Ο Βασίλης Κωστόπουλος μιλάει στο «Κ.Ε.» για τα επόμενα βήματα του Παναρκαδικού (+ηχήτ)

0
1010

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου η ομάδα του Παναρκαδικού με επίσημη ανακοίνωση γνωστοποίησε την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας Θανάση Στάικο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Γ’ Εθνική. Με αφορμή λοιπόν αυτή την θετική εξέλιξη, ο Πρόεδρος του Παναρκαδικού κ. Βασίλης Κωστόπουλος, μίλησε στην αθλητική εκπομπή «Κόντρα Επίθεση» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης και στον Φώτη Αλεξόπουλο, για τις επόμενες κινήσεις του Παναρκαδικού εν’ όψει της νέας χρονιάς.

Αναλυτικότερα τα όσα ο κ. Κωστόπουλος δήλωσε στην αθλητική εκπομπή της ΔΡΤ, είχαν ως εξής:

Είχαμε σήμερα μια αρκετά θετική εξέλιξη μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ομάδα και της επισημοποίησης της ανανέωσης της συνεργασίας του Θανάση Στάικου με τον Παναρκαδικό. Το σχόλιο σου γι’ αυτή την εξέλιξη;

Σίγουρα πιστεύω ότι ήταν η φυσική συνέχεια της συνεργασίας μας που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ολοκληρώθηκε με την περσινή σεζόν. Ο Θανάσης Στάικος μπορώ να πω με απλή γλώσσα ότι «κούμπωσε» και στην ψυχολογία αλλά και στη νοοτροπία του Παναρκαδικού. Είχαμε απόλυτη ταύτιση απόψεων και τον περασμένο Ιανουάριο όταν συνεργαστήκαμε αλλά και σε συζητήσεις που κάναμε τώρα το Καλοκαίρι για να θέσουμε επί τάπητος τα πλάνα για την ομάδα μας και προσδιορίσουμε το πλάνο για το πώς θα πορευτούμε και τις στόχους μπορούμε να θέσουμε. Πραγματικά είναι μια εξέλιξη πάρα πολύ ευχάριστη, όσο για εμάς σαν διοίκηση, αλλά και για την ομάδα του Παναρκαδικού και τον κόσμο, καθώς είναι ένας άνθρωπος που είμαι σίγουρος ότι έχει προσφέρει ήδη πράγματα και θα προσφέρουμε και άλλα.

Γνωρίζουμε ότι φιλοσοφία του νεαρού κόουτς είναι ότι αν δεν έχει τις απαιτούμενες εγγυήσεις συνεργασίας με μια διοίκηση, δεν αποφασίζει εύκολα να πει το «ναι». Για να συνέβη αυτό σήμερα, θεωρούμε ότι πληροί η διοίκηση τις απαιτούμενες εγγυήσεις. Εσείς πως βλέπετε να κινείται η ομάδα το επόμενο διάστημα εν’ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου;

Αναφορικά με τις εγγυήσεις που έχει δώσει η ομάδα, πέρυσι ήταν σίγουρα μια πολύ δύσκολη χρονιά όπου τελευταία στιγμή μαζευτήκαμε και φτιάξαμε τη διοίκηση προκειμένου να κατέβει η ομάδα. Στόχος το Καλοκαίρι είναι να πατήσουμε πάνω στην περσινή επιτυχία, διότι ήταν μια μεγάλη επιτυχία και κάποιοι ίσως να μην το αντιλαμβάνονται, αλλά αυτό που πετύχαμε ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Ως εκ τούτου με τις συζητήσεις που κάναμε με τον Θανάση υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων. Πάντα εμείς είχαμε ένα ρεαλιστικό πλάνο. Ποτέ δεν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε, απλά να λέμε ότι προχωράμε ή να μπούμε στην διαδικασία να πείσουμε τους παίκτες τάζοντας πράγματα που δεν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε. Θέσαμε εξ’ αρχής ένα ρεαλιστικό πλάνο όπως και πέρυσι. Βάλαμε κάτω τα δεδομένα με τον κόουτς, καλύψαμε τον κόουτς στα «θέλω» τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο και στόχος της ομάδας είναι να υπάρξει μια αναδιάρθρωση της ομάδας σε επίπεδο οργάνωσης. Δηλαδή να φτάσουμε σε μια άλλη φιλοσοφία πάντα μέσα σε ρεαλιστικό πλαίσιο και πάντα με χαμηλό μπάτζετ και χαμηλά τον πήχη. Τώρα από εκεί και μετά αναφορικά με τους στόχους της ομάδας, σίγουρα ο στόχος για την ομάδα και την ιστορία του Παναρκαδικού δεν είναι η παραμονή ούτε να χαροπαλεύει στις τελευταίες θέσεις. Θέλουμε το κάτι παραπάνω. Θέλουμε η ομάδα να μπορέσει να αλλάξει επίπεδο αγωνιστικά και διοικητικά και σκοπεύουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι και γιατί όχι να μην χτυπήσουμε μια θέση μέσα στην πρώτη τετράδα – πεντάδα.

Θα τολμούσα να πω ότι η περσινή σεζόν που ήταν πολύ δύσκολη και ως προς την προετοιμασία και το ξεκίνημα το περασμένο Καλοκαίρι, ίσως να τρόμαξε πολλούς που θα είχαν τη διάθεση να βοηθήσουν οικονομικά, θέλοντας ίσως πρώτα να δουν κατά πόσο ο Παναρκαδικός μπορεί να σταθεί και πάλι διοικητικά στα πόδια του μετά τη συνεργασία του με τον Αστέρα Τρίπολης. Αποδείχθηκε όμως ότι όχι μόνο στάθηκε διοικητικά η ομάδα, αλλά κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες στην πορεία και να πετύχει τον στόχο της παραμονής. Πιστεύετε ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα στηρίξουν την ομάδα το επόμενο διάστημα γιατί όπως και να το κάνουμε το οικονομικό σκέλος είναι βαρόμετρο στην προσπάθεια οργάνωσης της ομάδας τη νέα σεζόν…

Σίγουρα το οικονομικό σκέλος είναι ο Νο1 παράγοντας για τη λειτουργία μιας ομάδας και πόσο μάλλον σε Εθνικές κατηγορίες. Αναφορικά με τις χορηγίες, εγώ αυτό που εκτιμώ είναι ότι στα δύσκολα φαίνεται κάποιος, είτε ως χορηγός, είτε ως διοικητικός παράγοντας. Στα δύσκολα εμείς πέρυσι βρήκαμε ανθρώπους πέρα από το διοικητικό επίπεδο να τρέξει την ομάδα, αλλά και σε επίπεδο χορηγιών, οι οποίοι είτε μέσω προσωπικών χορηγιών, είτε σεβόμενοι πραγματικά την ιστορία του Παναρκαδικού, στάθηκαν στο πλευρό μας και έγιναν αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουμε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σίγουρο ότι και φέτος θα βοηθήσουν και θα ενισχύσουν την προσπάθειά μας και από εκεί και μετά σίγουρα υπάρχει και ως πλάνο σαν πλάνο από εμάς και σαν ελπίδα για να βοηθήσουν και φέτος. Είναι πολύ σημαντικό όμως ότι άνθρωποι που πέρυσι βοήθησαν, θα στραφούν δίπλα μας και φέτος.

Με βάσει αυτή τη συμφωνία ανανέωσης συνεργασίας με τον προπονητή, φαντάζομαι αρχίζουν να υπάρχουν εξελίξεις. Από πότε να περιμένουμε τις πρώτες ανακοινώσεις στην ομάδα του Παναρκαδικού.

Σίγουρα οι εξελίξεις στην ομάδα μας έρχονται σε συνάρτηση και με το τι πλάνο φέτος θα έχει η διοργανώτρια αρχή για τη νέα Γ’ Εθνική. Πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και επίσημα… Δεν ξέρουμε καν πως θα καταρτιστούν οι όμιλοι… Ποιες ομάδες θα συμπεριληφθούν… Θέλουμε να έχουμε μια εικόνα. Εμείς ως διοίκηση με τα παιδιά είμαστε σε επαφές, αν και η χρονιά έχει κλείσει σχετικά πρόσφατα. Σίγουρα θα γίνουν οι κατάλληλες επαφές πάντα με την υπόδειξη του προπονητή μας και με το πλάνο που αυτός θα έχει θέσει για τη νέα σεζόν. Θεωρώ ότι το Καλοκαίρι είναι αρκετά μεγάλο. Σίγουρα δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για να επαναπαυτούμε, αλλά το Καλοκαίρι είναι αρκετά μεγάλο για να μπορέσουμε με ηρεμία, ψυχραιμία και πάνω με βάση το συμφέρον της ομάδας να κάνουμε τον προγραμματισμό μας και να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις σε μεταγραφικό επίπεδο.

** Ακούστε αναλυτικά το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Βασίλη Κωστόπουλου, παρακάτω από το χρονικό σημείο 10’45’’:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here