιος είναι;
Ο πρώτος μας στόχος είναι σίγουρα να γίνουμε ομάδα. Αμέσως – αμέσως ο επόμενος στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία. Πέρυσι η ομάδα του Πάνα έκανε μια πολύ καλή πορεία, δεδομένων των συνθηκών και του -2 σε βαθμούς στο ξεκίνημα. Από εκεί και πέρα θα θέλαμε φέτος αν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο χωρίς να θέτουμε συγκεκριμένο στόχο. Είναι πολύ καλό επαναλαμβάνω ότι τα παιδιά βγάζουν τρομερή διάθεση και τρομερή όρεξη στην προπόνηση και πιστεύω ότι αν είμαστε γεροί χωρίς τραυματισμούς θα δείξουμε κάτι καλό.
Μια πρώτη εκτίμηση για το νέο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας ποια θα ήταν;
Νομίζω ότι η ομάδα του ΓΣ Γαργαλιάνων είναι ξεκάθαρο φαβορί. Έχει ποιοτικούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή. Έχει επενδύσει πάνω στην ομάδα και από εκεί πέρα δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές δυναμικότητας σε ομάδες. Αν εξαιρέσουμε στη θεωρία πάντα την ομάδα των Γαργαλιάνων που είναι το φαβορί έρχονται από πίσω ομάδες οι οποίες λίγο-πολύ όλες είναι κοντά. Κάτι που ουσιαστικά θα φανεί στο γήπεδο. Θεωρώ ότι το φετινό θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν μπορούν οι υπόλοιπες ομάδες να κοντράρουν το φαβορί θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.
Η ομάδα θα στηριχτεί τη φετινή χρονιά και σε νέα παιδιά, προερχόμενα από τα τμήματα υποδομής;
Η αλήθεια είναι αυτή. Σιγά-σιγά θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τις ακαδημίες μας ξεκινώντας από την αρχή, χωρίς βιασύνη και χωρίς το άγχος του αποτελέσματος, ώστε η ομάδα κάποια στιγμή να μπορεί να στηρίζεται σε δικά της παιδιά και συν κάποιους άλλους αθλητές ή φοιτητές. Οι ακαδημίες διαθέτουν προπονητές απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα μπάσκετ, οπότε έχουν τις γνώσεις και τη διάθεση να δουλέψουν ουσιαστικά.
Στο σύλλογο γίνεται προσπάθεια και με τους υπόλοιπους προπονητές για ανάδειξη νέων ταλέντων από τα τμήματα υποδομής;
Το κύριο βάρος θέλουμε να πέσει στις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομής, χωρίς να αδιαφορήσουμε βέβαια και για τη μεγάλη ομάδα. Η οργάνωση της ακαδημίας όπως είπα είναι σημαντική. Θέλουμε να περνούν τα παιδιά καλά, να μαθαίνουν τα μυστικά του μπάσκετ, να εξελίσσονται και να είναι καλοί παίκτες αλλά και συμπαίκτες. Σε βάθος χρόνου όπως είπαμε ο σύλλογος να στηρίζεται σε δικά της παιδιά αγωνιστικά.
Τα play-off και τα play-out και γενικά τα αρκετά παιχνίδια, συνεισφέρουν φέτος προς το καλύτερο τις ομάδες;
Οι ομάδες που θα μπαίνουν ειδικά στα play-out θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία στο γήπεδο, ενώ θα βρίσκονται έως το τέλος σε εγρήγορση, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές στις οποίες ομάδες αδιάφορες βαθμολογικά δεν είχαν κίνητρο να παίξουν μπάσκετ από ένα χρονικό σημείο και ύστερα.
Για εμάς θεωρώ ότι θα είναι καλό να υπάρχει μια αγωνιστική πίεση και να μην εξασφαλίσουμε έναν πρώτο στόχο και στη συνέχεια να αγωνιζόμαστε χωρίς κίνητρο. Φέτος θα είμαστε σε εγρήγορση όλη τη σεζόν για το τι μπορούμε να κάνουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πιστεύω ότι και τα παιδιά θα ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα. Ανυπομονούν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ανυπομονούν να «παλέψουν» εντός παρκέ. Πιστεύω ότι αυτού του είδους η πίεση θα τους κάνει καλό και δεν νομίζω να μας επηρεάσει αρνητικά.
Τέλος τι ευχή θα έστελνες σε όλη την μπασκετική «οικογένεια» της Α1 κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, με την έναρξη του πρωταθλήματος;
Πρωτίστως και ασυζητητί υγεία! Να έχουν όλες οι ομάδες μια καλή σεζόν με Υγεία και ένα όμορφο πρωτάθλημα, με κόσμο στις κερκίδες και νέους παίκτες. Επίσης προσωπικά θα ήθελα περισσότερο σεβασμό από όλους τους εμπλεκόμενους τους αθλήματος, προς τους συναθλητές, προπονητές, διαιτητές και φιλάθλους.
Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του προπονητή του Πάνα Τρίπολης παρακάτω: